Ben jij ook zo iemand die aan zijn/haar hoeveelheid water komt door elk uur van de dag wel een kopje thee te drinken? Same here! Met deze koude dagen is het helemaal lekker om op te warmen met een smakelijk kopje thee. Deze thee voor een positive mind, positive thinking! Let’s read on. Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!

Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!

Brr… met deze kou kan je wel wat warmte en positieve energie gebruiken. Ik houd super veel van lekker zomers weer, laat die kou maar achterwege. Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om lekker warm en positief te blijven in de winter, en ik zal hier een paar van mijn ervaringen met je delen.

Drink een warme kop thee

Een nieuwe dag starten we fris en positief. Ik begin mijn dag namelijk altijd met een kop thee, om lekker fris en fit wakker te worden. Als echte thee liefhebber kan je met de juiste thee zorgen voor een positive mind.  Ik vind het fijn als mijn thee een bepaald effect heeft op mijn lichaam. Daarom ben ik al jaren fan van het thee-merk Yogi, omdat zij 1000 en 1 verschillende smaken hebben die elk zorgen voor iets speciaals in het lichaam. Sinds 2016 richt Yogi zich met zijn nieuwe productlijn YOGI® op het bredere publiek. Daarom vind je Yogi niet meer alleen bij natuurvoedingswinkels, maar is deze lekkere thee tegenwoordig ook gewoon om de hoek te vinden bij Appie en Jumbo. De Yogi bestaat uit veel varianten, waarbij we nu de fijne winterse smaken kunnen proeven! Zo kies ik ‘s ochtends voor de Good Mood of Detox Energy.

Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!

Ochtend thee

Good mood 

De mooiste dagen van het jaar zijn die dagen waarvan we echt kunnen genieten. YOGI Good Mood haalt dat vrolijke gevoel in ons naar boven en zorgt met zijn opwekkende samenstelling voor fantastische theemomenten. Een dag goed beginnen, doe je met de Good Mood thee.

Detox Energy

Soms verlangt ons lichaam en geest naar een innerlijke reiniging, om nieuwe energie op te doen. Kruidige paardenbloem stimuleert onze stofwisseling, brandnetel heeft een lichte vochtafdrijvende werking en sprankelende citroen verfrist de gedachten. Ik vind het fijn om zo wat vocht af te drijven en zeker in de wintermaanden niet teveel vast te houden. Met elke thee zorg je voor een andere werking en deze thee zorgt duidelijk voor de afdrijving van stoffen en vocht.

Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!

Overdag drink ik het liefst deze thee

Good shape

Voel je lekker met YOGI Caffeïnehoudende groene thee. Guarana stimuleert de stofwisseling en geeft voldoende energie. Fijn om met deze koude tijden voldoende energie te hebben voor de dag. In combinatie met een uitgebalanceerde, vetarme voeding en een actieve levensstijl helpt YOGI om jouw streefgewicht te behouden. Een lekkere en energieke thee die je genoeg focus geeft om goed te blijven doorwerken op een drukke dag.

Deze blog vind je vast ook leuk:

Welke havermout is het gezondst?

Voedingsschema op maat

 

Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!

Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!

Voor het slapen gaan

Voordat je gaat slapen is het heerlijk om een kopje thee te drinken. Daar heeft Yogi natuurlijk aan gedacht. 1 van mijn voornemens van het nieuwe jaar, is proberen om aan de hand van de juiste voeding/drinken een balans te vinden in de juiste hoeveelheid slaap en energie.

Sweet dreams

Lekker slapen, doe je met een warme kop sweet dreams thee. Een thee als een warme deken.  Zoete honingbos, verwarmende anijs en kruidige rooibos geven een aangename zoete smaak. Dat is achteroverleunen en bijkomen na een lange dag. Lekker naar bed gaan en in diepe slaap komen door een kopje warme thee. Dit vind ik nou heerlijk!

Welke thee smaak heeft jouw voorkeur? Ook bij het drinken van thee is het belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. Yogi benoemt goed welke ingrediënten waar voor dienen en wat je dan ook aan de smaken thee hebt. Ik vind het fijn om te weten waar de thee voor dient en deze dan ook op de juiste momenten van de dag te nemen. Mijn voorkeur gaat ‘s ochtends uit voor een thee met cafeïne en ‘s avonds voor een thee die zorgt voor een relaxed mind en rustgevoel.

 

Warme douche en koud afdouchen!

Je gelooft het bijna niet, maar na een warme douche is het aan te raden om eens koud af te douchen. Je wordt alerter, je huid wordt mooier, je haar wordt gladder, het verlicht stress en voorkomt depressie! Jouw lichaam wordt naderhand ook steeds warmer en je hebt minder last van koude voeten en koude handen in de winter, waar ik persoonlijk vaak last van heb haha!

Mediteren

Je zou het niet in eerste opzicht zeggen, maar ik doe sinds kort aan mediteren. Ik volg een Mindfulness cursus bij JPT Body & Mind, waarbij je echt focust op positiviteit, inzicht in gedachte en emoties en het creëren van rust. Je leert om afstand te nemen van bepaalde gevoelens en dit te zien als iets wat je hebt, niet wat je bent. Echt heel leerzaam en handig tijdens deze donkere dagen.

Een van mijn voornemens voor dit jaar is een juiste balans te vinden in energie en rust, om zo te voorkomen dat ik teveel stress krijg en zo productief mogelijk werk op een dag. Daarbij hanteer ik bovenstaande tips om mij optimaal te voelen! Wat doe jij om fris, vrolijk en positief de dag door te komen?

Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!

 

 

 

 

Zo kom jij fit, vrolijk en positief de winterse kou door!