Iets waar ik mij tot 2 jaar geleden totaal niet mee bezighield, maar wat toch echt heel goed voor je kan zijn. Met deze manieren zorg je goed voor jezelf en neem je op de juiste tijd eens goed je rust. Let’s read on. Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

Twee jaar geleden zou ik mijn nek niet omdraaien voor een massage of een lesje mindfulness. Nu spreekt het mij steeds meer aan, zeker omdat ik ook de voordelen ervan ervaar. Laten we eens bij het begin beginnen.

Veel toernooien spelen

Vanaf mijn 11e zit ik op tennis en speel ik veel toernooien (lees: elk seizoen gemiddeld 10 toernooien). Vroeger dubbelde ik veel met mijn zusje en wonnen we ook veel, dan is tennis natuurlijk super leuk. Tot je beter wordt en hogere categorie gaat spelen. Je wint wat en opeens verlies je wedstrijden. Iets waar ik totaaaaal niet mee om kon en kan gaan. Vroeger nog veel erger dan nu, maar wel iets waar ik echt wat aan wil doen. Soms verlies je gewoon omdat je mentaal niet sterk bent, niet tot rust bent gekomen doordeweeks of andere aspecten die niets met het tennisspel te maken hebben.

Nu ik ook sinds 2 jaar een fulltime baan heb, neemt de stress lichtjes toe en ben ik mij meer gaan verdiepen in mindfulness, ontspanning en goed voor jezelf zorgen. Dit begon natuurlijk al met gezond eten en leven (hoe ik mijn blog ben begonnen) en nu is het tijd voor mentale ontspanning en training.

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

Dr Hauschka behandeling

Investeer in jezelf en geef rust, ontspanning en liefde. Iets wat er bij mij niet in kwam, maar waar ik steeds meer over na ben gaan denken. Een massage of behandeling, daar had ik toch helemaal geen tijd voor. Net als het elke dag sporten, moet je ook tijd maken voor ontspanning. Zo heb ik vandaag een heerlijke Dr Hauschka behandeling laten doen in Rijswijk. Deze behandeling is een klassieke behandeling. Tijdens de behandeling krijgt het lichaam impulsen die de regeneratie en het herstel van je huid stimuleren. Naast het reinigen en intensief verzorgen van de huid is de lymfestimulatie met penselen centraal onderdeel in bijna elke behandeling. Hierdoor raakt het weefsel zijn gifstoffen kwijt, worden de zelfreinigende processen van je lichaam geactiveerd en worden zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen gebracht. Ondertussen ontspan je en denk je even aan niets.

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

Na deze behandeling voel je je weer helemaal fris en ontspannen, je kan er weer tegen aan! Ik vond het fijn dat Michelle na de behandeling duidelijk uitleg gaf over welke producten goed bij mijn huidtype passen en wat ik waar voor nodig heb. Ik heb haar een aantal vragen gesteld over mijn huid, omdat deze af en toe opeens heel droog is. Zeker na tenniswedstrijden. Aan de hand van de juiste producten kan ik er nu voor zorgen dat mijn huid sterker wordt en dit tegen bijvoorbeeld zonlicht en schadelijke stoffen beschermt is.

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

Mindgym

Iets waar je niet zo snel over nadenkt, maar wat in de komende jaren niet meer weg te denken is. Net als dat je elke dag in de sportschool staat om je spieren te trainen, zorgt Mindgym ervoor dat je jouw hersenen eens flink laat zweten. Zet je gedachte eens aan het werk en krijg meer inzicht in emoties, besef-momenten en het leven in het nu. Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken die elk voor 1 week staan. Je werkt elke week aan bepaalde oefeningen en krijgt inzichten in die hoofdstukken.

Als ik terugkijk naar het mentale aspect van mijn tenniswedstrijden, geeft dit boek mij de richtlijnen om meer besef te hebben over hoe ik in bepaalde situaties moet handelen en hoe ik met bepaalde gevoelens om moet gaan. Ik leer om het los te laten en beter met verlies of mentale aspecten om te gaan.

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

Mindfulness cursus

Een tijdje geleden heb ik ook een mindfulness cursus gevolgd bij JPT Body&Mind. Hierbij werk je letterlijk aan gedachtetraining en zorg je ervoor dat je bewuster wordt van het leven en de kwaliteit verhoogt. Geef toe aan spanningen en zorg ervoor dat je deze kan ombuigen of juist positiever in het leven kan staan. De Mindfulness cursus heeft mij goed geholpen om beter met stress om te kunnen gaan en mijzelf wat meer ontspanning en rust te gunnen.

Blogs you might like:

Mindfulness cursus

Zoveel rust heb je nodig na het sporten

Conclusie

Het is aan te raden om eens goed na te denken over mentale aspecten, balans tussen werk en privé en de rust te nemen die je nodig hebt. De leeftijd van mensen met een burn-out is van het gemiddelde van 40 jaar naar 25 jaar gedaald. Let dus goed op jezelf en wees er tijdig bij als je eens echt toe bent aan ontspanning of ontstressen.

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym

 

 

 

 

Mijn tips om goed voor jezelf te zorgen: Dr Hauschka & Mindgym