Het is al lange tijd lekker weer en dat zorgt voor heel wat blote benen! Natuurlijk komen daar ook wat haartjes bij kijken, waar je het liefst zo snel mogelijk van af wilt. Ik ben dit jaar begonnen met laserontharing en ik had het echt veel eerder moeten doen! Let’s read on. Meest gestelde vragen over Laserontharing en waarom dit een aanrader is

Meest gestelde vragen over Laserontharing en waarom dit een aanrader is

Ik heb 3 weken geleden mijn eerste behandeling gehad bij Release Laser Clinic in Den Haag en ik dacht echt :”Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?”. Bij Laserontharing is het niet zo dat je haartjes na 1 dag gelijk wegblijven, maar je moet een aantal keer langs komen (ongeveer 6 keer, om de 6 weken) om de haartjes voor 95% te laten verdwijnen. Ik ben begonnen met mijn benen en oksels. De eerste 2,3 dagen groeien je haartjes gewoon weer terug maar dan dunner, en na 10 dagen vallen je haartjes er dus echt uit. Het is nu 3 weken geleden en ik heb maar 1 a 2 keer hoeven scheren. Normaal was dit dus bijna elke dag.. Ik ben in ieder geval helemaal om. Ik snap dat je wat vragen kunt hebben over laserontharing, daarom beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. Release Laser Clinic is trouwens de enige laserontharing kliniek in Den Haag, dus als je lekker in de buurt wilt blijven, raad ik deze kliniek zeker aan!

Meest gestelde vragen over Laserontharing en waarom dit een aanrader is

Wanneer beginnen met laserontharing?

Mijn timing was natuurlijk niet optimaal, je mag namelijk 10 dagen niet in de zon komen als je net een behandeling hebt gehad. Laat het nou net bijna elke dag boven die 25 graden zijn, haha! Maar dit is mij nog goed afgegaan. De volgende behandeling heb ik 12 augustus weer en de week erna ga ik op vakantie, dus ik mag een paar dagen niet in de zon. Het beste is natuurlijk om bijvoorbeeld in september te beginnen en dan ben je voor de zomer klaar met je behandelingen. Dit is meestal 6 x 6 weken.

Daarbij ook de vraag beantwoord of het voor de vakantie kan. Zolang je 10 dagen voor je vakantie behandeld word, kan het prima! Laat je niet 1 dag voor je vakantie behandelen, want dan mag je echt lang niet in de zon!

Mag je scheren als je aan laserontharing bent begonnen?

Ja, dat mag zeker! De haartjes vallen na 10 dagen ongeveer uit, en in die tussentijd kan je gewoon door blijven scheren. Soms is het niet eens nodig en groeien je haartjes helemaal niet meer snel terug. Scheren kan trouwens de haargroei niet verergeren, dat is een fabel. Je mag trouwens ook niet meer harsen epileren of met de touwtjes methode je haartjes verwijderen. Hierbij wordt de haarwortel verwijderd, waardoor het met laserontharing niet meegenomen wordt in het proces en de haartjes later juist weer terugroepen.

Meest gestelde vragen over Laserontharing en waarom dit een aanrader is

Hoevaak moet je terugkomen voor een behandeling?

Na elke behandeling is ongeveer 15% van de haartjes in de actieve groeifase. Deze haartjes zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld  6 behandelingen nodig om 95% van je haartjes te verwijderen. Er kunnen altijd nog haartjes terugroepen maar dat zijn dan hele dunne haartjes die je bijna niet ziet en zo weg te halen zijn.

Heeft het nut om 1 of 2 behandelingen te doen?

Ja dat zeker, na elke behandeling worden de haartjes dunner en blijven ze langer weg. Dus na 1 behandeling merk je al verschil. Wil je daarentegen wel echt van je haartjes af zijn? Dan wordt aangeraden om ongeveer 6 keer langs te komen.

Meest gestelde vragen over Laserontharing en waarom dit een aanrader is

5 redenen om te kiezen voor laserontharing

  • Pijnloze behandeling, in tegenstelling tot epileren of harsen!
  • Geen last meer van stoppels en ingegroeide haren
  • Geen scheerbultjes met pijnlijke puistjes en rode huid
  • Je bespaart geld omdat je geen dure scheermesjes, schuim en andere rommel nodig hebt
  • Je bespaart tijd omdat je niet bij elke douchebeurt alles moet scheren

Bekijk de website van Release Laser Clinic voor de acties van deze maand. Ik raad echt aan om eenmalig te investeren in laserontharing en daarna nooit meer omkijken te hebben naar haartjes.

Blogs you might like:

Diary week 29 

Meest gestelde vragen over Laserontharing en waarom dit een aanrader is

 

 

 

 

Meest gestelde vragen over Laserontharing en waarom dit een aanrader is