Deze vraag zullen velen van jullie zichzelf afvragen. Je wilt gezonder leven en wat kilootjes kwijt. Elk pondje gaat door het mondje zeggen ze toch? Maar hoe kan het dan dat je niet of nauwelijks afvalt als je heel weinig eet? Afvallen doe je zo.

Ik eet gezond, maar val niet af!

Dit is natuurlijk voor een ieder anders te beantwoorden, maar het gaat voornamelijk om het feit dat je lichaam op de spaarstand gaat. Het is niet de bedoeling dat je bij afvallen zo min mogelijk gaat eten, maar juist gezond leert te eten. Er is hier ook geen sprake van een dieet, maar van een levensstijl.

Vraag jezelf elke keer af; Is dit iets wat ik heel mijn leven kan volhouden? Zo niet, dan is het een dieet, wat naderhand weer een terugwerkende kracht heeft. Zorg er dus voor dat je zo gaat eten, dat je weet dat het een gewoonte kan gaan worden, in plaats van een tijdelijke oplossing.

Maar hoe kan het nou dat je niet afvalt als je weinig eet? Het is simpel. Je eet steeds minder calorieën, je verliest spieren en je lichaam gaat in de spaarstand om vetreserves aan te leggen.  Op termijn zal dit je stofwisseling ernstig verstoren. Om deze vetreserves niet aan te leggen, wil je je vetten schrappen. Maar dit is zeker niet de juiste oplossing!

Waarom vet eten?

Waarom heeft je lichaam vet nodig, zul je denken. Vet zorgt niet alleen voor sterke botten, maar ook voor voldoende vitamines. Vet is ook nog eens een enorme smaakmaker in eten. Als je ervoor kiest om vetarme producten te eten, dan zul je over het algemeen meer suiker binnenkrijgen. Deze vetarme producten bevatten namelijk meer suiker dan andere producten. Hierdoor zal je suikerspiegel snel stijgen, maar ook weer snel dagen, met als gevolg; honger! Vet zorgt ook nog eens voor een voller gevoel. Hierbij zijn je nieuwe eetgewoontes langer vol te houden.

Probeer dus een levensstijl aan te houden, waarbij jij op een juiste hoeveelheid calorieën zit om je doel te bereiken (afvallen, behouden of aankomen). Je kan via Calorie Calculator makkelijk berekenen hoeveel calorieën jouw lichaam nodig heeft op een dag.

Vond je dit nou nuttig? Like dan mijn pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwe blogs!

Dailydoseofdaph.x

Instagram!  of Facebook!