Ben jij afgelopen zomer afgestudeerd of start jij net je laatste jaar? En heb je al plannen wat je na je studie gaat doen?

Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd als hbo commercieel econoom op de Haagse Hogeschool, en ik heb tot de dag van vandaag nog geen idee wat ik nu moet gaan doen.

Ik leefde alsmaar toe naar het moment dat ik eindelijk mijn HBO diploma in ontvangst kon nemen, en dit is dan ook in Juli gelukt! In 4 jaar afgestudeerd en daar ben ik natuurlijk super trots op. Maar nu is dus de vraag; WHAT’S NEXT?

Ik heb namelijk echt het idee dat ik de enige ben die dat lastig vindt. Verzin maar even wat je de rest van je leven gaat doen. Wat dat betreft was het lekker veilig geweest om nog een jaartje te moeten studeren. Maar ja, nu toch echt wat anders doen.

Ondanks dat ik een HBO diploma heb gehaald, is het nog lastig om een baan te vinden. De meeste bedrijven zoeken namelijk een net afgestudeerde met het liefst zoveel mogelijk jaren ervaring, wat natuurlijk onmogelijk is…

En wat is nou precies hetgene wat ik wil? Wil ik verder studeren? Wil ik al full-time werken als 21-jarige? Wil ik gaan reizen? Allemaal lastige keuzes.

De zomer doorkomen met tennistoernooien, op vakantie gaan, leuke dingen en een bijbaantje, gaat mij natuurlijk prima af. Maar deze tijd is ook bijna voorbij en nu moet ik echt keuzes gaan maken. Maar wat?

Mijn idee voor nu is het vinden van een baan. Als dit niet voor eind september is gelukt, overweeg ik om een reis te maken naar vietnam voor een maand. Ik heb het idee dat dit het juiste moment is om zoiets te doen. Je hebt op dit moment nog geen verplichtingen en nu nog geen full-time baan.

Als iemand nog goede tips heeft om nu te doen, dan hoor ik het graag!

DailydoseofDaph.x