Zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen, stond Vietnam op mijn to-do list na het afstuderen! Nu ben ik in juli afgestudeerd en heb ik in september besloten om een maand naar Vietnam te gaan. In deze blog zal ik verslag doen over mijn maand Vietnam! Read on!

Ik ben mijn maandje Vietnam niet alleen ingegaan! Ik heb dit samen met twee vriendinnen gedaan. We hadden van te voren nog geen precies plan waar we allemaal naartoe gingen. Dit is gaandeweg besloten en goed bevallen.

Wel stond bekend dat we van Zuid naar Noord gingen reizen. Hierbij zijn we onze reis begonnen in Ho Chi Minh. Een grotere stad in Vietnam met heel veel drukte. Oversteken was hier een opgave opzich. In Ho Chi Minh zijn we 2 nachten gebleven. Hier zijn we naar de Chi Cu tunnels geweest en hebben we wat van de stad gezien. 3 dagen was lang zat.

Daarna zijn we doorgegaan naar Phu Quoc. Dit eiland is erg kleinschalig en vooral leuk als het lekker weer is. Wij hebben hier een scooter gehuurd en zijn het hele eiland doorgereden. Dit was een hele ervaring, als de wegen vol met kuilen zitten! :)

Scooter

 

 

 

 

 

 

 

 

Als ‘echte backpackers’ zijn we met de nachtbus van Ho Chi Minh naar Phu Quoc gegaan en weer terug. Dit ritje duurt 7 uur heen en 7 uur terug en kost zo een 300.000 dong (12 hele euro’s retour). De nachtbus was eerst wennen, zeker als je zo een 2 koppen groter bent dan de gemiddelde vietnamees en de bedden hier ook voor gemaakt zijn. Naarmate we vaker met de nachtbus gingen, raakte je eraan gewend!

img_1107

De stranden van Phu Quoc stonden bekend om de mooie witte stranden en heldere zee. Hier hebben we ons dan ook een dagje vermaakt.

Processed with VSCO with a5 preset

Vanuit Ho Chi Minh zijn we gelijk doorgereisd naar Da Lat. Dit gebied stond bekend om de regen, bleek achteraf.;) Veel konden we hier dan ook niet doen, behalve het crazy house bezoeken! Dit huis is gebouwd met alles wat de vietnamezen verrachten of juist erg waarderen. Super om te zien. Daarna zijn we het stadje rondgelopen. De tweede dag hebben we een sight-seeing tour gedaan en wat cultuur meegepakt;) Het Hostel was daarentegen super gezellig (backpackershostel) Het is een traditie in Da Lat dat je met het gehele hostel samen avondeet. Super gezellig! Daarna zijn we naar de 100rooftopbar gegaan met het hele hostel! Een echte aanrader voor een gezellige avond in Da Lat.

Da Lat

Na de sight-seeingtour zijn we doorgereisd met de nachtbus naar Hoi An. In mijn ogen de uitgaansstad van Vietnam. Veel leuke barretjes en de old-town is prachtig in de avond. Hier zijn we dan ook 5 dagen gebleven. Cultuur kun je meepakken in de old-town en de andere dagen kun je genieten aan het strand met een drankje of in avond in de club. En niet te vergeten; de Tailors! Hoi an staat bekend om zijn tailor-made clothes en dit is dan ook echt iets wat je moet doen als je in Hoi An bent. Wel is het een aanrader om dit op de eerste dag al te laten maken. Het kan zomaar 3 dagen duren voordat je kleding precies zo is als je wilt. (Zeker als je een beetje perfectionistisch bent;))

img_0967 img_0968

Vanuit Hoi an hebben we een scooter gehuurd en zijn we een dagje naar Dha Nang geweest. Hier hebben we de marble mountains bezoekt en wat pagoda’s (een van velen). En natuurlijk nog even wat strand meegepakt.

img_0965

Daarna zijn we met de scooter naar de volgende bestemming gereisd. Dit was een hele reis opzich. Met twee scooters zijn we via de Hai van Pass gereden. Super mooi en een prachtig uitzicht. Helaas begon het te regenen en waren we iets te laat vertrokken, waardoor we het laatste uur in het donker moesten rijden. Afrader kan ik je vertellen. Een hele gevaarlijke route uiteindelijk, maar gelukkig heelhuids aangekomen in Hue. Wat trouwens ook af te raden is.

