Afgelopen week heb ik de Polar A370 mogen ontvangen en uitgeprobeerd. Een klein formaat die handig is om dagelijks om te houden en voor het sporten. Dit is wat ik van het horloge vind. Let’s read on. Review Polar A370 horloge

Review Polar A370 horloge

Sinds ik actief ben in de sportschool draag ik eigenlijk al een sporthorloge. Ik vind het fijn om te checken wat mijn hartslag doet tijdens het trainen en hoeveel calorieën ik verbrand. Ik ben ooit gestart bij de Tom Tom Watch en heb de afgelopen jaren de Garmin Watch om gehad. Deze week heb ik de Polar A370 ontvangen en uitgeprobeerd om te kijken hoe ik deze horloge ervaar.

Polar A370

Hier wordt in het kort uitgelegd wat het horloge allemaal kan!

Een handig klein formaat dat niet stoort aan je pols. Alle specs op een rijtje:

Leer je eigen hart kennen

Ontdek hoe je hart reageert op alles wat je onderneemt. De Polar A370 activity tracker met ingebouwde hartslagmeter volgt je hartslag 24/7, zodat je een volledig overzicht krijgt van je dagelijkse activiteit. Polar A370 volgt je calorieverbruik, geeft je laagste en hoogste hartslag en laat zien hoe je hartslag varieert gedurende de dag.

Tijdens workouts zorgt de Polar A370 hartslagbegeleiding ervoor dat je steeds aan de juiste intensiteit traint en je gemakkelijker je doelen haalt.

Slaap tracken

Goed slapen is super belangrijk voor een goede gezondheid. Met de nieuwe geavanceerde Polar Sleep Plus-slaapanalyse wordt je een kenner van je eigen slaappatroon waardoor je meer balans kunt brengen in je dagelijkse leven.

Sleep Plus geeft je waardevolle inzichten in je slaappatroon. De functie registreert de tijd, de hoeveelheid en de kwaliteit van je slaap en detecteert automatisch wanneer je slaap wordt onderbroken. Je kunt je gewenste slaaptijd instellen, je nachtrust een cijfer geven en feedback ontvangen over je slaap. Kom meer te weten over je slaappatroon en zoek naar manieren voor een

 

Review Polar A370 horloge

Blijf in beweging!

De Polar A370 is jouw ultieme trainingsbuddy. De optische hartslagmeting maakt je workouts eenvoudig en aangenaam, en de hartslagzones helpen jou om aan de juiste intensiteit te trainen. De unieke en wetenschappelijk gevalideerde Smart Coaching-functies van Polar geven begeleiding tijdens en motiverende feedback na je workouts.

Een actieve levensstijl betekent dat je ook buiten de sportschool gezonde keuzes moet maken. De Polar A370 houdt je in beweging in je dagelijks leven. Elke dag krijg je een activiteitsdoel en je wordt gewaarschuwd als je te lang niet hebt bewogen.

Review Polar A370 horloge

Mijn ervaringen

Ik heb het horloge nu 1,5 week uitgeprobeerd en mijn ervaringen zijn boven verwachting! Ik ben de Garmin gewend en die is wat groter dan de Polar A370, maar dat is ook gelijk zijn nadeel, die hield ik niet overdag om, alleen met het sporten.

Dit zijn de voor- en nadelen van de Polar Watch, vanuit mijn ervaringen:

Voordelen:

 • Dag en nacht tracking van het horloge.
 • Geen storend formaat als je het horloge om hebt, lekker compact!
 • Vlot design, niet storend om de pols.
 • Slaap tracking, hij houdt bij hoeveel uur je slaapt en hoeveel uur je ook echt in diepe slaap bent. Hij geeft ook aan of je algehele slaap goed was of verbetering nodig heeft. Bijvoorbeeld als je teveel stress ervaart, zal de slaapprestatie achteruit gaan.
 • Tracking van sport activiteiten. Naast het feit dat die calorieën trackt, houdt hij ook bij hoeveel % je in vet verbranding aan het sporten was en wat je verloop van je hartslag is.
 • Als ik te lang stil zit, krijg ik een melding dat ik moet bewegen.
 • Je stelt een stappendoel in en krijgt een melding als je nog meer moet bewegen of je stappendoel hebt bereikt.
 • GPS via je telefoon. Als je hardloopt, meet hij automatisch hoeveel km je hebt gelopen.
 • In de Polar Flow app kun je jouw trainingsdoelen instellen en tijdens een work-out geeft je horloge aan hoever je bent met het bereiken van je doelen.
 • Bekijk al je training-activiteiten online in de app.

 

Nadelen:

 • Persoonlijk vind ik dat het design van het schermpje nog wat verbetering nodig heeft. Dit oogt wat simpel.

Het horloge is echt boven mijn verwachting en trackt alles netjes bij. Ik vind de slaapfunctie echt het handigst omdat ik zo inzicht krijg in hoeveel uur ik daadwerkelijk slaap en hoeveel daar van in diepe of juist lichte slaap zijn. Ook met sporten kun je duidelijk aangeven welke sport je uitoefent en daar past het horloge zich op aan. Zo ben jij altijd verzekerd van de juiste analyses en heb je altijd inzichten in jouw prestaties!

Bekijk de Polar A370 hier.

Review Polar A370 horloge

 

 

 

 

Review Polar A370 horloge