Ik denk dat 9 van de 10 lezers van deze blog het idee heeft om het nieuwe jaar goed en gezond te beginnen. Dit is het moment om die kilootjes te verliezen. Een beter moment is er niet, toch? Maar weet je nu precies wat wel en niet gezond is? Let’s find out! Weetjes gezonde levensstijl

Wist je bijvoorbeeld dat veel sporters een lepel pindakaas eten voor ze gaan slapen? Pindakaas zorgt er namelijk voor dat je meer vet verbrand. Ook verloopt de bloedtoevoer naar je spieren efficiënter.

 

Chocola en sporten maken hetzelfde stofje aan!

Ik weet niet of dit weetje nou goed of slecht is om te weten, maar tijdens het sporten maak je hetzelfde stofje aan, als tijdens het eten van een stukje chocolade. Namelijk endorfine. De vraag is natuurlijk, waar kies je voor? In januari begin je natuurlijk met het sporten!

Wist je ook dat je ongeveer 7.000 calorieenen meer moet eten dan je gemiddeld verbrand op een dag om 1 hele kilo aan te komen? Al geeft de weegschaal de dag na een diner 1 kilo meer aan, dan zal dit waarschijnlijk vocht zijn. Je komt niet in 1 dag 1 kilo aan! ‘Geruststelling’

Voor sommige misschien logisch, maar andere weten het niet. Wist je dat een licht gewicht niet persee een lichter vetpercentage betekend? Er bestaan ook mensen die bijvoorbeeld ‘fat skinny’ zijn. Dit houdt in dat je misschien wel mager bent, maar je lichaam ook veel minder spier bevat.

Je kunt niet plaatselijk vet verliezen. Je kunt wel bepaalde lichaamsdelen vaker trainen, waardoor er meer lijnen zichtbaar zijn.

Wist je dat de buitenste muren van een supermarkt al het groente, fruit en zuivel bevatten?

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt in rust. Dus fulltime sporten!

Je moet na het sporten eten! Niet denken dat dit zonde is van de verbrande calorieën. Om spier op te bouwen moet je deze aanvullen na het sporten. Zo kunnen je spieren weer groeien.

 

En nog een hele belangrijke : Afvallen is geen lichamelijke uitdaging, maar een mentale uitdaging!

X DailyDoseofDaph