Het nieuwe jaar is begonnen, maar de kou heeft ons nog niet verlaten. Echt weer om lekker op de bank via digitale TV een serie of goede film te kijken. Maar soms is de inspiratie op, welke serie kan je nou samen kijken met je vriend bijvoorbeeld? Of welke film zou je graag nog willen zien? Ik vertel je mijn favoriete films en series! Let’s read on! Mijn favoriete films en series van dit moment! 

Mijn favoriete films en series van dit moment!

Met dit weer zit ik graag een avondje thuis op de bank om mijn favoriete serie of film te kijken. Digitale tv van KPN maakt het nog makkelijker voor ons, zo kan je bijvoorbeeld alles wat je kijkt pauzeren of doorspoelen en zit er een super grote knop met ‘NETFLIX’ op onze afstandsbediening, ideaal! Ik ben vaak samen met mijn vriend en dan kiezen we iets uit wat we allebei echt leuk vinden. Ik hou ook wel van een beetje actie of een thriller, dus dat is meestal hetgeen wat we kijken :).

Favoriete series 2017/2018

Manhunt: Unabomber

Momenteel zijn we de Unabomber aan het kijken, echt een aanrader. Deze serie is gebaseerd op een ware gebeurtenis rond de jacht van de FBI op de zogenoemde Unabomber, de wetenschapper Ted Kaczynski die vanaf het einde van de jaren zeventig verantwoordelijk bleek voor een reeks moorden, door bombrieven te sturen naar personen die iets in zijn leven betekende, op een negatieve manier. Na een jarenlange opsporingsprocedure werd hij 3 april 1996 gearresteerd in zijn schuilplaats in Montana.

Het verhaal draait om hoe de FBI het onderzoek is gestart en hoe ze hem uiteindelijk hebben weten te vinden!

Lucifer

Wellicht ken je de serie al, maar het is echt super. Lucifer is de heer van de hel, maar hij besluit om de hel te verlaten en vertrekt naar Los Angeles. Natuurlijk heeft zijn ‘verhuizing’ gevolgen, maar dat kan Lucifer weinig schelen, want in LA vindt hij de spanning waar hij naar op zoek is.

Mijn favoriete films en series van dit moment!

Dynasty

Mijn vriend was gestart aan deze serie en vond het meer een vrouwenserie. Dus deze ben ik alleen gaan kijken. In Dynasty wordt je ondergedompeld in de wereld van de allerrijksten. Toch kun je ook daar nooit genoeg geld hebben en vooral niet voldoende macht. Fallon Carrington is de dochter van miljardair Blake. Zij is in het eerste seizoen de hoofdpersoon en daarmee hebben de makers besloten om direct af te wijken van de originele serie. Fallon wordt samen met haar broer Steven naar het landgoed in Atlanta geroepen en daar komen ze al snel tegenover een nieuwe vijand te staan, Cristal Flores. De nieuwe vriendin van Blake.

Stranger things

Een serie waar de meningen over verschillen, maar ik vond hem wel goed! Stranger Things speelt zich af in een jaren ’80 in het stadje Hawkins in Indiana. Daar verdwijnt plotseling op mysterieuze wijze het twaalfjarige jongetje Will Byers. Will zijn broer, moeder, de sheriff uit het stadje gaan op zoek naar hem. Ook de beste vrienden van Will starten een heus onderzoek en komen uit het niets een meisje, genaamd Eleven, met magische krachten tegen. Zij helpt de jongens vervolgens met de zoektocht naar Will.

Riverdale

Riverdale is echt een serie voor meiden, maar kijkt heerlijk weg. Je hoeft ook niet volledig elk moment op te letten bij deze serie en dat is soms ook wel fijn. Riverdale gaat over Archie Andrews; een knappe roodharige alleskunner, die dealt met cliché tienerdrama. In de praktijk pakt de serie echter verrassend slim uit, met een spannende moord, verschillende ingewikkelde relaties en nog veel meer! Een jonge groep vrienden/vriendinnen van 20 jaar spelen de hoofdrol!

Mijn favoriete films en series van dit moment!

Ozark

Ozark is al een wat oudere serie, maar ik had hem nog niet bekeken, tot vorige week. Een serie die je graag verder kijkt. In de serie speelt Jason Bateman accountant Marty Byrde die vanwege wat criminele activiteiten met zijn vrouw en twee kinderen van Chicago naar een dorp in Missouri moet verhuizen om daar een duizelingwekkende hoeveelheid geld wit te wassen voor de Zuid-Amerikaanse maffia. Dat gaat  niet van een leien dakje waardoor Marty steeds meer vijanden maakt en behalve een drugskartel ook het halve (criminele) dorp op zijn dak kreeg. Eigenlijk is het een wonder dat Marty nog leeft om een tweede seizoen te maken.

Mijn favoriete films en series van dit moment!

Deze blog vind je vast ook leuk

Q&A met Daphne Sonneveld

Favoriete films 2017/2018

Justice league

Een film waar je als meisje niet snel aan zal denken, maar de echte sci-fi met wonderwoman, superman, badman en nog vele andere superhelden, is erg leuk! Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Batman zijn nieuwe kompaan Wonder Woman om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash- is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

Bright

Voor 2017 is deze film als slechtste uit de test gekomen, maar daar zijn mijn vriend en ik het totaal niet mee eens. De film draait om Orks, wat weer even een andere perspectief geeft. Het draait om discriminatie, maar dan om het feit dat iemand een ork of elf is. Samen met Will Smith speelt een Ork de hoofdrol in een actie/politiefilm. Echt een aanrader.

Jumanji

Je denkt misschien; wat kijkt zij nou alleen sci-fi en films met Orks en elfjes, maar dit zijn toevallig de films die momenteel te zien zijn en daarnaast erg leuk om te kijken! Ook Jumanji draait om een verhaal die zich afspeelt in een spelletje. Vier leerlingen van een school worden in een spel ‘gezogen’ en moeten het spelletje uitspelen voor ze weer terug kunnen naar de bewoonde wereld. Hoofdrolspeler Dwayne Johnson geeft al genoeg reden om de film te kijken!

Wat zijn jouw favoriete series en films? Ik ben erg benieuwd!

Mijn favoriete films en series van dit moment!

 

 

 

 

Mijn favoriete films en series van dit moment!