Hoe blij ben jij met jouw baan? Een vraag die niet snel in je opkomt, maar die zeker belangrijk is. Hoe ben ik aan mijn baan gekomen? Let’s read on! Hoe blij ben jij met jouw baan? En hoe combineer ik bloggen met mijn baan?

Hoe blij ben jij met jouw baan? En hoe combineer ik bloggen met mijn baan?

Deze vraag zal je vast niet zo snel stellen aan jezelf, maar het is wel heel belangrijk dat je het naar je zin hebt op je werk. Haal jij plezier uit je werk en ga je met een glimlach naar huis? De gemiddelde aantal uren dat iemand werkt in een week, zijn er 32. Het is belangrijk om het deze 32 uur naar je zin te hebben, anders doe je niet het juiste!

Welke eisen stel jij aan een goede baan? Hierbij een kleine test om te kijken of jij wel de juiste baan hebt:

  1. Ik ga (niet) elke dag met plezier naar mijn werk.
  2. Ik vind het niet/wel erg om af en toe wat langer te moeten werken.
  3. Ik kan het goed/niet goed vinden met mijn collega’s.
  4. Ik ben blij/niet blij met mijn salaris.
  5. Ik start elke week (niet) vol nieuwe energie aan mijn werkweek.
  6. Ik voer (niet) mijn passie uit als ik aan het werk ben.
  7. Ik vertel graag/niet graag over mijn werk.

Als jij de meeste vragen op een positieve manier hebt beantwoord, zit je goed! Jeeh! Zijn jouw antwoorden toch iets minder positief dan gedacht? Neem eens een kijkje op Unique, om echt goed geadviseerd te worden in het vinden van een baan waar jij blij van wordt.

Hoe blij ben jij met jouw baan? En hoe combineer ik bloggen met mijn baan?

 

Hoe ben ik aan mijn baan gekomen?

Ik ben in juli 2016 afgestudeerd en werkte toen nog in de supermarkt. Ik wilde eerst een reis maken om daarna aan een baan te beginnen. Na een maand Vietnam ben ik naar huis gegaan en startte het solliciteren. Eerst ben ik gaan zoeken op functies en hier ging een tijdje overheen. Ik kon maar niks vinden. Toen heb ik besloten om open sollicitaties te sturen naar bedrijven waar mijn interesse lag. Voornamelijk naar Marketing/Reclame bureaus. Op deze manier ben ik bij Studio 0174 terecht gekomen, een Reclame bureau in Westland. Het gehele proces van zoeken naar een baan, duurde bij elkaar 2 maanden. Bij Studio 0174 startte mijn eerste echte baan. Ik richtte mij voornamelijk op het schrijven van webteksten, social media bijhouden van bedrijven, nieuwsbrieven maken en rapportages maken. Na 1 jaar kwam mijn baas met een nieuwe baan voor mij wat nog meer in mijn straatje lag, namelijk als marketing/communicatie medewerker bij JPT Personal training & Coaching, JPT Body & Mind en Bodytec Studio. Hier voer ik nu de marketing en communicatie uit, maar gericht op voeding en een gezonde levensstijl, iets waar mijn passie volledig in ligt!

Ik heb geluk gehad dat mijn baas mij heeft geholpen aan een nieuwe baan. Hierdoor hoefde ik niet weer opnieuw zoveel tijd te steken in het vinden van een goede baan. Ik ben ook echt super blij met mijn baan en het feit dat ik mijn passie hierin kan uiten.

Hoe combineer ik bloggen met mijn baan?

Ik ben nu 4 jaar bezig met bloggen en ik werk nu 1,5 jaar (32 uur in de week), naast het bloggen. Ik heb het voordeel dat ik op mijn werk bijna dezelfde werkzaamheden uitvoer als dat ik doe bij het bloggen. Ik werk als marketeer/ communicatie medewerker bij JPT Personal training & Coaching en hierbij richt ik mij voornamelijk op het schrijven van teksten. Daarnaast ligt mijn passie bij voeding en een healthy lifestyle en dit komt allebei terug in mijn werk en bij het bloggen. 1 dag in de week richt ik mij volledig op het influencen en bloggen en daarnaast werk ik in de avonduren ook wat meer aan het schrijven of posten van nieuwe content.

Blogs die je vast ook leuk vindt:

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

Doe jij je boodschappen al online?

Hoe blij ben jij met jouw baan? En hoe combineer ik bloggen met mijn baan?

Ik probeer zoveel mogelijk de werkzaamheden te combineren maar soms merk ik wel dat het net iets te veel is. Ik plan alles ruim van te voren in, zodat ik altijd een maand voor loop met bijvoorbeeld een nieuwe blog of foto’s op Instagram. Zo kan er altijd wat tegenvallen en heb ik geen reden tot paniek.

Daarnaast kan je elke dag aanvragen binnen krijgen voor bloggen of influencen en hier moet je ook rekening mee houden, dus dit plan ik ook van te voren in. Soms heb je het dus wat drukker dan anders, maar ik doe wel hetgeen wat ik het leukste vind en dat maakt alles goed!

Hoe blij ben jij met jouw baan? En hoe combineer ik bloggen met mijn baan?

Hoe blij ben jij met jouw baan? En hoe combineer ik bloggen met mijn baan?