Wie ben jij en waarom moet je jezelf laten zien aan de wereld? Deze vraag zul je jezelf vast niet vaak stellen. Maar toch is het belangrijk om hier het antwoord op te weten. Socialmediagebruik

Waarom social media als bedrijf?

Als bedrijf is het tegenwoordig belangrijk om social media te gebruiken. Simpelweg omdat de consument zich voornamelijk rond social media bevindt. Dit is een makkelijke manier om de consument te bereiken. Ook kun je als bedrijf je naamsbekendheid vergroten aan de hand van social media. Ben jij erg actief op social media? Dan zullen meer mensen van jouw bestaan af weten.

Ook kun je als bedrijf het koopgedrag van de consument beinvloeden. Laat jij met social media een impressie zien waar mensen zich helemaal bij thuis voelen? Dan zullen zij sneller voor jou merk kiezen dan voor een ander.

Social media als persoon

Maar waarom is het verstandig om als persoon gebruik te maken van social media? Als ik naar mijn eigen social media gebruik kijk, is dit momenteel verre van gemiddeld. Vroeger maakte ik alleen gebruik van facebook. Daarna kwamen snapchat en instagram. Voorheen was ik totaal niet actief op instagram en plaatste ik af en toe een foto. Ook maakte in van de rest van mijn social media weinig gebruik. Daarna begon het bloggen en het actief worden op verschillende kanalen. Je merkt dat je hier een groot bereik mee krijgt. Door alle huidige kanalen (WordPress, Facebook, Instagram, Snapchat, Pinterest, Bloggin) met elkaar te koppelen, worden al deze kanalen groter en bekender door elkaar. Het vormt 1 merk.

Waarom Social media?

Maar ik denk dat een gemiddeld persoon ook gebruik zou moeten maken van social media. Wat zijn nou de voordelen van het gebruik van social media?

Allereerst hoort het bij personal branding. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Dan wordt je gezocht op het internet. Jezelf onderscheiden van de rest is dan belangrijk. Daarnaast maken mensen gebruik van social media, omdat iedereen gebruikmaakt van social media! Nu is dat natuurlijk niet de reden dat je daar dan aan mee moet doen, maar om gevonden te worden en om jezelf te laten zien, is het belangrijk om op minstens 1 van de kanalan actief te zijn.

Je maakt niet alleen contact met vrienden, ook kun je op social media je interesses delen, het uiten van creativiteit of het bereiken van content.

Mijn persoonlijke redenen om gebruik te maken van social media zijn: Het onderhouden van een netwerk (vrienden), promotie van jezelf of merk, kennis opdoen en contact leggen met klanten of bedrijven!

Waarom maak jij wel of geen gebruik van social media? Let me know in the comments

Volg me natuurlijk op mijn Socialmedia kanalen!

Instagram

Facebook

Blog

Pinterest

Snapchat -> Daphne1309