Processed with VSCO with a5 preset

Had ik trouwens al verteld dat de aardige mensen in Vietnam op 1 hand te tellen zijn? Nee overdreven, maar we hebben toch wat onaardige mensen meegemaakt. Pff. Maargoed, in Hue is verder niets te beleven en hier zijn we dan ook de volgende middag weer vertrokken. Op weg naar Phong Nha. In Phong Na kun je prachtige caves bezoeken. Het weer was hiet niet heel gunstig, wat ervoor zorgde dat we 1 cave konden bezoeken in plaats van meerdere. Daarna hebben we nog een gezellige avond gehad in de hostels en zijn we de volgende dag weer vertrokken. Geluk voor ons, wat de dag daarna was er geen mogelijk meer om vanuit Phong Nha te vertrekken vanwege de typhoon. We zijn net op tijd vertrokken.

Na Phong Nha zijn we doorgereisd naar Hanoi. Hanoi was onze basis om andere trips te boeken. Hierbij verbleven we in het Backpackershostel waarbij je de welbekende ‘original castaways’ kon boeken naar Halong Bay. Hierbij verblijf je met een groep van 40 man op een onbewoond eiland! Een soort Expeditie Robinson. Een echte aanrader als je een trip boekt naar Vietnam. Het is wat duurder dan de gemiddelde trips die je doet in Vietnam, maar het is het zeker waard. Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

 

Vanuit Halong bay zijn we weer teruggegaan naar Hanoi en zijn we dezelfde avond nog vertrokken op reis naar Sapa. In Sapa kun je trektochten doen en slapen bij echte locals. Dit was een hele ervaring en erg mooi om te zien.

img_0963

Na Sapa zijn we teruggekeerd naar Hanoi om hier nog een paar nachten te blijven. We hadden een gezellig hostel uitgekozen en zijn hier nog 2 nachten gebleven. Om nog een beetje cultuur mee te pakken hebben we de gevangenis bezocht (aanrader) en een water puppetshow bekeken. Als je iets wilt overslaan, is dat het wel! Haha.

De laatste avond met zijn drietjes zijn we voor Vietnamezen begrippen luxe uit eten geweest ( 7 euro voor een pizza/ pasta is hier heeeeel duur) en hebben we nog een rondje gelopen op de nightmarket! (Erg gezellig en leuk) Hier kun je niet alleen souvenirs kopen, maar ook een rondje lopen en bij elk eettentje iets kleins eten voor weinig geld! Oja, sporten zat er helaas niet vaak in deze maand. Maar de laatste dag hebben we dan toch echt een sportschool gevonden. Na 2,5 km te lopen. De volgende blog zal gaan over de gevolgen van een maandje niet sporten, haha.

Het lokale eten van Vietnam is voornamelijk een Banh Mi met ei of rijst/ noodles. De broodjes en de rijst waren we op een gegeven moment wel zat, maar hier hadden we redelijk wat variatie op gevonden! (Wafels met Nutella bijvoorbeeld; :))

img_0969

De laatste dag is voor mij helaas alleen. Mijn vriendinnen reizen door naar Thailand en ik ga naar huis! Mijn maandje Vietnam zit er helaas alweer op! Het was een hele ervaring en ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om te gaan.

Sav en Li, bedankt voor de super gezellige tijd! XXXXX

Wil je meer weten over mijn reis naar Vietnam? Let me know!

X DailyDoseofDaph.x

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]