Om dagelijks aan de juiste hoeveelheid fruit te komen, moet je nogal wat fruit in huis halen. Het voedingscentrum geeft aan dat je gemiddeld 2 stukken fruit per dag moet eten. Voldoe jij aan deze grens? Of red je met moeite 1 stuk fruit per dag? Let’s read on! ‘Op deze manier ben je verzekerd van je dagelijkse hoeveelheid fruit’

Op deze manier ben je verzekerd van je dagelijkse hoeveelheid fruit

Hou je van frisse fruitsoorten, harde, zachte of zoete stukken fruit? Om elke dag aan de minimale hoeveelheid fruit te komen, moet je 2 stukken fruit binnenkrijgen. Voldoe jij hier aan of red je net aan 1 stuk fruit per dag? Fruit geeft een vol gevoel, is laag in calorieën en je krijgt de voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft zoals vitamines en vezels.

Wanneer eet je fruit?

Fruit kan altijd en overal. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarbij je voldoende fruit binnenkrijgt op een dag.

  • Net als groente, kan fruit altijd. Denk maar aan een rijstwafel met pindakaas en banaan! Of bosbessen door je yoghurt of havermout. Daarnaast is het ook makkelijk om een fruitsalade te maken met stukjes appel of lekkere mango door de rijst bij het avondeten.
  • Gedroogd fruit kan af en toe ook heerlijk zijn! Let op dat je hier niet teveel van neemt, omdat het veel suikers bevat en niet de vervanging is van vers fruit. Toch bevat gedroogd fruit veel vezels en geeft het een vol gevoel.

Hoeveel fruit heeft jouw lichaam nodig?

Voor volwassenen geldt de minimale inname van 200 gram (2 stuks fruit) per dag. In de afbeelding van het voedingscentrum zie je hoe dat eruit ziet.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een groot percentage van de bevolking twee stuks fruit per dag niet haalt. Een goed gevulde fruitschaal met gevarieerd fruit nodigt mensen uit om meer fruit te eten. Ook zijn er veel onbekende fruitsoorten die eigenlijk super lekker zijn.

Wat voor fruit staat in de schijf van vijf en wat niet?

Kies vooral producten uit de Schijf van Vijf  Niet in de Schijf van Vijf
– Vers fruit
– Voorgesneden fruit
– Diepvriesfruit zonder toegevoegd suiker
– Gedroogd fruit zonder toegevoegd suiker (beperkt, maximaal een handje per dag)
– Fruit in blik op sap (beperkt)
– Fruit in blik op siroop
– Vruchtensap
– Gedroogd fruit met toegevoegd suiker

Wat af te raden

Om voldoende fruit binnen te krijgen, nemen veel mensen een smoothie met 3 stukken fruit erin. Dit is natuurlijk erg lekker en kan af en toe. Maar het is slimmer om je fruit te ‘ kauwen’ . Dit geeft je namelijk een voller gevoel en fruit wat door de blender gaat, verliest haar vitamines.

Op deze manier ben je verzekerd van je dagelijkse hoeveelheid fruit

Hoe ik aan de juiste hoeveelheid fruit kom op een dag? Om voldoende fruit thuis te hebben, bestel ik een box bij fruit.nl. Als de dag begint doe ik altijd 20 gram banaan en 20 gram bosbessen door mijn havermout ontbijtje. De bosbessen wissel ik af met pruimen, perziken of stukjes peer.

Tijdens mijn lunch heb ik een bakje met groente en tonijn bij me. Af en toe doe ik hier stukjes appel doorheen voor de frisse smaak. Als tussendoortje neem ik een appel en voordat ik naar de sportschool ga (voor het avondeten) neem ik nog een banaantje! De fruitbox bevat 7 verschillende soorten fruit die altijd vers en klaar zijn om te eten. Vergeet niet de box uit te pakken, want sommige fruitsoorten zorgen dat andere soorten bijvoorbeeld sneller rijpen. Door de box te legen, voorkom je dit!

Voor het slapen gaan, neem ik mijn late night snack! (favoriet!) Daarbij neem ik 4 rijstwafels, waarbij 2 belegd met kipfilet en twee belegd met pindakaas en banaan! Een lekkere treat en weer wat fruit.

Op deze manier ben je verzekerd van je dagelijkse hoeveelheid fruit

Wat is het voordeel van de fruitbox?

Met de fruitbox van fruit.nl kun je minimaal 2 stuks fruit per dag eten! De fruitbox varieert van inhoud en ook vind je wekelijks een exotische vrucht in de fruitbox!

In de fruitboxen zitten minimaal 5 tot 7 verschillende soorten kwaliteitsfruit, zoals bananen, kiwi’s, peren, druiven, passiefruit, ananas en mandarijnen. Gevarieerd fruit eten draagt bij aan een gezonde levensstijl, met deze fruitbox ben je goed op weg!

Het voordeel is dus dat je voldoende fruit kunt meenemen naar je werk, school of als je onderweg bent! Ik verzin altijd wel gerechten waar een lekker stukje fruit doorheen kan. Zo weet ik zeker dat ik voldoende fruit binnenkrijg!

Haal jij de 200 gram per dag? Of heb je wat meer variatie nodig en meer keuze om voldoende fruit binnen te krijgen? Probeer dan de fruitbox! Op deze manier ben je verzekerd van je dagelijkse hoeveelheid fruit

Met de kortingscode DAPHNE15 krijg je 15% korting op jouw fruitbox! Let op, de code is geldig tot 30 september dus wees er snel bij!

X Daphne Sonneveld #fruit.nl

Instagram

Facebook