Hoe goed is detoxen? Juizs till dinner heeft het mij laten ervaren. Met volle moed begon ik aan mijn 3-daagse detox sapkuur van Juizs. Als echte liefhebber van veel en lekker eten, was dit niet heel gemakkelijk. Ik gooide mijn vooroordelen voorgoed over de bank en startte met een frisse kijk de detox sapkuur. Zo is het mij afgegaan!

Hoe goed is detoxen? Juizs till dinner sapkuur

Afgelopen week heb ik mijn vooroordelen opzij gezet en heb ik een detox sapkuur gedaan. Detox is het ‘ schoonmaken’ van het lichaam van bacteriën en het verwijderen van slechte afvalstoffen, die je lichaam niet nodig heeft.

Laten we eerlijk zijn. Voorheen had ik zo mijn vraagtekens bij het doen van een detox. Je lichaam verwijdert zelf namelijk al bacteriën en het kon mijn ogen leiden tot een jojo-effect. Na nader onderzoek te hebben gedaan, kan het geen kwaad om je lichaam af en toe te detoxen en te voorzien van een sapkuur.

Een fabeltje die verholpen kan worden door eigen discipline!

Het jojo-effect zal ik gelijk maar uit de wereld helpen. Op het moment dat jij voor de detox teveel calorieën binnenkreeg, vervolgens gaat detoxen en daarna weer terugvalt in je oude patroon, zal er zeker een jojo-effect plaatsvinden. Dit komt simpelweg omdat je gewoon teveel eet, waardoor je weer aankomt. Maar als jij na een detox verder gaat met een goed voedingsschema, waarbij jij onder je caloriebehoefte eet, zal jij niet aankomen. Een fabeltje die verholpen kan worden door eigen discipline.

Hoe goed is detoxen? Juizs till dinner

 

Waarom ben ik gaan detoxen?

Hoe goed is detoxen? Juizs till dinner.Om informatie te kunnen geven over detoxen en het bevestigen of aanpassen van mijn vooroordeel, ben ik mijn 3 daagse sapkuur gestart. Juizs gaf mij de mogelijkheid om dit te proberen en het leek me erg interessant.

Over het onderwerp detox zijn veel verschillende oordelen. De voorstanders van detox geven aan de gifstoffen die in voeding en het milieu zitten, zich allmaal ophopen in je lichaam en bijdragen aan het verlagen van je energielevel, een slechte huid, gewichtstoename en een verhoogd risico op ziektes. Detoxen zou helpen om deze gifstoffen te verwijderen.

Ook dit heeft naar mijn mening te maken met de levensstijl van een persoon. Ben jij iemand die heel gezond leeft en vaak sport, dan zal jij minder snel in aanmerking komen met gewichtstoename, een slechte huid of een verhoogd risico op ziektes.

Wat zijn de voordelen van Juizs Detox?

Juizs geeft de volgende voordelen van detox aan:

 • Meer energie
 • Kickstart van een gezonde levensstijl
 • Verlies van een paar kilo’s
 • Geen opgeblazen buik
 • Stralen
 • Je voelt je schoon
 • Beter slapen

Ik denk persoonlijk dat het per individu varieert wat de voordelen zijn van het detoxen. Zo zal de een meer kilo’s afvallen, en de ander zich juist energieker voelen. Dit hangt namelijk samen met de levensstijl die je hanteert. Als jij een fanatieke sporter bent, zul je bijvoorbeeld minder energie krijgen van een detox, dan iemand die voorheen bijvoorbeeld alleen maar vette dingen at. Ook zal je met een zwaarder gewicht, wat meer afvallen, dan iemand die wat lichter is.

Hoe goed is detoxen? Juizs till dinner

Wat zijn de nadelen van een detox sapkuur?

Detoxen is het ontgiften van je lichaam, en hierbij neem je een lagere calorie-inname, dan je waarschijnlijk nodig hebt. Ieder voordeel heeft zijn nadeel, dus ook bij de detox. Omdat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt, vermindert dit de mentale en fysieke prestaties. Het lichaam krijgt namelijk te weinig koolhydraten binnen, die wel nodig zijn voor energie. Daarnaast zullen sommige mensen inderdaad terugvallen in een jojo-effect. Als jij je eetpatroon na de detox niet aanpast, zal het resultaat maar van korte duur zijn. Het energieke en frisse gevoel na de detox is dan binnen de kortste keren verdwenen.

