Snel nog 5 kilo afvallen voordat de echte zomerdagen en vakantie gaat beginnen? Lees dan deze tips en je bent verzekerd van een strak zomer lichaam! Snel 5 kilo afvallen doe je zo! Deel 1: Voeding

Snel 5 kilo afvallen doe je zo! Deel 1: Voeding

5 kilo afvallen en daarbij je streefgewicht weten te behouden doe je door een combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging. Om af te kunnen vallen, bestaat de juiste verdeling van aandachtspunten voor 70% uit voeding en 30% uit sporten.

Wil je snel afvallen, kijk dan vooral naar een dieet met minimale hoeveelheden zetmeel, toegevoegde suikers, en dierlijk vet van vlees en zuivel. Een dieet met nadruk op fruit, groenten, eiwit, soja producten, gevogelte zonder vel borsten, vis, schaaldieren, magere zuivelproducten, en 95% mager vlees zal je helpen om snel af te vallen.

Deze blog bestaat uit twee delen: Blog 1 gaat in op de juiste voeding die belangrijk is bij het afvallen van de 5 kilo. Blog 2 gaat in op de juiste beweging om kilo’s te verliezen.

Relevante blogs:

Snel 10 kilo afvallen

7 tips om af te vallen, die je waarschijnlijk nog niet wist

Niet geloven als je wilt afvallen

Snel 5 kilo afvallen met de juiste voeding

1. Verbeter je stofwisseling

Als je 5 kilo wilt afvallen, is je stofwisseling een belangrijke factor. Terwijl jij niks aan het doen bent is je stofwisseling energie aan het verbranden. Een betere en sneller werkende stofwisseling zorgt dus voor meer verbranding. En dat zorgt er voor dat je snel 5 kilo af kunt vallen. Om je stofwisseling te verbeteren moet je meerdere maaltijden (6 per dag) eten en veel variëren. Ook is het heel belangrijk om veel te variëren in je maaltijden. Hierbij stimuleer je de stofwisseling en blijft die op een hoger tempo actief.

Snel 5 kilo afvallen doe je zo! Deel 1: Voeding

2. Vul je dieet aan met de juiste supplementen

Veel mensen willen liever niet in aanmerking komen met supplementen, omdat gedacht wordt dat deze niet nodig zijn of geen toegevoegde waarde bieden aan het lichaam. Veel mensen zijn onbekend met supplementen of weten niet goed wat voor supplementen ze precies nodig hebben. De juiste supplementen bij een gezonde voeding zijn: Calcium + Magnesium, Vitamine D, Vitamine B, en Visolie.

3. Verander je keuze in drankjes

Het is heel belangrijk om genoeg water te drinken, maar af en toe wil je natuurlijk wel wat anders. Waar moet je dan op letten? Persoonlijk vind ik het erg zonde om mijn calorieën ‘ op te drinken’ . Dit zijn namelijk loze voedingswaarde, waar je lichaam niet veel aan heeft.

In veel soorten drinken, zoals frisdranken en fruitsapjes, zitten veel suiker die omgezet worden in vetten. Vetten die geen toegevoegde waarde bieden. Wil je snel 5 kilo afvallen? Vermijd dan ook een tijdje alcohol. 1 wijntje of biertje in het weekend is te overzien, maar belemmert je snelle resultaten.

4. Vergeet de belangrijkste stoffen niet

Veel mensen denken dat ze snel 5 kilo afvallen door weinig tot niks te gaan eten. Dit helpt NIET! Het is juist belangrijk dat je de juiste voeding binnen blijft krijgen. Als je je lichaam weinig of geen goede voedingswaarde geeft, gaat hij snel in spaarstand. Als je dan wel wat eet, wordt dit eten opgeslagen als vet, omdat je lichaam denkt dat hij waarschijnlijk weer heel lang moet wachten op eten. Daarom is het verstandig om je lichaam elke 2 uur aan het werk te zetten en te ‘ voeden.’

Snel 5 kilo afvallen doe je zo! Deel 1: Voeding

5. Geniet, maar eet met mate

Wil je 5 kilo afvallen, dan kun je dit doen door met mate te eten. Geeft je lichaam aan dat je vol zit? Stop dan met eten. Leer te luisteren naar je lichaam.

6. Eet eiwitrijk voedsel

Zoals ik eerder heb aangegeven, zijn eiwitten erg belangrijk. Niet alleen voor spierherstel, maar ook om hongergevoelens tegen te gaan. Eiwitten geven een erg vullend gevoel en voorkomt dus ook dat je trek krijgt in ongezond voedsel. Eiwitten stimuleren de stofwisseling en zorgen voor genoeg energie.

7. Verlaag je dagelijkse calorie inname

Ben je afgevallen? Verlaag dan je hoeveelheid calorieën. je calorie-inname is bepaald aan de hand van je begin-gewicht. Als jij afvalt, is dit gewicht anders en ook de hoeveelheid calorieën die je op dat moment nodig hebt. Bereken na een aantal kilo weer opnieuw je calorie-behoefte. Zo houdt jij je aan je eigen lichaamsbehoefte en levensstijl.

Snel 5 kilo afvallen doe je zo! Deel 1: Voeding

Niet alleen voeding, maar ook beweging zijn belangrijk bij het afvallen. Daarom zal de volgende blog ingaan op de juiste beweging bij afvallen. Wil je meer weten over de juiste manier van afvallen? Stuur een berichtje of lees mijn andere blogs! Snel 5 kilo afvallen doe je zo! Deel 1: Voeding

dailydoseofdaph@outlook.com

 

Daphne Sonneveld x Dailydoseofdaph