Om je huid het gehele jaar schoon en mooi te houden, is preventief verzorgen beter dan achteraf. Ik gebruik sinds een maand de producten van Croma Pharma Nederland en dit is het resultaat. Let’s read on. Zo zorg je het gehele jaar voor een mooie huid

Zo zorg je het gehele jaar voor een mooie huid

Ik ben sinds een maand begonnen met het gebruiken van de producten van Croma Pharma Nederland (Universkin) en ik merk dat mijn huid hier heel goed op reageert. Ik ben voor het samenstellen van mijn unieke producten naar Babor Institute Kralingen geweest en hier is mijn unieke productsamenstelling gemaakt die perfect bij mijn huid past.

Zo zorg je het gehele jaar voor een mooie huid

Wat is Croma Pharma Nederland?

Croma Pharma Nederland is gespecialiseerd in de industriële productie van injectables met hyaluronzuur. In Europa is Croma Pharma Nederland een van dé toonaangevende experts op dit gebied. Croma streeft ernaar een complete productportfolio van injectables met hyaluronzuur aan te bieden die door medische professionals ingezet en gebruikt worden.

Universkin™ is een uniek, op wetenschappelijk bewijs gebaseerd, gepersonaliseerd huidverzorging-systeem. Kortom maatwerk voor iedere huid. Universkin™ is ontwikkeld door artsen, die de beginselen van functionele dermatologie toepasten op cosmetica.

Unieke samenstelling laten maken

Voordat ik naar Babor ging om mijn samenstelling en bijpassende producten te halen, heb ik online een test ingevuld over mijn huid. Vragen die hierin voorkwamen, waren bijvoorbeeld: heb je een vette of droge huid? of: heb je vaak rode plekken op je huid?

Op basis van deze antwoorden (vregenlijst van 10 minuten) wordt je persoonlijke skincare samengesteld. Een serum voor de dag en een nachtserum. Als dagcreme kreeg ik de ‘Nexultra L’, hier zit ook meteen een minerale SPF 30 in die beschermt tegen UV en infrarood maar ook tegen blauw licht (voor mensen die veel achter de computer zitten!) en  tegen luchtvervuiling! Daarnaast heb ik een product gekregen met voornamelijk oliën om je make-up eraf te halen. Het schijnt namelijk dat alleen met olie je make-up echt verwijderd kan worden en je huid dus echt schoon wordt.

Zo zorg je het gehele jaar voor een mooie huid

Dag en nacht-serum

Op basis van de test komt een samenstelling van Universkin producten naar boven die mijn dag- en nachtserum gaan samenstellen. Mijn serums bestaan uit de volgende ingrediënten:

Dag serum
– Vitamine C: Behandelen en ter preventie van huidveranderingen zoals hyper-pegmentatie, rode vlekjes en een droge huid. – Vitamine B5: werkt mee aan een betere huid hydratatie
– Superoxide Dismutase (SOD): beschermt de huid van onnodige schade en zorgt voor een goede vochtbalans

Zo zorg je het gehele jaar voor een mooie huid

Nacht serum
– Fytine zuur: een natuurlijke plantaardige anti-oxidant en een hydraterend middel dat de huid lichter maakt. Het blokkeert de vorming van melanine dankzij de antioxidanten en de chelerende eigenschappen.
– Madecassoside: beheerst collageen syntheses en controleert ontstekingen
– Vitamine B3: beheerst huid ontstekingen, speciaal voor onregelmatigheden op de huid

Zo zorg je het gehele jaar voor een mooie huid

Resultaten

Ik vind de producten van Croma Pharma Nederland erg fijn omdat je echt merkt dat het speciaal voor jouw huid is gemaakt. Ik houd bijvoorbeeld niet van dikke crèmes en deze zijn allemaal lekker dun en trekken snel in. Daarnaast krijg je geen vette huid van de crèmes en zorgen ze voor een goede hydratatie. Mijn huid is zeker egaler en meer verzorgd geworden van de producten!

Zelf ook jouw persoonlijke skincare laten maken? Hier vind je de link naar de gratis online huiddiagnose. Voor meer informatie, check de Instagram van Croma Pharma Nederland!