Afgelopen week heb ik mijn volgers via social media gevraagd om de leukste vragen naar mij te sturen, zodat ik deze kon beantwoorden in een nieuwe blog! Het waren heel wat vragen, dus ik heb een greep uit de lijst gedaan om deze te beantwoorden! Let’s read on! Q&A met Daphne Sonneveld 

Q&A met Daphne Sonneveld

Ik vond dat het eens tijd werd om een q&a te doen met vragen die jullie aan mij hebben gesteld. Allereerst zal ik een korte introductie geven. Mijn naam is Daphne Sonneveld, 22 jaar en ik ben de oprichtster van www.dailydoseofdaph.com . Daarnaast ben ik heel actief op mijn social media kanalen, als Instagram, Facebook en Snapchat (daphne1309). Om alle antwoorden op tafel te gooien, heb ik deze blog voor je geschreven. LET’S GO!

Vraag 1. Hoe ben je begonnen met je blog?

Zoals je wellicht al weet, als lezer van mijn blog, ben ik 4 jaar geleden 11 kilo afgevallen door mijn levensstijl om te gooien naar een gezondere levensstijl met veel sporten en healthy foods! Omdat ik in mijn vriendenkring en via social media veel vragen kreeg over hoe ik dit heb gedaan, en omdat ik heel erg van schrijven houd, ben ik gestart met mijn eigen blog.

Ik ben zelf gaan uitvogelen via welke website ik dit zou doen en via welk hostingpakket. Daarnaast heeft een vriend mij geholpen met een aantal dingen, als de cms van mijn website. Ik heb heel wat uren besteed aan de opmaak en lay-out van mijn website, want het moest precies naar mijn zin zijn. Toch valt er natuurlijk nog veel te leren.

Vraag 2. Ben je blijer met je lichaam nu of 2 jaar geleden?

2 jaar geleden woog ik 56 kilo en zag ik er te dun uit. Ik was toen blij met mijn gewicht, maar als ik er nu naar terugkijk zie ik wel wat mensen bedoelen met dat ik niet teveel moest doorslaan. Het was net teveel van het goede. Ondertussen ben ik heel wat ervaring en kennis rijker en weet ik dat ik nu veel beter met mijn lichaam omga dan toen. Toen vond ik de weegschaal het belangrijkst en nu kijk ik meer naar vetpercentage. Leuk feitje; mijn vetpercentage is nu minder dan toen ik 56 kilo woog! Een goede vooruitgang dus! Daarnaast houdt ik dagelijks mijn voeding bij!

Vraag 3. Woon je bij je ouders of op jezelf?

Op mijn zestiende zijn mijn ouders gescheiden en op dat moment ben ik samen met mijn zusje elke week van huis naar huis gegaan. Veel gesjouw en veel tijd ging verloren. 3 jaar geleden kreeg ik een relatie, dus ik moest wekelijks mijn spullen van 3 huizen verplaatsen. Sinds toen heb ik besloten dat het verstandiger was om vanuit 1 plek te wonen en ben ik samen met mijn vriend in Monster gaan wonen. Hier zitten we nu nog steeds en dat bevalt prima.

Vraag 4. Wat eet je het liefst als cheatmeal?

NUTELLA! 💕 Ja ik weet het, dat was vroeger mijn addiction, maar ik kan nog steeds niet zonder. Niet dat ik het wekelijks eet, maar als ik echt een lekkere cheat wil hebben, neem ik een pannenkoek of bruine boterham met nutella. echt heer-lijk! Ook vind ik Italiaans ijs echt overheerlijk.

Vraag 5. Wat lust je absoluut niet?

Ik lust echt bijna alles. Iets wat ik van jongs af geleerd heb van mijn ouders, is dat ik alles een keer moet proeven. Ik mocht twee dingen kiezen die ik echt niet lekker vond. Dat is champignons en ananas. Echt niet lekker.

Vraag 6. Heb je piercings of tattoo’s?

Nee, ik heb alleen twee gaatjes in mijn oren (de tweede heb ik echt nooit iets in). Ik zou ook nooit iets van een piercing of tattoo willen. Niet dat ik er op tegen ben, maar het past gewoon niet bij mij!

Vraag 7. Hoe laat ga je naar bed?

Ik probeer altijd een vast ritme aan te houden en daarbij zorg ik ervoor dat ik rond half 11 ga slapen. Op werkdagen ga ik om 7 uur uit bed en in het weekend om half 9. Ik hou van de regelmaat en weet dat ik zo voldoende slaap.

Vraag 8. Koffie of thee?

Ik ben een echte theeleut. Sinds 2 jaar drink ik koffie, maar dit ben ik alweer aan het minderen. Ik merkte dat ik niet goed in slaap viel, dus probeer ik weer wat te veranderen aan mijn cafeïne-inname. Nu drink ik elke ochtend bij mijn ontbijt een kopje koffie en een kopje thee. Daarnaast drink ik zo een 6 kopjes thee per dag, haha!

Q&A met Daphne Sonneveld

Vraag 9. Wat is je beste vakantieland?

Iets waar ik heel blij mee ben en mijn ouders tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben, is het feit dat ik al zoveel landen hebben mogen bezoeken! Vanaf mijn twaalfde gaan wij elke winter naar een ver land. Zo mag ik Mexico, Kenia, Zuid-Afrika, Brazilië, Egypte, Orlando, Miami, Bali, Thailand en Vietnam al van mijn bucketlist afhalen. Kenia en Bali zijn mij het meeste bijgebleven en van de rest heb ik ook met de volle 100% van genoten.

Q&A met Daphne Sonneveld

Vraag 10. Wil je ooit kinderen?

Ja ik heb altijd gezegd dat ik twee kinderen wil. Eerst een jongen en dan een meisje, zodat de broer voor zijn zusje kan zorgen! Maar dat gaat de komende tien jaar nog niet gebeuren hoor! Eerst een carrière opbouwen, haha!

Vraag 11. Wie is jouw sportvoorbeeld?

Ik kijk graag samen met mijn vriend naar youtube filmpjes van sporters. En dan vooral het sport-gedeelte, niet de drama eromheen! Zo haal ik veel van mijn oefeningen van Whitney Simmons, Christian Guzman of Student Aesthetics. Dit zijn mensen die echt hard werken voor hun doelen en dat laten ze zien aan de hand van de trainingen en hun levensstijl.

Vraag 12. Welke merken sportkleding draag je het liefst?

Bijna elke dag in de sportschool, zorgt ervoor bij mij in ieder geval voor dat ik echt leer welke merken goede kwaliteit sportkleding hebben en welke niet. Zo zijn er een aantal eisen waar sportkleding aan moeten voldoen: Lang genoeg (ik ben 1,78, soms best een issue), stretchie en niet doorschijnend!

Ik draag bijna altijd leggings van Gymshark, Lululemon of Victoria’s secret. Dit zijn mijn favoriete sportmerken voor een goede work-out. Daarnaast vind ik de sportkleding van h&m ook altijd wel goed!

Q&A met Daphne Sonneveld

Dit waren mijn antwoorden op 12 vragen uit de Q&A! Heb jij nog vragen die hier niet tussen staan? Stel ze dan via social media of reageer onder de blog! Dan komt er binnenkort weer een nieuwe Q&A! Q&A met Daphne Sonneveld

X Dailydoseofdaph

Instagram en Facebook