Iedereen wilt weten hoe hij/ zij het snelst en het liefst zo gemakkelijk mogelijk kan afvallen. Snel 10 kilo afvallen. Wat moet je hierbij eten en hoe vaak moet je sporten?

Snel 10 kilo afvallen

Snel afvallen doe je door weinig te eten, veel spier te verliezen en nog steeds dikker te lijken dan je eigenlijk wilt zijn! Het mag geen doelstelling zijn om snel af te vallen! Dit heeft namelijk op langer termijn minder positieve punten, dan als je op een goede manier afvalt. Maar wat is een goede manier om af te vallen?

Verander je levensstijl

Om af te vallen, is het belangrijk om je levensstijl zo aan te passen, dat je weet hoeveel calorieën je mag eten en hoeveel je er verbrand tijdens een workout. Maak een stappenplan, waarvan je weet dat je het heel je leven vol kan houden.

Snel afvallen

Hoe pak je dit aan?

Als je wilt afvallen, is het belangrijk dat je dit doet aan de hand van een levensstijl, in plaats van een dieet. Zoals ik al vaker heb gezegd is een dieet iets wat je niet heel je leven kunt volhouden. Een levensstijl wel.

Stel; Je bent een vrouw van 22 jaar, 1,78 en je hebt een kantoorbaan (dit ben ik). Een kantoorbaan is een lichte levensstijl waarbij je niet veel verbrand. Op basis van het meten van je caloriebehoefte kom je erachter hoeveel calorieën je op een dag mag eten, gekeken naar jouw levensstijl. Momenteel is mijn behoud 2200 calorieën. Om aan te komen zou ik hier ongeveer 300 boven moeten zitten en om af te vallen zou ik hier 300 onder gaan zitten.

Je stelt voor jezelf een doel op. Je wilt 5 kilo afvallen. In de app van My Fitness Pal kun je gemakkelijk jouw lengte, gewicht en doel invullen. Daarna kan je aangeven hoeveel kilo je wilt verliezen in een bepaalde tijd. De app geeft aan dat het haalbaar is om 0,5 kilo per week te verliezen. Als je dit aanhoudt, verlies je zo min mogelijk spier en zo veel mogelijk vet. En dit is ook het doel!.

Dan bepaal je aan de hand van je levensstijl, doel en tijd hoe vaak je hierbij wilt gaan sporten. Ik zou aanraden om rond de 4 keer te sporten in de week. Dit is goed vol te houden en toe te passen in je levensstijl. Onder genoeg sporten, versta ik minimaal een uur actieve workouts doen in de sportschool. Langer dan één uur hoeft echt niet.

Wat ga je eten?

Als het om eten gaat, is het belangrijk om te onthouden dat je vetten, eiwitten en koolhydraten allemaal nodig hebt! In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom. Wat je precies moet eten, hangt volledig af van jouw voorkeuren. zo heeft de één liever crackers als lunch, de ander een bakje kwark of liever een paar boterhammen. Je moet hier je eigen weg in zien te vinden. Zorg in ieder geval voor een goede verhouding van de macro’s. Ik hanteer een verhouding van 50% koolhydraten, 30% eiwitten en 20% vet. Dit is een goede richtlijn, om aan te houden. Deze verhouding kan je overzichtelijk terug vinden in de statistieken van je My Fitness pal app

Kom je er niet uit wat betreft het eten of trainen? Neem dan contact op voor advies! Ik maak graag samen met jou een passend fitness- en/of voedingsschema.

En nu?

En nu? Je hebt een plan gemaakt wat je gaat eten en hoe vaak je gaat sporten. Je bent vastberaden om dit vol te houden. Maar wat kun je doen om hier zeker van te zijn?

  • Zorg ervoor dat er iemand is waar mee je dit traject aan gaat. Samen is altijd beter dan alleen!
  • Schrijf op papier een schema voor de fitness en voor je voeding. Zo vergeet je het nooit.
  • Beloon je zelf na de eerste verloren kilo’s. Doe dit met een leuk cadeautje. (Geen eten natuurlijk)
  • Take it easy. Ga niet te hard van stapel en gun jezelf die ontwikkeling. Het is een proces waar je aan werkt en niemand doet dit in 1 keer goed!

Wil jij meer weten over de juiste manier van afvallen? Stuur dan een berichtje!

X Dailydosefdaph X Daphne Sonneveld X