Iets wat je je wellicht afvraagt, zeker met de Paasdagen. Hoeveel mag je eten op een dag? En dan kijk je naar jouw doelen wat betreft afvallen, op gewicht blijven of aankomen. Een vraag waar je snel antwoord op krijgt. Let’s read on. Hoeveel mag je eten op een dag? Track gemakkelijk jouw dagelijkse inname met Fitatu!

Hoeveel mag je eten op een dag? Track gemakkelijk jouw dagelijkse inname met Fitatu!

Voor de zomer wil je natuurlijk nog een strak en fit lichaam hebben, en daar speelt voeding een belangrijke rol in. Maar liefst 70% van een gezonde levensstijl hangt af van de voeding. 30% ligt aan het activiteiten niveau. Om precies te kunnen bepalen wat je mag eten op een dag en wat je precies binnenkrijgt, maak ik vaak gebruik van apps op mijn mobiel. Natuurlijk weet je na een aantal jaar wel wat voor calorieën de voeding die je eet, bevatten. Maar als ik echt goed wil opletten gebruik ik een app, om duidelijk te tracken wat ik eet op een dag. Daarnaast kan je ook invullen wat je doelen zijn en in welke tijd je dit wilt behalen.

Hoeveel mag je eten op een dag? Track gemakkelijk jouw dagelijkse inname met Fitatu!

De App FITATU

Ik gebruik de laatste tijd vaak de app van FITATU. Met deze gratis begin je met het invullen van jouw lengte, gewicht en dagelijkse activiteitenniveau. Daarna vul je jouw huidige gewicht in en het gewicht wat je wilt behalen. Je kan aangeven hoeveel kg je kwijt wilt in 1 week/maand. Op basis van deze gegevens berekent de app hoeveel calorieën jij nodig hebt.

Het dagelijkse gebruik van de app

De Fitatu app geeft je de mogelijkheid om jouw voeding te scannen. Op elk product staat een barcode die je kan scannen met de app. Op deze manier kan je gelijk zien wat de voedingswaarden zijn van de producten en hoeveel je mag eten op een dag. Ik track graag mijn voeding zodat ik precies weet wat ik eet op een dag. Zeker op dit moment, nu ik bezig ben met een schema waar ik elke week 100 tot 150 calorieën meer moet eten. Die 100 meer of minder zijn erg van belang, daarom moet ik dit nauw bijhouden. Daarnaast zorgt het toch voor een stok achter de deur omdat je weet dat je ook slechte dingen moet invullen in de app en dan goed kan zien op hoeveel calorieën je per dag.

Hoeveel mag je eten op een dag? Track gemakkelijk jouw dagelijkse inname met Fitatu!

Hoeveel mag je eten op een dag? Track gemakkelijk jouw dagelijkse inname met Fitatu!

Voordelen Fitatu app

Fitatu Calorieënteller & Dieet is de eenvoudigste calorieënteller. Met Fitatu val je af, kweek je massa of word je gezonder. De voordelen van de app zijn als volgt:

■ 91% van de producten uit de supermarkt zijn te tracken in de app, hierdoor kan je dus makkelijk de naam van het product invullen en deze komt gelijk in de lijst naar voren.
■ Nederlandse afmetingen wat betreft grammen en hoeveelheden. Zo hoef je nooit meer in te vullen uit hoeveel gram je product bestaat. Dit vult de app gemakkelijk voor je in. Nederlandse gebruiksmaten – je hoeft niet te checken hoeveel de producten wegen (bijv. lepel, stuk, verpakking, handvol, sneetje, theelepel).
■ Gerechten uit Nederlandse restaurants.
■ Eigen producten uit Nederlandse winkes , zo weet je bijna zaker dat jouw product er tussen staat.
■ Nederlandse gerechten inclusief recept en alle calorieen die je op dat moment binnenkrijgt.
■ Gedetailleerde informatie over de consumptie van voedingswaarden (calorieën, eiwit, vet, koolhydraten) en 35 andere vitamines en bestandsdelen.  Zo weet je precies wat er in jouw gerecht zit.
■ Barcodescanner om alle voeding te scannen in de supermarkt of thuis.
■ Snel toevoegen van eigen producten en recepten door de vetten, koolhydraten en eiwitten in te vullen. Dit kan je daarna gewoon opslaan als recept.

Niet alleen voeding, maar ook oefeningen!

De app let niet alleen op voeding, maar op het totaalplaatje. Verschillende apps zijn gekoppeld aan Fitatu, waardoor je ook bijvoorbeeld oefeningen kunt uitvoeren. Andere voordelen:

■ Automatische gegevenssynchronisatie met Google Fit, Apple Gezondheid, Fitbit, Endomondo en Nike+ Run Club.
■ Meer dan 500 oefeningen om uit te voeren.
■ Voeg je eigen trainingen en oefeningen toe.

Doelen instellen

■ Automatisch berekenen van doelen op het gebied van calorieën en eiwit-proporties, vetten en koolhydraten of de mogelijkheid om zelf doelen te bepalen.
■ Optioneel kan ook de fysieke activiteit van invloed zijn op het caloriedoel.
■ Mogelijkheid tot instellen van 1 tot 6 gerechten. Zo kan je bijvoorbeeld je ontijt en lunch alvast instellen en wijzig je dagelijks jouw tussendoortjes en diner.

Metingen en rapporten

■ Metingen van het lichaamsgewicht en lichaamsomtrekken. Weergave van grafieken en prognoses voor het bereiken van je doelen.
■ Samenvatting van de geconsumeerde voedingswaarden per dag, week of willekeurige periode. Ook de doelen voor 39 vitamines en andere bestanddelen worden getoond.
■ Automatische controle hoeveel water je hebt gedronken.

Hoeveel mag je eten op een dag? Track gemakkelijk jouw dagelijkse inname!

Free en premium variant

De free variant is voor iedereen te gebruiken en biedt al vele mogelijkheden om jouw voeding te tracken. Zelf heb ik gekozen voor de Premium variant. Deze biedt net wat meer voordelen:

■ Gegevensexport van jouw levensstijl, resultaten en activiteitenniveau.
■ Individuele dagelijkse doelen in te stellen en handmatig te wijzigen.
■ Tijdstip van maaltijden kan je zelf invullen.
■ Rapport van meest gegeten producten, zo kun je altijd jouw producten opslaan en makkelijk terugvinden. Dan ben je elke dag hooguit 5 minuten kwijt aan het invullen.
■ Samenvatting van elke periode terug te vinden. Erg handig om je resultaten overzichtelijk in kaart te brengen.
■ Controleren van willekeurige ingrediënten over een gehele periode

Ik raad je aan om eens een week te testen hoe de app werkt. Dan merk je wat een voordelen dit met zich meebrengt. Het is onbewust de stok achter de deur omdat je toch elke keer denkt aan de producten die je moet invullen per dag. Zo let je elke dag toch wat beter op je eten.