Natuurlijk, met een gezonde levensstijl haal je grotendeels alle goede vitamines en supplementen uit je voeding, maar toch kan je hier en daar wat tekort hebben, en daar komen de extra supplementen bij kijken. Let’s read on. Welke supplementen gebruik ik bij een gezonde levensstijl?

Welke supplementen gebruik ik bij een gezonde levensstijl?

Bij het hanteren van een gezonde levensstijl kom je al snel in een tekort aan de juiste vitamines en mineralen, omdat je simpelweg anders eet en hier niet voldoende uit te halen valt. Om hier iets aan te doen, maak ik gebruik van supplementen. Dit zijn extra vitamines en mineralen om aan de juiste hoeveelheid per dag te komen. Maar hoe bepaal je nou wat je nodig hebt? Op basis van de vele tips en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgebouwd, heb ik een kleine lijst met supplementen die ik dan wel dagelijks of bepaalde tijden van het jaar neem.

  1. Eiwitten

Eiwitten, oftewel whey isolate zorgen voor de opbouw, herstel en het behoud van spiermassa na inspanning. Na een training is het van belang om voldoende rust te nemen en met behulp van eiwitten kan je dit proces nog eens flink herstellen. Ga maar na, gebruik je weleens eiwit-shake en merk je als je dit niet doet dat de spierpijn wellicht wat erger is? Grote kans dat dit komt omdat je na je training te weinig eiwitten binnen hebt gekregen. Daarom neem ik altijd na of voor mijn training eiwitten, zodat mijn eiwit-inname op peil is op de dag. Probeer altijd 2 gram per 1 kg lichaamsgewicht aan eiwitten binnen te krijgen. Dan zit je goed. Haal je eiwitten uit onder andere kip, vis, kwark, vlees en eiwit-shake. Bekijk hier de smaak van de maand.

 

2. Vitamine D3

Gelukkig heeft de zon zich de afgelopen week wat meer laten zien, maar in de winterse periode is die vaker weggeweest dan bij, dus vooral dan is het belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen, en dit doe je door het supplement Vitamine D3 aan te schaffen. Ik neem gemiddeld 1 capsule per dag. Dit kan je in de winter ophogen naar 2 of 3.

3. Magnesium Citraat

Zelf heb ik hier vaak een tekort aan gehad, dus nu let ik er dagelijks op dat ik voldoende magnesium binnen krijg. Je merkt het tekort aan bijvoorbeeld snel kramp, stress, vermoeidheid en een slechte stoelgang. Magnesium is een mineraal en valt onder de categorie minerale zouten en ons lichaam kan dit mineraal niet zelf aanmaken. We moeten magnesium daarom uit onze voeding halen of uit het supplement. Zonder magnesium kan ons lichaam namelijk geen energie produceren. Zonder magnesium zouden onze spieren zich continu samentrekken (kramp).

Welke supplementen gebruik ik bij een gezonde levensstijl?

Je kunt Magnesium uit voeding halen, zoals: spinazie, rijst, peulvruchten, avocado, bananen of vis, maar je kan ook dagelijks een supplement aan magnesium slikken. Heb je last van bovenstaande symptomen? Dan is het zeker aan te raden om een potje Magnesium pillen in huis te halen.

Blogs you might like:

Vitamines binnenkrijgen

De beste eiwitten

 

4. Visolie – Omega 3

Het lichaam heeft gezonde vetten nodig, en daar kan je vis voor eten, maar de meeste mensen redden het niet om 2 keer per week vis te eten, dan is visolie de uitkomst:

1) Vermindering van vetopslag
2) Visolie verhoogt de hoeveelheid vet die je verbrandt
3) Positief effect op gewrichten
4) Verbetert de concentratie tijdens trainingen
5) Positief effect op de gemoedstoestand
6) Visolie is belangrijk voor gezonde hart- en bloedvaten
7) Visolie is belangrijk voor de hersenen

De omega-3 vetzuren EPA en DHA in visolie zorgen ervoor dat celmembranen gezond blijven. Dit betekent dat de membranen flexibel zijn en grote hoeveelheden insuline receptoren bevatten die ontvankelijker zijn voor insuline. Dit leidt tot een vermindering van vetopslag in de vetcellen.

Welke supplementen gebruik ik bij een gezonde levensstijl?

5. Sport B – complex

B-vitaminen spelen een belangrijke rol voor een aantal verschillende lichaamsfuncties, zoals de energieproductie, de rode bloedcel productie, hersenfunctie en het functioneren van het zenuwstelsel. Het is aangetoond dat het het gehuegen en focus verbetert, de vasculariteit verhoogt en heeft bovendien ook een goede werking als antioxidant. Ik merk dat dit er goed voor zorgt dat ik wat meer energie heb en zeker in de wintermaanden is dit van belang om ook echt de energie te hebben om 5 keer in de week naar de sportschool te gaan! Welke supplementen gebruik ik bij een gezonde levensstijl?

Ter aanvulling op deze supplementen neem ik af en toe een fatburner voor het sporten, om mijn hartslag wat hoger te krijgen en meer te verbranden tijdens een training. Let goed op welke supplementen je aanschaft en welke je wanneer neemt. Ga niet te pas en te onpas supplementen aanschaffen waarvan je denkt dat die je leven gaan veranderen, want dit zal vast niet zo snel gaan. Je hebt verschillende sites waar je fatburners, fatloss, waterloss toners etc kunt bestellen maar de meeste van deze producten zijn heel goedkoop en werken niet. Lees eerst de recensies en doe onderzoek naar het product/merk die je aanschaft.

BEKIJK HIER ALLE DEALS

Welke supplementen gebruik ik bij een gezonde levensstijl?

 

 

 

 

Welke supplementen gebruik ik bij een gezonde levensstijl?