Soms is het lastig om een keuze te maken voor de lunch of avondeten als je vaak onderweg bent of laat thuis komt. Je wilt een snelle hap, en het liefst nog wel een beetje gezond met de juiste producten. Let’s read on. Tip voor een gezonde, lekkere en makkelijke lunch voor onderweg!

Tip voor een gezonde, lekkere en makkelijke lunch voor onderweg!

Na een lange werkdag heb je geen zin om thuis nog te koken, of wanneer je onderweg bent van klant naar klant is niets makkelijker dan een gezonde maaltijd direct op te halen. Dan heeft Subway de oplossing om te kiezen voor iets gezonds en makkelijks. Je kunt namelijk gezonde salades samen stellen naar jouw wens. Wil je eiwitten? Voeg er wat kip aan toe. Vetten nodig? De salade avocado is een aanrader. Zo kun je je eigen salade samen stellen naar wat jij het liefste wilt en ben je verzekerd van een gezonde en lekkere maaltijd.

Tip voor een gezonde, lekkere en makkelijke lunch voor onderweg!

Voor of na het sporten

Heb je een goede work-out achter de rug of moet je nog gaan trainen? Dan is een goede maaltijd van belang. Met een zelf samengestelde salade of een sandwich met kip, heb jij genoeg energie om een goede training neer te zetten. Zo hoef je niet na te denken over de inhoud van de salade, want die heb je helemaal zelf samengesteld. Je weet dus precies wat en hoeveel er in zit. Tracken kan dus gemakkelijk.

Ik kies het liefst voor de salade met kip, bacon en avocado ( toevallig één van de twee nieuwe salades) en vraag dan om 2 plakjes bacon, zodat je wat zout inname hebt. Dit is belangrijk in de zomer omdat je snel uitdroogt of kramp krijgt. Daarnaast haal je de eiwitten uit je kip en de vetten uit de avocado. Ik kies ook niet voor een dressing, omdat daar meestal wat meer suikers/vetten in zitten. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een klein beetje dressing om het nog wat meer op smaak te brengen, maar ik vind het persoonlijk niet nodig.

Tip voor een gezonde, lekkere en makkelijke lunch voor onderweg!

Tijdens werklunch

Hoe vaak gebeurt het dat je onderweg bent en geen lunch bij je hebt? Of tijdens werk snel wat in de kantine haalt, omdat het makkelijk is? Dan is het natuurlijk veel handiger om een gezonde salade te halen waarbij je wel de juiste voedingswaarde binnenkrijgt en niet zomaar iets ongezonds naar binnen gooit. Zo eet je verantwoord en maak je goede keuzes. Voor de echt grote trek kun je ook kiezen uit de gezonde sandwiches met kip, tonijn en andere eiwitbronnen. Door te kiezen voor een sandwich krijg je wel wat meer koolhydraten binnen, wat goed is als energiebron en waarmee je de dag ook wat langer vol zit. Als ik echte trek heb, kies ik voor een sandwich, en op warme zomerdagen kies ik het liefst voor een heerlijke frisse salade!

Tip voor een gezonde, lekkere en makkelijke lunch voor onderweg!

Ik kies voor..

Zoals ik al zei gaat mijn voorkeur uit naar de salade kip, avocado en bacon. Dit is een verantwoorde keuze, waarbij je de juiste voedingswaarde binnenkrijgt. Ik vind het makkelijk om, op een drukke dag, een gezonde salade te halen zodat ik weet dat ik iets goeds aan het eten ben. Het wordt vers gemaakt, en je ziet de ingrediënten van je salade voor je liggen. Je mag dus ook zelf bepalen wat er in je salade gaat. Zo kan je ook kiezen om wat meer tomaat, komkommer, mais, augurk, of dressing aan je salade toe te voegen. Als ik bijvoorbeeld een drukke dag in de stad heb of even snel wat wil eten, haal ik een salade bij de Subway. Daarnaast zijn de broodjes ook aan te raden, daar kan ik mijn vriend altijd wel mee verblijden als ik thuiskom! De sandwich chicken teriyaki is zijn favourite, haha! En het voordeel is natuurlijk dat je ook hier kan kiezen uit: wel of geen kaas, wel of geen saus, meer kip, meer sla of toppings.

Waar kies jij voor?

Tip voor een gezonde, lekkere en makkelijke lunch voor onderweg!

 

 

 

 

De gezondste keuze wanneer je onderweg bent!