Als blogger/ social influencer en ook als normale meid, krijg je misschien de opmerking: Jij bent echt nep! Dit kan vanuit verschillende punten beredeneerd worden, maar meestal komt dit neer op hoe je je gedraagt of wat je met je lichaam doet/ hebt gedaan. Let’s read on! Jij bent echt nep! 

Jij bent echt nep!

Het ‘ nep zijn’ heeft in deze blog twee betekenissen. Zo kijk ik naar het lichaam of iets wat je aan jezelf hebt veranderd en naar het leven als blogger/ influencer. In beide gevallen worden vaak opmerkingen gemaakt over het nep zijn. Ik heb het zelf vaak gehoord, maar jullie als lezer misschien ook wel eens een keer. Zo kan je je bijvoorbeeld op het internet anders voordoen dan in het echt, en draag je misschien wel nepwimpers of ga je vaak onder de zonnebank? Overal kan een stempel ‘ nep’ op gedrukt worden.

Iets veranderd aan mijn lichaam?

Om maar met de deur in huis te vallen; niks aan mij is nep. Niet dat ik er ook maar iets op tegen ben, maar ik draag bijvoorbeeld geen nepwimpers, ik heb GEEN EXTENSIONS, ik draag geen nepnagels en ik heb niks aan mijn lichaam laten veranderen. 

Toch krijg ik geregeld de vraag/opmerking: Heb je extensions? Heb je nepnagels? Ik heb altijd al lange nagels gehad en redelijk lang haar, maar ik denk sinds ik echt gezond ben gaan eten en de juiste voeding binnenkrijg, dit nog eens een sprintje heeft getrokken. Ik vind het niet erg als iemand vraagt of ik nepnagels of extensions heb, maar het is gewoon zo vreemd dat dat dan de eerste gedachtegang is. Dan denk ik, waarom kan je niet gewoon geloven dat het echt is? Of waarom ga je er gelijk vanuit dat het nep is? (Even mijn hart luchten, haha 🙈 )

Jij bent echt nep!

Als influencer ben je nep!

Je ziet regelmatig de foute photoshop-acties en de ‘aap-uit-de-mouw’ acties van bloggers en influencers. Zo was er een tijd geleden een trend op Instagram dat alle fitgirls een foto in een goede hoek maakte en daar tegenover een zittende foto met ‘een vetrolletje’ lieten zien. Om te bewijzen dat Instagram fitgirls nep zijn. Tuurlijk bewerk ik hier en daar een foto met een filter of werk ik wat lelijke vlekken op de foto weg, maar dat betekent niet dat alles nep is. Het gaat erom dat je een mooie foto online zet, en een propje op de grond werkt hier dan niet aan mee.

Wat betreft het nep zijn als blogger, ik stel me heel open op tegenover mijn lezers en ik lieg over niets. Ook omdat mijn familie mijn blogs trouw lezen, dus dan wordt ik er wel op gewezen, haha! Nee al heb je bijvoorbeeld een klus waarvoor je een blog schrijft over een bedrijf, dan nog werk ik alleen samen met bedrijven waar ik ook echt achter sta en waarvan ik de producten/ diensten ook echt zelf gebruik en fijn vind!

Echt vs nep

Ik denk dat er altijd wel wat neps aan het social media leven zit. Je maakt niet voor niets 50 foto’s om vervolgens 1 perfecte foto te laten zien op Instagram. Het draait immers om de perfecte foto. Daarnaast volg ik zelf ook veel fitgirls die ik dan echt als inspiratie zie om hard te trainen en goed te eten. Ik zie niet in wat daar verkeerd aan is. Je geeft mensen een doel en streven om ook hard te werken voor een goed lichaam en een gezonde levensstijl.

Jij bent echt nep!

Wat vind jij?

Wat vind jij hiervan? Wanneer is een blogger/influencer nep? En is het normaal om er altijd maar van uit te gaan dat iemand extensions heeft of een borstvergroting heeft laten doen? Moet er zo een streep tussen echt en nep staan of zie jij het meer als iets van de tijd van nu? Let me know in the comments! Jij bent echt nep!

 

X Dailydoseofdaph

PS. Volg jij mij al op Instagram of Facebook?