Wellicht heb je hier al iets over gelezen, maar ik heb mijn vet laten bevriezen bij Coolsculpting Centers in Den Haag. Afgelopen week was het zover en ik vertel je in mijn blog wat mijn ervaringen zijn! Let’s read on. Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

Afgelopen week was het zover, ik liet mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers in Den Haag. Ik ben benaderd om dit te komen doen, en dit leek mij echt de ultieme kans om eens van die laatste randjes af te komen. Zoals jullie weten sport ik ongeveer 7 keer in de week en is het misschien raar om te denken dat ik nog vetrandjes heb of iets in die richting, maar ook met zoveel sporten gaat niet alles eraf! En dat heb ik mogen ervaren. Ik ben namelijk 11 kilo afgevallen en hierbij bleef er altijd een klein buikje over, die ik er echt niet afkreeg. En wat blijkt? Dit zijn de vetcellen die altijd blijven bestaan in je lichaam. Vet is namelijk ook een vorm van bindweefsel. Het is namelijk niet zo dat als je afvalt, je vetcellen ook daadwerkelijk je lichaam verlaten. Hier komt Coolsculpting om de hoek kijken.

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

Wat is Coolsculpting?

Allereerst het allerbelangrijkste over Coolsculpting: het is een veilige en betrouwbare methode om van hardnekkig lichaamsvet af te komen. De behandeling is gebaseerd op bevriezing van vetcellen. Behandeling met kou is herkenbaar, zoals met een icepack voor overbelaste spieren en gewrichten. Coolsculpting gebruikt gecontroleerde koude om vetcellen te koelen tot ze kristalliseren.

Hoe werkt de koeling precies? In de illustraties hieronder wordt dat duidelijk. Na een behandeling van 35 minuten zijn de vetcellen aangepakt zodat ze in de weken daarop uiteenvallen en het lichaam via de natuurlijke weg verlaten.

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

Met Coolsculpting worden vetcellen veilig en geleidelijk afgebroken en door het lichaam afgevoerd. De huid heeft de tijd om elastisch mee te bewegen. In 8 weken is al een duidelijke verbetering zichtbaar. Bij 12 weken is een strakke buik het mooie eindresultaat.

Bij Coolsculpting Centers wordt alleen gewerkt met BIG-geregistreerde behandelaars, die onder leiding van een arts inmiddels al ruim 9.500 behandelingen hebben uitgevoerd. Door het gebruik van de officiële, goedgekeurde Coolsculpting apparatuur is het mogelijk veilige en goede resultaten te boeken. Coolsculpting Centers heeft in elke vestiging 2 machines, waardoor je tegelijk 2 gebieden kunt behandelen en nóg sneller klaar bent.

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

Van die laatste vetrandjes af

Je zou zeggen; Daph dat heb jij helemaal niet nodig, maar toch, ze doen de behandeling alleen als er echt resultaat te behalen valt. Allereerst heb je een intakegesprek waar gekeken wordt naar de plaatsen op het lichaam waar jij graag wat minder zichtbare randjes zou willen hebben. Bij mij was dit het geval bij de flanken (achterkant/onderkant rug) en aan de voorkant op de onderbuik. Dit zou betekenen dat ik 2 sessies zou hebben van de voor- en achterkant.

Let’s go! Vet bevriezen begint

2 weken na het gesprek kon ik al langskomen voor mijn behandeling. De behandeling zou per sessie (voorkant 1, achterkant 2 keer) 35 minuten in beslag nemen. Ik stapte om 2 uur binnen en kon om half 5 weer naar huis. Het fijnste is het om in je bikini langs te komen, zodat je de volgende keer dezelfde bikini aan kan doen en goed de before and after kan zien. Vanuit alle hoeken werd in een professionele en gekeurde studio-ruimte foto’s gemaakt. Zo kan ik over 12 weken goed mijn resultaat zien. Je kan na 2-3 weken al resultaat zien, maar na 12 weken is het optimaal! Na de foto’s moet je een formulier tekenen met gezondheidsverklaringen, omdat het toch een medische behandeling is.

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

De behandeling in zijn werk

Allereerst zijn de foto’s gemaakt en worden de desbetreffende plekken afgetekend. Hier wordt het apparaat op gezet en trekt het de huid vacuüm. De applicator kan een temperatuur bereiken van -11 zodat er een effectieve koeling plaatsvindt. De vetcellen kristalliseren bij 2-4 graden. Dit proces duurt 35 minuten, waarna het apparaat weer losgekoppeld wordt. Ik vond de behandeling zelf geen zeer doen, maar toen het apparaat werd losgekoppeld voelde ik wel wat pijn opkomen op die specifieke plek. Je bloed stroomt namelijk op dat moment allemaal naar deze plek, waardoor je even duizelig en misselijk wordt. Daarom is het belangrijk om voor de behandeling goed te eten en drinken. Na 2 minuten masseren voel je het al wat minder, maar het voelt de eerste 2/3 dagen aan alsof het een blauwe plek is. Wat harder en gevoeliger.

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

Belangrijke vragen en antwoorden

Ik heb mijn behandeling door Ellemieke laten uitvoeren en ik heb haar natuurlijk het een en ander gevraagd over de behandeling, technieken en weetjes.

  1. Kan iedereen deze techniek toepassen? 

Coolsculpting is een medische behandeling dus er moet een arts werkzaam zijn, daarom zal je dit waarschijnlijk niet bij een lokale schoonheidssalon vinden. Werkt er geen arts, dan kun je er vanuit gaan dan het niet Coolsculpting is, maar een andere vorm van ( niet effectieve) cryolipolyse!

2. Verlies je gewicht of verlaagt je vetpercentage? 

Omdat de behandeling niet inwendig is, verlies je geen gewicht of vetpercentage. Het vet zit in de bindweefsel laag en dat bevriest. Vervolgens zal het lichaam deze bevroren vetcellen het lichaam uitvoeren op een natuurlijke wijze. Hierbij zorgt de behandeling voor optisch resultaat.Je buik en flanken gaan er dus echt dunner en slanker uitzien en bevatten ook minder vetcellen.

3. Doet het zeer?

Zoals Ellemieke ook liet weten, is het geen fijn gevoel. En dat heb ik mogen ervaren, haha! Tijdens de behandeling wordt je huid op de betreffende plaats vacuüm getrokken om de ondergelegen vetcellen te kunnen bevriezen. Na de behandeling kan de huid nog wel beurs aanvoelen, dit verdwijnt binnen een paar dagen.

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

12 weken optimaal resultaat

Over 12 weken zal ik een nieuwe blog schrijven over mijn resultaten! Ik ben erg benieuwd wat voor invloed het heeft en wat het resultaat zal zijn. Heb je interesse in Coolsculpting? Vraag dan een gratis intakegesprek aan en meld dat je via mij bent gekomen!

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!

 

 

 

 

Ik laat mijn vet bevriezen bij Coolsculpting Centers!