Als je begint aan een gezonde levensstijl of al enige tijd bezig bent met het letten op je eetpatroon, zul je waarschijnlijk redelijk wat afvallen in de eerste paar weken. Toch is het niet slim om maar simpelweg een dieetschema over te nemen als het gaat om een gezonde levensstijl. Waarom niet?

Waarom is het niet verstandig om hetzelfde voedingsschema aan te houden als je vriendin of zomaar over te nemen van het internet?

Op het moment dat ik een voedingsschema heb laten maken en ik hier fanatiek mee bezig was, merkte ik dat mijn lichaam toch niet goed reageerde op het andere eetpatroon. Ik kreeg veel buikkrampen en mijn buik was continue opgezet. Nadat ik meerdere malen langs de dokter ben geweest en bloedonderzoek heb laten doen, was er nog steeds niks naar voren gekomen. Toen kreeg ik het advies van mijn dietist om elke week een voedingsmiddel te skippen uit mijn eetpatroon. Zo begon ik met het skippen van zuivel gebaseerd op koemelk en heb ik dit vervangen voor soja producten. Dit werkte weliswaar! Tijdens de zomer heb ik mijn zuivelproducten vaak laten staan, en nu ik weer fanatiek bezig ben, merkte ik toch weer wat klachten. Vooral na het nemen van mijn Soja- eiwitshake. Soja blijkt in grote hoeveelheden niet zo goed voor je te zijn. Lees hier waarom!

Van de soja-eiwitshakes kreeg ik ook erge buikkramp en deze probeer ik nu te verminderen naar 1 keer per dag. Ook hebben appels op een of andere manier een slechte werking op mijn lichaam. Ik ben de komende tijd in de weer met de juiste vervangingen te vinden voor deze producten. Zo vervang ik nu mijn appel voor frambozen of een peer. Ik ben alleen een beetje ten einde raad wat ik als vervanging kan doen van mijn soja-eiwitshakes. Tips zijn welkom!

Zo zie je maar dat ieder lichaam anders is en het ene lichaam minder goed tegen bepaalde producten kan dan een ander lichaam. Probeer eerst wat dingen uit. Door het te ervaren, merk je wat werkt voor jou lichaam.

 

X DailyDoseofDaph