Zoals jullie in mijn diary blogs hebben gelezen, heb ik mijn tweelingzusje opgezocht in Australië. Een super avontuur natuurlijk. Mijn hotspots, tips en do’s and dont’s van Zuid-Australie! Let’s read on. Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Ah wat een prachtige week, heerlijk dat ik dit aan het typen ben terwijl ik in de middle of nowhere in Australië ben. Dinsdag zijn we vertrokken naar Australië, waarna we op woensdagavond dan eindelijk waren aangekomen. Na een vlucht van 10,5 uur, 2 uur in China en vervolgens nog een vlucht van 8,5 uur naar Australie, kon ein-de-lijk mijn zus weer zien! Ahh zo blij mee, echt alsof we elkaar jaren niet hadden gezien. Doom was samen met Kelly gekomen om ons op te halen en naar het hotel te gaan. Met de auto van Doom en Kelly zijn we naar Sint Yarra gegaan, de plaats van ons hotel.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Next days in Australië

De volgende dag stond de wekker alweer vroeg, want je wilt veel uit je vakantie halen. Ik had een enorme jetlag en werd helaas ziek. De eerste dag hebben we door Chapel street gelopen en zijn we naar Melbourne gegaan. Omdat Doom hier al zolang zit, wist ze natuurlijk precies naar welke straatjes we moesten gaan en hoe we overal kwamen. Dit was zo fijn. Ondanks dat ik ziek was, hebben we een heerlijke eerste dag gehad. In de avond zouden we nog de South Melbourne markt bezoeken maar deze was al gesloten. Dan maar lekker uiteten en weer op naar het hotel.

Second day in Melbourne, deze dag werd ik al wat beter wakker en stond er weer een drukke dag voor de boeg. Doom heeft weer een mooie planning voor ons gemaakt voor hotspots en stadjes. Eerst zijn we dan toch deze ochtend naar de South Melbourne market gegaan en hebben we hierna de Victoria Market bezocht. Echt leuk om te zien.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Fitzroy en Brighton

Na de markten zijn we naar het stadje Fitzroy gegaan, echt zo schattig! Verschillende kleine boetieks en hotspots voor lunches. Hier hebben we geluncht bij Naked for Satan, een hotspot waar we graag heen wilden. Het concept was zo leuk. Er waren verschillende soorten stokbroodjes met beleg als zalm met ui, kaas en olijven, hummus en andere delicatessen. Voor elk hapje betaalde je 0,50 dollarcent. Hier kan je dus voor goedkoop lekker smullen van super goed eten.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

De lunch hebben we afgesloten met een cocktail op de rooftop bar, ook echt een aanrader. We vervolgen onze tour. Op naar Brighton, dit stadje staat bekend om zijn mooie graffiti muren. Ook wilde we naar de Brighton Beach boxes, maar deze gaan we de laatste dag nog doen aangezien de zon weg was die dag.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Naar Andy en de kids!

Doom is nu al 3 maanden werkzaam als Au Pair bij een familie in Sint Kilda. Ze mag hierbij op drie schattige kindjes passen en helpt bij het huishouden van Andy. Hij vond het super als wij langs zouden komen dus hebben we die avond bij hem en de kids gegeten. Het was zo leuk om te zien waar Doom de afgelopen 3 maanden zit en waar ze woont. Ook echt een leuk gezin.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

De camper ophalen

We hebben gekozen om 3 dagen in een hotel te slapen en daarna met de camper te touren. Vandaag mogen we de camper ophalen en wat een groot ding is het zeg! Een 6-persoons camper met 4 personen is ideaal, haha! De eerste paar uur zitten erop en nu staan we in de middle of nowhere te camperen. Gelukkig bevat onze camper alles wat we nodig hebben dus komen we de nacht wel door! We maken eerst de tour door naar Great Ocean Road en door naar Kangaroo Island. Vervolgens gaan we naar Adelaide en terug naar Melbourne. De vakantie is echt al heerlijk en ik ben benieuwd naar de verdere reis!

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Roadtrip van afgelopen week

Na Melbourne zijn we gestart aan de Great Ocean Road. Echt super mooi om te zien en prachtige uitzichten. Vanuit Melbourne maken we een rondje waar we beginnen bij Great Ocean Road en van daaruit door naar Kangaroo Island. 2 dagen doorrijden om op tijd te komen voor de ferry! Dit is trouwens de eerste keer dat ik reis met de camper en het bevalt nog best goed. Doom heeft al veel ervaring met het reizen van campingplaats naar campingplaats, dus die wijst ons de weg. Elke keer staan we weer op een unieke plek, midden op een tennisbaan of in the middle of nowhere. Onze camper is gelukkig best luxe omdat we het geluk hebben dat we een 6 persoons camper kregen in plaats van een 4 persoons. Hierdoor hebben doom en ik allebei een eigen bed en hebben we een wc douche en keuken in de camper. Hij is eigenlijk van alle gemakken voorzien, waardoor het niet echt uitmaakt op wat voor campingplaats je staat. In Australië maakt het trouwens bijna nooit echt uit waar je gaat staan, zolang er maar niet staat: no camping, kan je bijna overal terecht. Dus de plaats is zo gevonden.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Kangaroo Island