Juizs till dinner sapkuur

Omdat ik 7 keer sport per week sport en echt niet te hard van stapel wilde lopen, heb ik gekozen voor de 3-daagse sapkuur till dinner. Dit betekent dat je wel nog een gewoon diner mag eten bij je sapjes.

Waar bestond de sapkuur uit? Op de site staat duidelijk aangegeven wat in elk sapje zit en wat het met je doet. Dit is erg handig als je nog niet de keuze hebt gemaakt, welke kuur je wil doen.

Het volgende zat in mijn sapkuur pakket:

 • 3 sapjes en 1 detox water per dag
 • Receptenboek
 • Op- en afbouwtips
 • Dag voor dag instructies
 • Gratis online coaching

Zelf vond ik het fijn dat het instructieboekje erbij zat. Zo kon je je goed inlezen, voordat je begon met de kuur.

Mijn ervaring

Hoe heb ik het zelf ervaren? De eerste dag voelde ik mij echt niet goed. De sapjes hadden echt een groente smaak, wat natuurlijk goed is, omdat dit ook echt bijna het enige is waar het sapje uit bestaat. Maar toch was het raar om dit op te drinken. Ik kreeg het na een tijdje erg koud en had heel weinig energie. Ik had een beetje vals gespeeld door wel wat tussendoortjes mee te nemen, anders hield ik het niet vol. 3 mandarijnen extra op een dag. Misschien niet goed voor het optimale resultaat, maar anders hield ik het niet meer! De eerste dag was echt het moeilijkst.

De tweede dag kon ik thuiswerken en ging mij dus veel makkelijker af. Omdat je druk bezig bent en iets later dan gemiddeld uit bed gaat, was de tweede dag al echt een vooruitgang op de eerste dag. Daarnaast sportte ik in de avond, zodat ik mijn diner al gegeten had, om genoeg energie te hebben tijdens de training. Tot mijn verbazing had ik nog veel meer energie dan gemiddeld op een krachttraining in de avond. Deze dag beviel mij boven verwachting.

De laatste dag heb ik mijn sapjes netjes opgedronken en nog 3 mandarijnen extra gegeten. Ook wordt aangeraden om vegetarisch te dineren. Dit heb ik niet toegepast, omdat ik mijn eiwitten hard nodig heb op een dag dat ik aan krachttraining doe. Hoe goed is detoxen? Juizs till dinner

Mijn voor- en nadelen

Voordat ik aan deze kuur begon, had ik zo mijn bedenkingen. Ik denk dat een sapkuur ook maar bij je moet passen, wil je dit lang volhouden. Zelf houd ik erg van eten en heb ik mijn voedingsstoffen echt nodig tijdens het sporten en het behouden van mijn spieren.

De nadelen die ik heb ervaren, zijn toch wel het binnenkrijgen van weinig voeding en het slapjes en koud voelen op de eerste dag.

De voordelen die Juizs zelf aangaf, heb ik deels ervaren. Zo ben ik 1,5 kilo verloren in 4 dagen tijd. Daarnaast kreeg ik de tweede dag veel meer energie. Dit kom ook omdat je lichaam de eerste dag moet wennen aan de voeding en de lagere calorie-inname. Ook heb ik vaak last van een opgeblazen buik en dit was ook na de eerste dag verdwenen! Fijn resultaat dus.

Ik vond het al met al erg lastig om vol te houden, maar ik vind het fijn dat ik nu weet hoe het voelt, en dat de resultaten voor een ieder anders kunnen zijn. Daarnaast ben ik nu 5 dagen verder en niet aangekomen. Dus dat jojo-effect heb je zelf in de hand!

Wil jij ook de sapkuur van Juizs uitproberen? Hierbij krijg je korting! Van mij, voor jou!

Deel jij je ervaringen? Ik wil graag weten hoe jij het hebt ervaren!

X Dailydoseofdaph X Daphne Sonneveld