Je bent al snel geneigd om in de zomer anders te eten dan in de winter. Simpelweg omdat je zomer anders in elkaar zit dan de winterse dagen. Maar wat eet ik op een zomerse dag? Eetdagboek van Daphne Sonneveld!

Wat eet jij op een zomerse dag?

In de winter is het voor veel mensen makkelijk vol te houden om een bepaald schema toe te passen. In de zomer heb je al snel veel momenten waarop je liever niet op een gezond voedingspatroon wil letten, maar lekker je wijntje wilt drinken en een terrasje aan het strand wilt pakken. Hoe ga ik daar mee om? Voordat ik op vakantie ging heb ik extra goed op mijn eten gelet zodat ik een lichte speling had als ik op vakantie ging! Tijdens de vakantie heb ik mij iets teveel laten gaan, maar daar is de vakantie ook voor toch! 🙂

Nadat ik terugkwam van vakantie heb ik redelijk goed op mijn eten gelet, maar liet ik een lekker ijsje niet staan. Gedurende de zomer bleef mijn gewicht dus gelijk. Prima, vond ik!

Maar wat eet ik nu op zo een dag? Ik kies een normale werkdag uit. Hierbij zet ik alleen de producten neer en niet de hoeveelheid gram, omdat dit niet relevant is. Ieder persoon is anders, dus ook de hoeveelheid gram aan voeding die je binnen moet krijgen.

06.30 uur – Ik start de dag met koffie en thee. Als mijn dag vroeg begint en druk wordt, neem ik beide. Als ik een minder drukke dag heb, neem ik geen koffie. Daarnaast bestaat mijn ontbijt bijna altijd uit: Havermout met soja-eiwitpoeder en lijnzaad.

10.30 uur – 2 wasa crackers met kipfilet en een plakje ontbijtkoek 0% suiker. Een redelijk groot tussendoortje, maar als mijn dag vroeg begint, heb ik ook snel weer honger 😉

12.30 uur – Mijn lunch bestaat uit 4 wasa volkoren crackers met runderrookvlees, fricandeau of kipfilet. Net wat er in huis is. Daarnaast neem ik nog een handje cashewnoten.

16.00 uur – Mijn tweede tussendoortje varieert vaak. Het ligt er maar net waar ik trek in heb. Soms een stuk fruit met een plakje ontbijtkoek, of weer wat crackers. Ook ben ik de laatste tijd verslaafd aan de Clean protein bar van Body en Fit ! Een perfecte reep voor het sporten. Vaak sport ik voor het eten of na het avondeten. Als ik voor het eten wat meer energie wil hebben, neem ik een clean protein bar.

18.00 uur – Ik vind het avondeten nooit iets heel boeiends. Ik hou meer van de ontbijtjes ;). Qua avondeten, zal het niet veel meer variëren dan aardappels of rijst, groenten en vis of kip.

22.00 uur – Vlak voor het slapen neem ik, als ik nog een beetje trek heb, een bakje soja-yoghurt met een handje muesli. Als ik na het sporten trek heb, neem ik af en toe een soja-eiwitshake.

Zo ziet een basis-dag uit mijn zomer eruit wat betreft eten! En hier prop ik af en toe nog een lekker Italiaans ijsje tussen!

Dailydoseofdaph.x