Op Kangaroo Island aangekomen, hebben we eerst een stuk gereden om een strandje op te zoeken. Eindelijk het eerste bezoek aan een strand. We kwamen helaas wel laat aan dus hebben maar 1 uurtje van de zon genoten. Bij de trip naar Kangaroo Island kregen we een campingnacht cadeau en bij deze camping kon je Koala walks doen rondom het park. Tijdens deze walk zag ik eindelijk mijn eerste Kangaroo en Koala’s in de boom. Heel voorzichtig probeerde we dichterbij te komen, maar ze liepen toch weg haha. We zouden eigenlijk de dag ervoor een tour doen bij een sanctuary voor zeeleeuwen. Hier waren we 5… minuten te laat voor dus dit ging niet door. Maar de dag erna zijn we gestart met Remarkable Rocks en Amazing Arch, 2 hotspots van Kangaroo Island, waar we super veel wilde zeeleeuwen hebben gezien. Die tour was dus niet meer nodig . Remarkable Rocks was trouwens ook super mooi. Hier mocht je op lopen en van het uitzicht genieten, wat echt prachtig was.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

We hebben deze dag lekker volgepland en gaan door naar de sanctuary van wilde dieren. Hier mocht je kangaroo’s voeren! Toch grappig dat we die ochtend nog veel moeite deden om de Kangaroo op de foto te zetten en ze nu zelfs mochten aanraken. Helaas liep dit niet helemaal goed af en viel een van de kangaroo’s mij aan. Wat krassen en schrammen verder, maar wel een hele ervaring rijker. En daarnaast hebben we ook nog eens de Koala geaaid, dus mijn dag kon niet meer stuk.

Tweede dag Kangaroo Island

De tweede nacht op Kangaroo Island hebben we op een prachtige manier doorgebracht. Langs het mooie strand. De volgende dag zijn we weer vroeg op om veel van het eiland te zien. Als hotspot zijn we naar de Little Sahara gegaan. Ook dit was weer super om te zien. Je kon hier ook van af sandboarden of met een quad rijden! De sahara hebben we ingewisseld voor een prachtig strand en een paar uurtjes ontspanning. Ook weleens lekker. We hebben trouwens al 2 dagen geen verbinding dus dit was ook wel wennen voor mij haha, maar wel heerlijk om even nergens aan te denken en de ontspanmodus aan te zetten. Om 7 uur moeten we weer klaarstaan bij de ferry, op naar Adelaide.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Adelaide; city strolling

Na een paar dagen redelijk onbewoond en in the middle of nowhere, zitten we in de tram naar Adelaide om de stad te verkennen. Ook de campingplaats van deze nacht is luxe! Lekker met sportschool en zwembad, de eerste keer dat ik heb kunnen sporten tijdens deze reis, heerlijk!! Natuurlijk doen we dit dan gelijk twee dagen achter elkaar. Maar eerst nog een dagje de stad in bij Adelaide. Finally een nieuwe Lululemon legging gekocht en een trui voor de koude avonden. Een heerlijke shopdag weer voldaan naar de camper terug. Samen met doom hebben we dus even de fitness-ruimte getest en hier was genoeg te doen. Vandaag bovenlichaam op de planning en morgen legday.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Wake up, training!

Time for legday, vandaag hebben we de wekker uitgezet, maar toch word ik redelijk vroeg wakker. Doom en ik kleden ons om en gaan weer voor een legday naar de gym. Echt heerlijk om weer actief bezig te zijn. Na de training snel douchen en hop, weg met de camper. De next destination is Grampians, waar we eigenlijk 2 dagen over zouden doen. Maar het weer was vandaag niet geweldig dus hebben we maar in 1 stuk door gereden. Om 6 uur dan eindelijk weer aangekomen op een campingplaats, maar dit was toch niet wat we verwacht hadden. We hadden de camper neergezet, in een afgelegen bos, toen het plots echt keihard ging stormen! Hier durfde we eigenlijk niet langer te blijven dus zijn we maar verder gaan kijken voor een plaats. Toch maar terecht gekomen op een park, maar wel lekker beschermd en drukker bezocht.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Next: Grampians

De hele nacht heeft het geregend, dus we waren blij dat we niet in de bossen stonden maar op een normale campingplaats. Eigenlijk hadden we wel wat langer de tijd om naar de Grampians te rijden, dus vandaag doen we lekker lang over alles en gaan we veel bezoeken.

Laatste twee dagen

Helaas is het weer omgeslagen en heeft dit ervoor gezorgd dat we sommige plannen niet uit konden voeren. Zo wilde we naar Wilsons Prom om van de zon te genieten, maar die was er niet.  Vandaag hebben we gezellig een dagje geshopt, om aan de regen te ontkomen. Ook niet verkeerd natuurlijk, haha! Na een overnachting en diner bij een vriendelijke man met een bistro, zijn we doorgereden naar Wilsons Prom. Het weer was niet geweldig maar anders vonden we het ook maar zonde.

Rondreis door Australië! Hotspots en tips

Morgen gaan we in de ochtend naar de Brighton Beach houses en de camper wegbrengen. Daarna hebben we nog een middagje om bij doom haar Australische famile te zijn en gaan we de volgende ochtend weer op weg naar het vliegveld. De vakantie zit erop. Het was super en we hebben veel gezien, het was echt een andere vakantie dan dat ik gewend ben, maar het was echt weer super om doom te zien en het land te ontdekken!

Blogs Australie:

Diary week 17

Diary week 16

 

Rondreis door Australië! Hotspots en tips