In de winter wens je niets liever dan een lekkere lange nacht in bed door te brengen, maar zomers wil je met die temperaturen het liefst zo laat mogelijk je bed in en zo vroeg mogelijk er weer uit. Met die hitte weet je echt niet meer wat je moet doen! Let’s read on. Zo overleef je de nacht met zomerse temperaturen

Zo overleef je de nacht met zomerse temperaturen

Eigenlijk mogen we niet zeuren, want we zeggen altijd niets liever te willen: gloeiend, stralend, snikheet zomerweer. Maar nu het zover is hebben we toch een klein probleem: die veel te warme nachten. De warmte blijft in huis hangen, je slaapkamer is 40 graden als je thuiskomt en je wordt om het uur wakker van de hitte, met de zweetdruppels op je voorhoofd! Hoe je met deze hitte toch normaal de nacht doorkomt? Met deze tips slaap jij straks weer als een roosje.

Geen goed plan: naakt slapen

Slapen zonder kleren lijkt een goed idee wanneer het heet is. Toch is dit af te raden, want zeker wanneer je met het raam open slaapt kun je kou vatten of wakker worden met oorpijn, doordat het ‘s nachts toch flink afkoelt. Supertruc: stop je pyjama in een plastic zak in de koelkast. Zo heb heb je een lekkere, koude pyjama wanneer je naar bed gaat. Nog extra verkoeling nodig? Doe hetzelfde met je hoeslaken. Een koude kruik is ook fijn: vul een kruik met koud water en stop hem een paar uur voor bedtijd in de vriezer. Je kunt ‘s nachts ook een coolpack omarmen of een koelelement onder de dekens nemen.

Slecht plan: een zijden pyjama

Of een zijden nachthemd, zijden ondergoed, enzovoorts. Kies liever voor een stof die beter ademt, bijvoorbeeld katoen. Met zijden ademt de stof niet en houd je juist alle warmte vast.

Houd de warmte buiten

Het liefst gooien we deuren en ramen wijd open als het lekker weer is. Toch is het beter om overdag je raam en vooral de gordijnen dicht te houden, om er voor te zorgen dat je de warmte buiten houdt. Als je wilt luchten, doe dit dan ‘s ochtends of ‘s avonds als het iets koeler is. Zo voorkom je dat het binnen 30 graden wordt en houd je de koudere lucht binnen.

Slecht plan: koud douchen

Iets waarvan je denkt dat gaat werken, is koud douchen. Maar doe dit juist niet: door het koude water wordt je bloedsomloop gestimuleerd en ga je gegarandeerd alleen maar meer zweten wanneer je onder de douche vandaan stapt. Wil je snel afkoelen, neem dan liever ongeveer een halve minuut een koud voetenbad.

Zo overleef je de nacht met zomerse temperaturen

Goed plan: ventilator

Veel fijner dan een airco, want een ventilator droogt de lucht niet zo uit. Bijkomend voordeel is dat muggen niet zulke liefhebbers zijn van wind, dus daar ben je ook mooi van af.

Slecht plan: een cocktail met lekker veel ijs

Niks zo lekker op een warme zomeravond als een koud drankje. Toch is het beter dat biertje of glas wijn te laten staan in de uren voor je gaat slapen: alcohol is echt niet zo fijn voor je nachtrust en zal voor extra zweetaanvallen en onrust zorgen. Wel een heel fijn zomerdrankje: koude muntthee, verkoelend en ontspannend.