Voor velen een makkelijke vraag, maar hoe makkelijk is deze te beantwoorden? Waarom is sporten nou zo goed voor je ? Let’s read on! Waarom is sporten goed voor je?

Waarom is sporten goed voor je?

Je weet waarschijnlijk al dat lichaamsbeweging goed voor je is, maar waarom dan precies? beweging kan zo een beetje alles verbeteren, van humeur tot een gezonder leven. Om meer energie te hebben, je beter te voelen en misschien zelfs langer te leven, hoef je alleen maar meer lichaamsbeweging toe te voegen aan je levensstijl. En waarom doet niet iedereen dit? Dat vraag ik me ook nog steeds af ;)

Hier volgen de 6 redenen waarom lichaamsbeweging een must is!

  • Lichaamsbeweging zorgt voor afvallen of het gewicht op pijl te houden.

Genoeg bewegen kan gewichtstoename helpen voorkomen en kan ook helpen bij gewichtsverlies. Tijdens het sporten verbrandt je calorieën. Hoe intensiever je bezig bent, hoe meer je verbrandt. Het is helemaal niet nodig om uren op een cardio-apparaat te staan. Als je elke dag wat tijd besteedt aan lichaamsbeweging, is dat meestal voldoende om je gewicht op pijl te houden.

  • Voeg lichaamsbeweging toe aan je levensstijl om gezondheidsproblemen te bestrijden!

Nog meer tips!

Ja, je hoort het goed, hart- en vaatziekten bestrijden? Door actief bezig te zijn bestrijd je de slechte cholesterol in je lichaam en dit zorgt weer voor een goede doorstroom van je bloed door het lichaam. Ook voorkomt lichaamsbeweging diabetes, depressies en nog veel meer.

  • Humeur verbeteraar!

Lichaamsbeweging stimuleert een stofje in de hersenen die de mens gelukkiger maakt! Nou mooi meegenomen toch? En het gevolg? Naarmate je vaker sport, en dit gevoel meemaakt, wil je nog meer sporten! Een soort goede addiction toch?!

  • Lichaamsbeweging geeft energie

Waarom is sporten goed voor je?

Ben jij al moe van die ene trap die je moet lopen? Door vaker lichaamsbeweging toe te passen in je levensstijl, verbeter je je spierkracht en je uithoudingsvermogen. Dan wordt dat traplopen een eitje!

  • Lichaamsbeweging zorgt voor een betere nachtrust

Lichaamsbeweging zorgt er voor dat je ‘s avonds beter in slaap valt en ook in een diepere slaap blijft. Alleen niet als je om 11 uur ‘s avonds nog even een uurtje krachttraining gaat doen natuurlijk.

  • Lichaamsbeweging is leuk!

Ja echt, bewegen kan best leuk zijn hoor. Het wordt zelfs een soort ontspanning na een intensieve werkdag. (zo zie ik het dan ;) ) Zeker als je dit samen met familie of vrienden doet. Je moet het natuurlijk niet als straf gaan zien!

Afvallen doe je zo : voeding

Afvallen doe je zo: fitness

Dus genoeg redenen om weer wat actiever te worden!

Press the like button!

X DailyDoseofDaph