De juiste voeding eten en met regelmaat sporten, we weten allemaal dat dit meewerkt aan een gezonde levensstijl. Maar hoe weet je nou precies hoe gezond je bent? En waar moet je dan naar kijken? Let’s read on. Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!

Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!

Het juiste gewicht op de weegschaal, goed in je vel zitten als je naar jezelf kijkt in de spiegel en natuurlijk voldoende beweging en gezonde voeding binnen krijgen. Dit zijn meestal de standaard manieren hoe je aan je lichaam ziet/merkt dat je gezond bezig bent. Maar hoe kom je erachter dat je echt gezond bezig bent en dat je lichaam de juiste waardes heeft? Met de nieuwe Omron Viva weegschaal krijg jij inzichten in waarden van het lichaam zoals vetpercentage, visceraal vet, BMI, spiermassa en hoeveel calorieën je per dag nodig hebt.

Advertisement
Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!

Omron VIVA weegschaal

De nieuwe Omron Viva weegschaal (via Coolblue verkrijgbaar) staat ook bij mij in de badkamer en omdat ik met een voedingsschema/ fitnessschema ben is het voor mij van belang om elke dag te wegen. Deze weegschaal is hier perfect voor, omdat ik naast het gewicht, ook mijn vetpercentage zie, hoeveel calorieën ik op een dag nodig heb en wat mijn viscerale vet is. En helemaal super, het gewicht wordt aan de hand van bluetooth direct doorgestuurd naar je mobiel via de speciale Omron VIVA app. Hierbij zie je in 1 overzicht wat je resultaten zijn en kan je gemakkelijk de statistieken zijn van elke weging. Voor iemand die dagelijks aan het wegen is, is dit natuurlijk super handig om alles direct in één overzicht te zien.

Uittesten

Afgelopen tijd heb ik dus de Omron VIVA weegschaal getest. De Omron VIVA is een weegschaal voor mensen die echt bewust met hun lichaam en gezondheid bezig zijn. Naast je gewicht meet de weegschaal onder andere je vetpercentage, BMI, visceraal vet (vet rondom je organen), calorieën die je per dag nodig hebt en je spiermassa.

Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!

De voordelen van de VIVA Omron weegschaal zijn als volgt:

  • Dankzij de viscerale vetmeting meet je het vet dat rondom je organen zit.
  • Naast je vetpercentage meet de weegschaal ook je spiermassa.
  • De BMI-meting geeft een schatting van hoe gezond je gewicht is voor jouw lichaamslengte.
  • De weegschaal meet hoeveel calorieën je nodig hebt per dag.
  • Met de Omron connect app voor je smartphone bekijk je je meetresultaten terug en bepaal je een persoonlijk doel.
  • De personenweegschaal voert de metingen alleen uit via je voeten, waardoor de metingen minder nauwkeurig zijn dan via je handen.

Bovendien toont de VIVA weegschaal ook het viscerale vet: het buikvet dat rondom je organen zit. Via bluetooth stuurt hij de gegevens naar de VIVA app. Zo kan je direct alle gegevens bijhouden en bekijken met je telefoon. Dankzij de 4 instelbare gebruikersprofielen gebruik je de weegschaal met het hele gezin.

Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!

Combineer de weegschaal met de bloeddrukmeter

Het handige aan de VIVA collectie is dat je alle producten kunt koppelen aan elkaar. Dus ook de bloeddrukmeter die ik vorig jaar heb ontvangen, kun je koppelen aan de weegschaal. Zo heb je naast gewicht, vetpercentage, spiermassa, visceraal vet, calorieën ook de bloeddruk in je overzicht.

Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!

 

Als echt duidelijkheid wilt over jouw gezondheid, is de Omron VIVA weegschaal zeker aan te raden. Niet alleen je gewicht is namelijk van belang, maar ook je vetpercentage en het viscerale vet. Hieruit kan je bepalen of je écht gezond eet en leeft! En leuk nieuws, de Viva weegschaal is nu zelfs afgeprijsd bij Coolblue! Go and get him!

Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!

 

 

 

 

Zo leer je jouw lichaam optimaal kennen!