Als fanatieke sporter probeer ik veel verschillende manieren van trainen uit, om zo te achterhalen wat de beste trainingswijze voor mijn lichaam en levensstijl is. Zo heb ik onlangs voor het eerst een Bodytec training gedaan. Wat is Bodytec en hoe gaat het in zijn werk? Let’s read on! Meer resultaat in minder tijd? Probeer Bodytec

Meer resultaat in minder tijd? Probeer Bodytec

Ik ken al een aantal mensen die helemaal fan zijn van Bodytec trainen. Ik had het nog nooit gedaan en ik wist niet veel van deze trainingswijze. Het is een manier van trainen waarbij je binnen 20 minuten een volledige full body work-out doet. Vooral voor mensen die weinig tijd hebben en wel hun doelen willen behalen in een bepaalde tijd, is dit echt een groot voordeel!

Meer resultaat in minder tijd? Probeer Bodytec

Wat is het precies voor training?

Bij een Bodytec training krijg je een speciaal pak aan, waarbij elektroden op specifieke spieren van het lichaam worden geplaatst. Hierna doe je makkelijk uitvoerbare oefeningen voor elk deel van het lichaam. Maar onderschat het niet, de oefeningen ogen makkelijk, maar de elektro spier stimulatie  zorgen ervoor dat alle belangrijke spiergroepen en dieper liggen de spieren tegelijkertijd intensief en effectief worden getraind.

Wil jij wat zwaarder trainen voor je benen? Dan kunnen de elektroden op jouw benen hoger worden gezet. Daarnaast kan je kiezen om een full-body training te doen, maar kan je ook trainen om een fysieke klacht op te lossen of juist een bepaald lichaamsdeel sterker te maken.

Het bijzondere van de combinatie Bodytec training zit verborgen in de Elektro Musculaire Stimulatie (EMS). Door de elektroden op de specifieke spieren te plaatsen, worden de spieren optimaal geactiveerd en de gewrichten ontlast.

 

De voordelen van het trainen aan de hand van de Bodytec

Bodytec trainen zorgt ervoor dat in korte tijd spierweefsel wordt opgebouwd, je metabolisme omhoog gaat en de huid verstevigd. Tevens wordt Bodytec ook gebruikt bij fysio en revalidatie, omdat hierbij ook op specifieke punten getraind moet worden. Onder begeleiding van een personal trainer ben je gegarandeerd van succes en dat vind ik het mooie aan de Bodytec training. Verdere voordelen van het trainen zijn:

  • Totale Body workout en fit in 20 minuten
  • 20 minuten trainen met de Bodytec is net zo effectief als 3 x 60 minuten trainen in een sportschool
  • In korte tijd zichtbaar resultaat
  • Trainen op afspraak “Jouw stok achter de deur”
  • Trainen onder begeleiding van een Personal Trainer
  • Voor iedereen toegankelijk
  • Resultaat gegarandeerd

Meer resultaat in minder tijd? Probeer Bodytec

Mijn ervaring

Ik fitness 5 keer in de week en tennis 1 a 2 keer per week. Een goede conditie en ervaring met trainen had ik dus wel. Ik had het nog nooit gedaan dus ik wist ook niet wat ik kon verwachten qua hoe het aan zou voelen en wanneer het bijvoorbeeld te zwaar was.

Vanwege de hoeveelheid trainingen die ik normaal doe, heeft de Personal trainer mijn elektroden direct al wat hoger gezet. Je voelt 10 seconde niks en dan 10 seconde een soort schok door je lichaam. In die 10 seconde voer je je oefening uit. Elk deel van het lichaam kan zwaarder worden aangedraaid of juist lichter. Wanneer je voelt dat je wel zwaarder kan, dan vraag je of dit kan. Tevens ziet de trainer ook goed wanneer je het bijvoorbeeld te zwaar hebt. Bij mij deed het direct al pijn in mijn buik. Dit komt omdat daar niet zoveel vet zit als bijvoorbeeld je bovenbeen of kont. Daarom voel je het op die plekken wat meer.

Deze blogs zijn ook leuk:

Waar moet je op letten als je fanatiek wilt gaan sporten

Wat moet je eten na het sporten?

 

Ik voelde echt dat ik wat gedaan had!

Op dinsdagavond had ik mijn training (lees: proefles van 12 minuten) en ik had nog 3 dagen spierpijn, haha! Normaal heb ik na een hele zware training in de sportschool ook 1 a 2 dagen spierpijn, maar niet hoe ik het nu voelde! Ook heb je echt het idee dat je wat gedaan hebt en is het een hele ervaring om op deze moderne manier te trainen. Ik ga het zeker vaker doen, want ik heb echt het gevoel dat het goed werkt. Daarnaast is 20 minuten echt makkelijk te doen op een dag.

Zou jij dit ook een keer willen testen? Vraag dan een gratis proefles aan! Meer resultaat in minder tijd? Probeer Bodytec

X Dailydoseofdaph