Een vraag die ik vaak krijg is, hoe ik zoveel volgers heb gekregen op Instagram. Dit komt natuurlijk niet vanzelf. Ik laat je weten hoe ik mijn instagramvolgers heb gekregen.

Meer volgers op Instagram

Toen ik mij meer bezig ging houden met sporten en afvallen, haalde ik mijn inspiratie vooral van instagram en youtube. Ik vond het super om te zien hoe mensen een before and after foto hadden waarop het verschil zo goed te zien was. Dit wilde ik ook. Ik maakte een transformatie verhaal en plaatste deze op mijn blog.

Ik koppelde mijn blogs aan mijn instagram-account, zodat deze snel met elkaar gelinkt waren. Dit was stap 1. Mijn social mediakanalen met elkaar koppelen. Maar wat deed ik nog meer?

Inspiratie

Zorg ervoor dat je iets doet wat mensen inspireert. Zo plaats ik geregeld foto’s van hoe ik 11 kilo ben afgevallen, en momenteel weer 6 kilo ben aangekomen in voornamelijk spier. Door als inspiratie te dienen, zullen mensen je willen blijven volgen!

Actief op instagram

Allereerst was ik heel actief op instagram. Ik reageerde veel onder foto’s of likete een foto. Zo zien volgers dat je actief bent. Interactie met je volgers is erg belangrijk. Als iemand reageert onder je foto, is het ook een must om minstens een paar van je volgers te beantwoorden. Zo weten jouw volgers dat jij ook trouw blijft aan je account.

Hashtags gebruiken

Daarnaast maak ik veel gebruik van #hashtags. Je wilt natuurlijk niet dat de hashtags je halve caption in beslag nemen. Daarom plaats ik altijd een rijtje met hashtags onder mijn caption. Zo vallen ze tenminste niet op! ;) Met de hashtags zorg je ervoor dat mensen jouw foto bovenaan kunnen vinden, als zij bijvoorbeeld vandaag zoeken op #fitgirl of #fitness etc.

Samenwerkingen

Op het moment dat je wat meer volgers krijgt op Instagram, zullen bedrijven jouw misschien benaderen voor een samenwerking. Als ik bijvoorbeeld kleding of fitness producten promoot, tag ik het merk hierbij. Dit merk zal jouw foto ook gebruiken op de eigen instagram en zo groeien je volgers natuurlijk mee!

Daarnaast moet ik ook weleens een blogpost schrijven voor een merk. Dit wordt ook weer gedeeld. Zo zorg je ervoor dat jouw content zich verspreidt. Een samenwerking levert dus best veel op!

Luister naar je volgers

Op het moment dat je ziet dat jouw volgers meer foto’s liken waarop je aan het sporten bent, dan is het zonde als je hier niets mee doet. Belangrijk om te luisteren naar wat je volgers wilen zien.

Wil jij meer volgers op instagram? Zorg voor een inspiratie en blijf natuurlijk lekker jezelf!

X Dailydoseofdaph