Mijn naam is Daphne Sonneveld, 22 jaar en ik ben in 1,5 jaar tijd van een Nutella-verslaafde-alleseter in een healthy girl veranderd! Door mijn nieuwe levensstijl ben ik 11 kilo afgevallen! Maar hoe heb ik dit gedaan en wat is hier aan vooraf gegaan? Transformatie!

Transformatie-verhaal!

Voorheen stond ik bekend als de Nutella-verslaafde-alleseter. Ik begon de dag met zo een vijf boterhammen Nutella en eindigde de dag met nog véél meer Nutella. Ik kon het wel hebben, dacht ik. Ik tenniste zo’n 4 keer in de week en dit vond ik al heel wat. Ik vond mijzelf nooit heel dik, maar toen ik achttien werd en de foto’s van de vakantie in Brazilië zag, ging er eindelijk een knop om. Ik wilde afvallen, gezonder leren leven en eten. Dit werkte voor eventjes. Ik kon de Nutella potten een paar maanden laten staan, maar daarna viel ik weer terug in mijn oude patroon.

Het moest anders!

Oké, nu moest het echt anders! Samen met mijn twee zussen hebben we een abonnement genomen op de sportschool. Ik was sceptisch. Dit is toch niks voor mij? Of wel? Ik wilde afvallen, zoveel mogelijk afvallen. Ik begon met cardio: anderhalf uur hardlopen, of fietsen. En de hele dag leven op 700 calorieën. Of ik honger had? Nee hoor. Ik had zo mijn ideeën over gezond eten en ik wist dat dit werkte voor mij.

img_8698
Het resultaat? Afvallen. Maar dan vooral spieren. Ik had weinig energie, was de hele dag chagrijnig en niet aanspreekbaar. Ondertussen waren de eerste 6 kilo eraf maar dit moest anders. Ik wist dat het niet goed voor mij was.
Fysiek niet, maar mentaal vooral niet. Ik ben krachttraining gaan toevoegen aan mijn fitness-schema op aanraden van mijn vriend. We zijn samen gaan sporten en hij heeft me alles geleerd op het gebied van krachttraining. Eerst durfde ik mijn cardio-apparaten niet te laten staan, maar naarmate ik meer gewend was aan het kracht-hok, was ik hier niet meer weg te denken.

 

Ik downloade MyFitnessPal

Het sporten ging steeds beter, en dit had een goede invloed op mijn levensstijl. Gezond eten en veel sporten in de week werkte voor mij. Maar wat at ik nou precies? En wat verbrandde ik op een dag? Ik downloadde de app ‘MyFitnessPal’. Hiermee kon ik duidelijk zien hoeveel calorieën ik op een dag at en hoeveel ik verbrandde. Elke dag invullen wat je at, op de grammen na. Dat kost toch veel te veel tijd? Je moet er handig in worden, dan is het zo gedaan en het helpt je enorm!
De periodes erna verliepen redelijk, maar toch was ik niet tevreden. Ik wilde meer. Meer lijnen zien, meer definitie. Toen heb ik een professioneel schema laten maken op basis van mijn lichaam en activiteitenniveau. Aan de hand van dat schema viel ik de laatste kilo’s af die nodig waren om meer spieren op te kunnen bouwen. Ik had eindelijk de 10 kilo bereikt! Ik was razend enthousiast en ik leerde gaandeweg steeds meer over voeding.

11 kilo kwijt!

Uiteindelijk was ik 11 kilo kwijt! Toch vonden de mensen om mij heen dat ik er te dun uitzag en ik gaf aan dat het een proces was, waarbij ik later weer meer spier ging aankomen. Nadat ik 11 kilo was afgevallen, ben ik begonnen met een bulk-fase. Hierbij is het de bedoeling dat je weer geleidelijk aankomt, maar dan vooral in spier. Ik was 5 kilo aangekomen, maar dit bestond voornamelijk uit spier. Op dit moment ben ik mijn 11 kilo’s nog steeds kwijt, maar bestaat mijn lichaam voor een groter deel uit spier, dan voorheen.

Momenteel zit ik volop in de gezonde levensstijl, en weet ik goed mijn balans te vinden. Ik mag dus best wel eens wat chocola eten. Het gaat vooral om de portiecontrole.

Ik vind het de beste beslissing uit mijn leven, om het roer om te gooien en volledig te gaan voor een gezonde levensstijl.

Wil je mijn verhaal volgen op instagram? Klik dan hier om te volgen