Afgelopen week was het zover! Iets waar ik al heel lang over na heb gedacht, en nu eindelijk ging gebeuren. Ik heb mijn wenkbrauwen laten doen met permanente make-up. Is dit nou hetzelfde als een tattoo of niet? Let’s read on. Permanente make-up: tattoo of niet?

Permanente make-up: tattoo of niet?

Finally, iets waar ik al lang over heb nagedacht, ging gebeuren. Ik werd benaderd door Cocon Cosmetics of ik mijn wenkbrauwen zou willen laten doen. Ik heb hier al vaker onderzoek naar gedaan en gekeken naar de juiste salons. Ik twijfelde wel, omdat ik in eerste instantie dacht dat het voor altijd zou blijven zitten en dat het twee zwarte strepen zouden worden. Niets is minder waar. Het ziet er super natuurlijk uit en je kan er ongeveer 2 tot 3 jaar mee doen. De salon raadt aan om het jaarlijks op te laten frissen. Dit kan voor 99,-.

Maar wat een voordeel; nooit meer je wenkbrauwen bij te tekenen, gewoon opstaan en gaan! Ik ben er super blij mee. En om even iets de wereld uit te helpen: Permanente make-up is GEEN tattoo. Het blijft dus niet voor altijd zitten en het wordt ook niet gezet als een tattoo.

Permanente make-up: tattoo of niet?

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een behandeling waarbij pigment in de huid wordt gegraveerd door middel van een speciaal daarvoor ontworpen apparaat met een steriele naald-module. Dit klinkt eng, maar het is een klein soort pennetje met 3 puntjes aan het einde. Hiermee gaat ze langs jouw wenkbrauw om het pigment aan te brengen. Dit doet ook niet zo zeer, het wordt namelijk verdoofd met de Emla crème.  Ik vergeleek het met een Epilady op je benen. Dat is dan alleen de eerste ronde hoor, daarna voel je helemaal niks meer.

De make-up kan aangebracht worden op de wenkbrauw, eyeliner, lippen, littekens en hoofdhuid. Permanente make-up is aan te raden voor vrouwen en mannen die:

  • Er verzorgt uit willen zien.
  • Asymmetrische wenkbrauwen hebben en hier wat aan willen doen.
  • Weinig tijd hebben om zelf make-up op te doen.
  • Kleine littekens gecamoufleerd willen hebben.
  • Lijden aan een haarziekte.
  • Dun, weinig of geen haar op de hoofdhuid hebben.
  • Chemotherapie hebben ondergaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst ga je samen met de salon bepalen wat jij precies wilt met je wenkbrauwen. Heb je van je zelf geen wenkbrauwen, dan kies je meer voor de hairstroke techniek. Heb je wel al wat langere haartjes, dan kan je kiezen voor een 3d-effect en schaduw techniek. Voor mij is gekozen voor een mix van 3d en hairstroke.

Voordat het echte werk begint, gaan je wenkbrauwen in de verdoving. Hierbij wordt een speciale Emla crème aangebracht op jouw wenkbrauwen waardoor ze tijdelijk zijn verdoofd. Zo zag het eruit voordat alles begon.

Permanente make-up: tattoo of niet?

Aan de slag!

Om de juiste vormgeving te bepalen, worden je wenkbrauwen netjes opgemeten en een voorbeeld van de wenkbrauw op je gezicht getekend. Je mag kijken en aangeven of je het nog wat anders wilt of dat je tevreden bent met hoe het eruit ziet. Ik vond het direct mooi, dus we gingen verder. Tijdens de behandeling werd goed uitgelegd wat er ging gebeuren. Dat vind ik altijd wel fijn, anders sta je zo voor verassingen. Natuurlijk vroeg ik of het zeer deed. Ik had namelijk van een vriendin gehoord dat het behoorlijk zeer kon doen. Ik vond het reuze meevallen. Toen ze de naaldjes aanbracht, voelde ik wel een scherp randje op het einde, maar dit duurt hooguit 5 minuten. Daarna start de tweede ronde na een verkoelende korte pauze en dan voel je haast niets  meer.

Permanente make-up: tattoo of niet?

Permanente make-up: tattoo of niet?

 

Permanente make-up: tattoo of niet?

Tijdsduur en resultaat

Vanaf binnenkomst tot na de behandeling, ben je 1,5 uur bezig. Alles wordt duidelijk uitgelegd en het aftekenen, epileren en nazorg neemt ook zijn tijd in beslag. Als je klaar bent ziet het er allemaal nog best donker uit, maar dat komt omdat het natuurlijk net is gezet. Je mag minimaal een week niet onder de zonnebank of je wenkbrauwen nat maken. Na een week laten er een soort korstjes los en begint je wenkbrauw wat lichter te worden. Geen zorgen, dit is nog niet het eindresultaat. Na 3 weken zie je dat de wenkbrauw weer wat donkerder wordt, nu krijg je meer het eindresultaat te zien. Na 6 weken kom je weer langs in de salon om bij te werken en de wenkbrauw te perfectioneren. En hierna, is de wenkbrauw natuurlijker en mooier dan ooit!

Permanente make-up: tattoo of niet?

Permanente make-up: tattoo of niet?

Blogs die je vast ook leuk vind:

Het jaar van de natuurlijke schoonheid

HYBS schoonheidsbehandeling

Mijn ervaring

De meiden van de salon stelde mij echt gerust en hebben alles superduidelijk uitgelegd. Ik had me nog niet zo goed ingelezen, maar ik vertrouwde erop dat ze wisten wat mooi zou staan en welke techniek bij mij zou passen. Cocon Cosmetics zit in Vlaardingen, dus het was goed aan te rijden, zeker als je in Westland of Rotterdam woont. Voor een wenkbrauwen behandeling betaal je 325 euro, maar dit is het in mijn ogen meer dan waard. Als je nagaat dat het meer dan 2 jaar goed blijft zitten en dat je hier echt geen omkijken meer naar hebt.

Permanente make-up: tattoo of niet?

Het ziet er super natuurlijk uit en is echt niet zoals een tattoo. Je hebt namelijk ook verschillende kleuren die dan perfect bij jouw haarkleur passen bijvoorbeeld. Bij mij is er namelijk een lichtere kleur opgezet dan dat ik zelf altijd tekende. Ik ben er super blij mee en zou het echt aanraden om te laten doen!

Permanente make-up: tattoo of niet?

 

 

 

 

 

Permanente make-up: tattoo of niet?