Niets is leuker dan je vergapen aan de mooiste vakantiebestemmingen en weg te dromen bij de meest idyllische plaatjes. Heb jij de zomervakantie al geboekt? In deze blog brengen we jou alvast wat verder op weg met 5 inspirerende vakantiebestemmingen voor de zomer van 2020. Alvast een tipje van de sluier: Een bijzondere en onvergetelijke vakantie hoeft niet duur en ver weg te zijn. Ook Europa heeft ontzettend veel moois te bieden. Let’s read on.

Het spotgoedkope Ohrid in Macedonië

Macedonië wordt nog vaak omschreven als een ruwe diamant. Dat komt omdat het nog relatief onbekend is. Het ziet hier dus ook niet zwart van de toeristen. En dat heeft een aantal voordelen. Macedonië is nog een ontzettend authentiek vakantieland dat ook nog eens spotgoedkoop is. Macedonië biedt een geweldige mix van natuur, cultuur en prachtige oude steden.

Wat is een mooie bestemming? Wij zouden zeggen Ohrid: Het is ongeveer 3 uur vliegen van Schiphol, het ligt aan het meer van Ohrid, en het is een ontzettend sfeervolle stad. Niet voor niets staat Ohrid op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dat komt natuurlijk door het oeroude amfitheater en het St.Clemens klooster.

Nog geen plannen voor de zomervakantie? 5 keer inspiratie

Het herkenbare Denemarken

Wie op vakantie naar Denemarkten gaat voelt zich al snel een beetje thuis. Dat komt omdat Denemarkten in bepaalde opzichten best wel op Nederland lijkt. Ook hier vind je de glooiende duinen en brede zandstranden en heel veel groene weilanden. Maar wie iets verder kijkt ontdekt al snel dat Denemarkten nog veel meer te bieden heeft. Wat dacht je van de bekende hoofdstad Kopenhagen (een ideale stad om met de fiets te ontdekken), Møns Klint (dit zijn de  indrukwekkende klippen aan de oostkant van het land), de vele kastelen, het Vikingschipmuseum en natuurlijk – niet te vergeten – Legoland.

Het grote voordeel van Denemarkten is dat het dichtbij is (je bent er binnen 8 of 9 uur). Daarnaast is het een relatief klein land waardoor je in korte tijd veel hotspots kunt bekijken.

Nog geen plannen voor de zomervakantie? 5 keer inspiratie

Het indrukwekkende Oostenrijk

Bij Oostenrijk denk je natuurlijk al snel aan de wintersport. Maar ook in de zomer is Oostenrijk een heerlijke vakantiebestemming. Vooral als je houd van natuur en (berg)wandelingen. Oostenrijk is prima te doen met de auto, eventueel met een tussenstop. Eigenlijk is de heenweg al een avontuur op zich. Je rijdt door de mooiste bergpassen en bossen. Houd je van een beetje avontuur? Waag je dan eens aan een wild ritje op een raft, of neem een cursus bergbeklimmen.

In de zomer is Tirol misschien wel het mooiste gebied. Hier vind je de meest spectaculaire Alpenlandschappen en mooiste wandelroutes. Andere must-sees zijn hier onder andere het Nationaal Park Hohe Tauern, de Grossglockner en schitterende watervallen zoals Tiefenbachklamm en Gleirschklamm.

Nog geen plannen voor de zomervakantie? 5 keer inspiratie

Het authentieke Montenegro

Montenegro is – net als Macedonië – een relatief onontdekt vakantieland. Toch zie je dat er jaarlijks steeds meer toeristen naar de “Parel van de Balkan” afreizen. En dat is niet vreemd. Een vakantie in Montenegro is totaal anders dan een land als Griekenland of Italië. Het is authentiek, en het is niet alleen maar gericht op toerisme. Wil je het echte Montenegro leren kennen? Probeer dan ook zoveel mogelijk van het binnenland te zien. De meeste toeristen komen namelijk niet verder dan de kust.


Wat je in ieder geval moet bekijken is de baai van Kotor. Dit is een enorm grote baai met allerlei knusse kustplaatsjes (o.a. Tivat en Kotor). Dit alles wordt omgeven door prachtige bergen en groene bossen. Andere aanraders zijn het Durmitor Nationaal Park (perfect voor een wandeling) en Buvda: een uitstekende badplaats waar je helemaal tot rust kunt komen

Nog geen plannen voor de zomervakantie? 5 keer inspiratie

Het veelzijdige Slovenië

Slovenië wordt wel eens het Nieuw-Zeeland van Europa genoemd. Het land heeft de grootste biologische diversiteit van Europa. En dat zie je terug als je dit land bezoekt. Het is ontzettend gevarieerd en veelzijdig. Relaxen aan het strand, een wandeling door de Alpen of juist door de indrukwekkende bossen: het kan allemaa.

Ga je deze zomer naar Slovenië? Blijf dan zeker niet op een plek zitten. Maar plan het zo dat je zoveel mogelijk van het land te zien krijgt. Plekken waar je sowieso heen zou moeten gaan zijn Ljubljana (de hoofstad), de felblauwe Soča rivier (waar je heerlijk kunt kanoën en raften), de kerk in het meer van Bled en de Grotten van Škocjan.

Nog geen plannen voor de zomervakantie? 5 keer inspiratie