Ik ben al een lange tijd bezig met sporten en een gezonde levensstijl. Hier leer je door de jaren heen steeds meer over en zo is ook mijn gebruik van supplementen en vitamines veranderd. Wat gebruik ik momenteel? Let’s read on. Welke supplementen en vitamines gebruik ik momenteel?

Welke supplementen en vitamines gebruik ik momenteel?

Sinds ik ben begonnen met een gezonde levensstijl, heb ik heel wat merken en producten wat betreft supplementen geprobeerd om te kijken wat het beste bij mij past. Ook de hoeveelheid supplementen en vitamines is elke keer weer veranderd. Ik wist niet precies waar ik naar moest kijken, maar dat is in de afgelopen jaren wel in positieve zin veranderd. Ik weet nu waar ik naar moet kijken en welke merken hier goed bij aansluiten. Zo kies ik nu graag voor de producten van XXL Nutrition, omdat ik weet dat de producten uit de juiste voedingswaarden en ingrediënten bestaat.

Wat neem ik per dag in?

Ten eerste, een handige tip: je kunt op de website van XXL Nutrition kijken welke supplementen bij jou passen aan de hand van de supplementenwijzer. Elke dag begin ik met een glas water en daarna neem ik mijn supplementen en vitamines. Zo neem ik altijd:

De Magnesium neem ik voornamelijk omdat ik veel sport en ik ook snel kramp krijg ik mijn knie of tenen. Daar helpt magnesium goed tegen. Daarnaast helpt Magnesium bij het opbouwen van lichaamseigen eiwit en helpt het om vermoeidheid tegen te gaan.

Visolie is een gezonde vet die je lichaam nodig heeft. Vitamine D3 speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Vitamine D3 zit niet in veel voedingswaarden dus je hebt al snel een tekort, daarom is het nemen van supplementen een aanrader om wel voldoende Vitamine D3 binnen te krijgen.

Om ook voldoende vezels binnen te krijgen, neem ik af en toe vezel-tabletten voor de natuurlijke stoelgang.

Mijn ontbijt

Ik start elke ochtend met een kom havermout en een schep eiwitpoeder. Ik kijk altijd naar de hoeveelheid eiwit in een schep, dit moet gemiddeld ongeveer 20 gram zijn. Hier kan je altijd al goed naar kijken als je op zoek bent naar eiwitpoeder.

Ik koop altijd de Whey Delicious of Whey Isolaat van XXL Nutrition.

Welke supplementen en vitamines gebruik ik momenteel?Welke supplementen en vitamines gebruik ik momenteel?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussendoortje met voldoende eiwitten

Zoek je een tussendoortje met voldoende eiwitten en die makkelijk mee te nemen is? Ik houd er van een om een lekkere protein reep mee te nemen als ik onderweg ben. Het is super makkelijk om gewoon even wat uit je tas te halen en dat je weet dat je gewoon iets gezonds aan het eten ben. En als je dan ook nog eens een reep hebt die echt smaakt naar een lekkere chocoladereep, dan zit je helemaal goed. Mijn echte favoriete reep van nu, is de Delicious Crunchy Protein Bar. Een reep die wel wat hoger is in calorieën, maar voldoende eiwitten bevat en nog lekker is ook.

Welke supplementen en vitamines gebruik ik momenteel?

Voor en na het sporten

Voor het sporten kun je kiezen voor een pre-workout, zodat je tijdens de training wat meer energie en kracht hebt om alles uit je workout te kunnen halen. Dan kies ik graag voor de Miss fitness pre work-out.

Welke supplementen en vitamines gebruik ik momenteel?

Na het trainen neem ik heel vaak nog een schep eiwitshake of dit mix ik ‘s avonds door mijn kwark. Zo weet ik zeker dat ik elke dag aan de juiste hoeveelheid eiwitten kom.

De hoeveelheid supplementen en vitamines die je neemt, hangt volledig af van je leeftijd, gewicht en hoeveelheid dat je sport per week. Daarom is het ook niet zo dat je zomaar de hoeveelheid moet aannemen van iemand. Probeer altijd op advies van een diëtiste of dokter te kijken welke supplementen en vitamines het beste bij jou passen. Natuurlijk kun je dit wel als richtlijn aanhouden!

Welke supplementen en vitamines gebruik ik momenteel?