Op 14 juni heb ik een blog geschreven over de Methode van Kanij, wat het precies is en vooral wat het met je doet. Ik ben nu ongeveer 8 behandelingen verder en dit is het resultaat. Let’s read on. Resultaat na 8 behandelingen methode van Kanij

Resultaat na 8 behandelingen methode van Kanij

Ik heb eerder al een blog geschreven over de Methode van Kanij en waarom ik hiermee ben begonnen. Bij Melissa van Ruijven Fysiotherapie kun je terecht voor deze behandelmethode en het heeft voor mij zeker flink geholpen.

Ik heb nu 8 behandelingen gehad bij Melissa aan de hand van de methode Kanij. Deze methode bestaat uit een combinatie van: Fysiotherapie, Osteopathie, Manuele therapie  & Coaching. Van al deze behandelingen zijn uitsluitend de beste elementen gebruikt en in een methode samengevoegd. Deze behandeling kan leiden tot 40% sneller herstel t.o.v. andere behandelingen.

Resultaat na 8 behandelingen methode van Kanij

Uitleg methode van Kanij

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd wat de Methode van Kanij precies is. Het draait voornamelijk om de kijk naar het lichaam & de psyche als een geheel. Zoals het hoort. Het lichaam bestaat uit meerdere systemen, zoals; spieren, botten, banden, fascia, organen, het zenuwstelsel en lymfe-& bloedvaten. Alle systemen in je lichaam werken nauw met elkaar samen. Wanneer er bij 1 of meerdere systemen een blokkade optreedt kan dit klachten veroorzaken.

Resultaat na 8 behandelingen methode van Kanij

Resultaat na 8 behandelingen

Om maar met de deur in huis te vallen, de grootste reden dat ik langs Melissa ben geweest omdat ik vast liep in verschillende zaken in mijn leven. Twijfels over van alles en nog wat. Dit uitte zich in pijn in mijn onderrug. Toch kwam de pijn hier niet vandaan. Dit kon Melissa namelijk terugzien aan mijn organen. Mijn dikke darm, lever en nieren zaten vast.

  • De dikke darm staat voor loslaten. De lever staat voor ambitieusheid, loyaliteit, teleurstelling & verdriet. Je hoeft nooit alle elementen te hebben maar er kunnen er 1 of meerdere in je leven meespelen. De lever en de dikke darm hebben een link met elkaar. Teleurstelling/ loslaten ambities/ vasthouden/ vastbijten. De nieren trekken de emotie stress en angst & onzekerheid aan. Bijvoorbeeld angst voor de break up. Bij angst komt ook altijd stress kijken omdat de nieren het cortisol stresshormoon aanmaken. Bij een teveel kunnen ze vast gaan zitten en aan je rug en nek trekken waar ze aan vast zitten. Dit was bij mij ook het geval. Ik kreeg erge steken in mijn onderrug en dacht dat het echt aan mijn rug zelf lag, terwijl het eigenlijk uit mijn organen kwam.
  • Op het moment dat ik langskwam bij Melissa had ik veel twijfels in mijn leven. Dit is precies waarom deze organen samen spannen. Twijfels die ik niet wist los te laten, tot ik daadwerkelijk een keuze had gemaakt. Dit had bijvoorbeeld met mijn relatie te maken. Ik heb lange twijfels gehad of ik dit het juiste was en of ik door wilde gaan met mijn relatie. Uiteindelijk hebben we besloten om ermee te stoppen en dit heeft direct resultaat gehad op mijn organen. De behandeling na mijn break-up zag Melissa direct verschil, de keuze die heeft geleid tot minder twijfels en eigen geluk.
  • De spanning op mijn nieren kwam er later bij. Dit had met onzekerheid te maken. Als je niet weet welke keuze de juiste is, ga je twijfelen aan jezelf en word je onzeker. Alles was met elkaar in verbinding en had een wisselwerking op mijn organen. Ook dit was soepeler nadat ik een keuze had gemaakt.

Naast twijfels over een relatie, kan er natuurlijk van alles aan de hand zijn wat invloed kan hebben op jouw organen en indirect ook op andere lichaamsdelen. Als jij jouw emoties opkropt of niet de juiste keuze durft of kan maken, kan dit zich uiten in klachten van het lichaam zelf, zoals een steek in de knie of een rug die compleet vast zit.

Resultaat na 8 behandelingen methode van Kanij

Heb jij al lange tijd last van een zeurende pijn of ontsteking en kom je hier maar niet van af? Maak eens een afspraak bij Melissa en kom erachter waar de pijn daadwerkelijk vandaan komt.