Bijna tijd om je bikini uit de kast te trekken! Weet jij al welke bikini dit jaar jouw favorite word? Bij elk figuur past een bepaalde bikini net wat beter om de juiste punten te accentueren. Welke bikini past bij mijn figuur? Let’s read on. Welke bikini past bij mijn figuur?

Welke bikini past bij mijn figuur?

In mijn vorige blog ben ik ook eens ingegaan op de leukste en beste bikini’s bij welk figuur passen. (lees: Welke bikini past bij mijn figuur? )

Voor elk figuur past een bepaalde bikini net wat beter. Om de juiste keuze te maken voor een goede bikini, kijken we eerst naar het type lichaam dat jij hebt. Weet jij van jezelf al onder welk type jouw lichaam valt of moet je hier nog even goed naar kijken? Dan heb ik de volgende aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Alle bikini’s zijn van het merk Ani Ani. Wil jij gemakkelijk te weten komen welk figuur jij hebt? Doe hier de test bij Hunkemöller.

Welke bikini past bij mij?

Zoals je op bovenstaande afbeelding kan zien, bestaan er verschillende soorten lichaamsvormen. Te typeren als:

  • Omgekeerde driehoek

Je schouders spelen een grote rol bij het kiezen van de juiste kleding en bikini’s. Omdat jouw schouders net wat breder zijn dan je heupen, is het verstandig om juist wat meer de nadruk te leggen op jouw prachtig lange benen. Deze combinatie is namelijk vaak te zien bij een ‘omgekeerde driehoek’. Als het om de juiste bikini gaat, is het verstandig om te gaan voor een triangel top, in plaats van een bandeau top. Zo wordt namelijk de aandacht niet op je buik en schouders gelegd, en oogt je lichaam langer.

Daarnaast is het handig om een broekje aan te doen die wat hoger is. Zo creëer je wat bredere heupen, wat zorgt voor een meer zandloper figuur. Ani Ani heeft genoeg keuze als het gaat om een triangeltop in combinatie met een wat hoger broekje. Ook is het gewoon super om een badpak aan te doen! Dit benadrukt jouw goede punten!

De juiste bikini’s voor jouw figuur zijn:

 

Welke bikini past bij mijn figuur?

Welke bikini past bij mijn figuur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Rechthoek

Als rechthoekig lichaam, zijn jouw schouders en heupen ongeveer gelijk aan elkaar, wat betreft breedte. Meestal heb je een slank lichaam, zonder veel vormen. Helemaal niet erg natuurlijk, maar hier kan je wel veel mee doen. Zo is het ook voor jou verstandig om een triangeltop aan te doen, en geen bandeau-top. Zo zorg je namelijk voor een langer uitziend lichaam. Nog beter is het om ruches en kleuren toe te voegen aan je top.

De juiste bikini’s voor jouw figuur zijn:

Welke bikini past bij mijn figuur?     Welke bikini past bij mijn figuur?

  • Appel

Als appel-figuur heb je net een wat voller buikje en wat grotere borsten. Om zoveel mogelijk de focus van je buik af te halen en je goede punten te benadrukken, is het voor jou een goed idee om te spelen met kleuren, ruches en hangertjes aan je bikini. Daarnaast is het slim om te gaan voor een bikini met bredere banden of een beugel. Zo biedt hij net wat meer stevigheid.

De juiste bikini’s voor jouw figuur zijn:

Welke bikini past bij mijn figuur? Welke bikini past bij mijn figuur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Peer;

Als jij meer een peer-vorm hebt, zijn je heupen wat breder en je schouders wat smaller. Hiermee wil je de nadruk van je heupen afhalen. Dit doe je door een high-waisted broekje aan te doen. Daarnaast kies je voor een kleurrijke top om de nadruk meer naar de bovenkant te trekken.

De juiste bikini’s voor jouw figuur zijn:

Welke bikini past bij mijn figuur? Welke bikini past bij mijn figuur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Zandloper

Als zandloper ben jij gezegend met een smalle taille en goede vormen! Elke bikini zou goed staan en hier kan je dus lekker mee spelen. Laat de aandacht op datgene wat jij graag wilt benadrukken. Leuke kleuren in combinatie met de juiste bikini! Zorg wel voor goede ondersteuning en de nadruk op een high waist broekje zorgen voor goede vormen.

De juiste bikini’s voor jouw figuur zijn:

Welke bikini past bij mijn figuur?

Welke bikini past bij mijn figuur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Acht

Als acht-vorm heb jij goede vormen en een buikje. Probeer hierbij je goede punten te benadrukken en de focus van je buikje te houden. Een goede bikini ondersteunt jouw vormen en benadrukt datgene waar jij trots op bent! Zorg voor goede ondersteuning en probeer wat leuke kleuren te combineren of blijf klassiek bij zwart.

De juiste bikini’s voor jouw figuur zijn:

Welke bikini past bij mijn figuur?Welke bikini past bij mijn figuur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk moet je trotst zijn op je lichaam en dit omarmen, maar een goede bikini kan je hier nog zelfverzekerder over voelen en dit is nou net de bedoeling! Lekker in je vel zitten, begint bij het omarmen van je lichaam, ook in een bikini! Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik heerlijk op het strand mag liggen, en jij? Via deze link kan je gemakkelijk achterhalen welke bikini perfect bij jou past, via Hunkemöller.

X Dailydoseofdaph