Ik vind het persoonlijk heel lastig om een verantwoord en vooral gevarieerd tussendoortje te eten. Als ik eenmaal iets heb gevonden wat in mijn schema past, verander ik dit tussendoortje de komende 3 maanden niet meer. Niet heel slim natuurlijk! Maar wat is nou een verantwoord tussendoortje en hoe neem je dit makkelijk mee? Read on!

 

Verantwoord tussendoortje!

Als het om variatie gaat, is dit bij mij ver te zoeken. Het liefst eet ik elke dag hetzelfde, zodat je er niet meer over na hoeft te denken. Niet heel leuk en lekker natuurlijk. Een tussendoortje kiezen is voor mij dan ook een hele opgave. Er was een tijd dat ik alleen maar crackers at, omdat ik niks anders kon verzinnen. Daarna kwamen de repen, appels, ontbijtkoeken. Ik heb alles geprobeerd. Toch heb ik een kleine tussenweg gevonden. Ik probeer iets meer variatie te vinden door; ten eerste niet allebei mijn tussendoortjes hetzelfde te houden. Dus niet 10 crackers eten op een dag, maar 1 tussendoortje invullen met crackers en de ander met bijvoorbeeld een appel en een plakje ontbijtkoek van Peijnenburg.

Wat ik nu doe tijdens mijn vakantie?

In de afgelopen jaren heb ik veel moeite gehad met het vinden van tussendoortjes tijdens mijn vakantie. Tijdens mijn reis naar Zuid-Afrika was ik heel slecht voorbereid en had ik geen tussendoortjes van huis meegenomen. Gevolg: Ik at 3 keer op een dag, grotere porties, omdat ik wist dat we de rest van de tijd niet meer gingen eten. Op dat moment denkt je lichaam, dat het voor een lange tijd geen eten meer krijgt, en gaat je lichaam in spaarstand. Hierbij zul je waarschijnlijk denken, ik eet toch helemaal niet veel? Maar door die spaarstand houdt je lichaam juist het vet vast, en kom je veel sneller aan.

Als ik nu op reis ga, bereid ik me redelijk goed voor. Tijdens mijn reis naar Vietnam bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk geen maandvoorraad aan tussendoortjes meenemen, maar je kunt hier wel redelijk op inspelen. Ik heb ontbijtkoek meegenomen voor een paar dagen, en heeeeel veeel proteïne repen. Tijdens reizen naar het buitenland, schiet het aantal eiwitten er vaak bij in. Daarom vond ik het belangrijk dat mijn tussendoortjes eiwitten bevatten en makkelijk mee te nemen waren. Na een aantal repen te hebben geprobeerd van Body en Fit, zijn mijn favoriete toch de Clean Protein Bars. Makkelijk mee te nemen, en het voordeel in een warm land; ze smelten niet!

Verder heb ik natuurlijk wat lekkere dingen meegenomen, als de Protein Cookies en Protein bites. Door elke dag wat variatie te vinden in het eten en hierbij mijn tussendoortjes toe te voegen, kreeg mijn lichaam geregeld voeding binnen en kom je nauwelijks aan, mits je natuurlijk geen gekke, ongezonde dingen gaat eten.

Wat eten jullie als tussendoortje? Heb je adviezen? Let me know!

dailydoseofdaph@outlook.com

X Dailydoseofdaph