De vraag die geregeld wordt gesteld via Instagram, is hoe ik mijn foto’s bewerk. Er zijn natuurlijk tal van manieren om je foto te bewerken en ieder heeft zijn eigen manier. Vandaag laat ik jullie weten hoe ik te werk ga! Let’s read on! Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

De juiste manier van bewerken bestaat niet en het mooie hieraan is dat ieder zijn eigen voorkeur kan gebruiken in zijn foto’s. Zo kan je gebruikmaken van verschillende apps die je een handje helpen bij het mooier maken van je foto, of kan je gewoon makkelijk de filters van Instagram zelf gebruiken.

Hoe ik het heb geleerd

Als je elke dag een foto op Instagram zet, leer je vanzelf wel een beetje welke apps en bewerkingsmogelijkheden mooi staan en welke veel gebruikt worden. Ik heb vele uren besteed aan het onderzoeken welke filters ik het mooiste vond en welke filters andere meiden gebruikten. Je kan veel vlogs en tutorials vinden op Youtube, waarin duidelijk het hele stappenplan wordt uitgelegd hoe je een foto kan bewerken. Zo heb ik het dus ook geleerd.

Welke apps gebruiken

We nemen een voorbeeld foto: Hoe bewerk ik mijn Instagram foto's?

Stap 1.

Eerst haal ik oneffenheden of bijvoorbeeld hekken/stoelen/stopcontacten weg uit de foto. Zoals je hier ziet heb ik dit ook ook gedaan met de rand, de stoel en het rietje. Dit doe ik met photoshop. Ik probeer zo meer de focus te leggen op hetgeen waar de foto om draait.

Stap 2.

Vervolgens bewerk ik de foto met Facetune. Hiermee kan je bepaalde delen in de foto meer ‘details’ geven of juist smooth maken. Met deze app kan je ook patchen, wat inhoudt dat je een bepaalde plek van de foto kopieert naar een ander gedeelte, een soort photoshop. Ik lees en zie vaak dat andere meiden dit doen, maar dat is echt een tijdrovende manier.

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto's?

Stap 3.

Daarna kijk ik naar de filter die ik zou willen toepassen. Ik gebruik de apps VSCO, Facetune of Afterlight. Met VSCO gebruik ik de filters 4, 5, A5, A6, HB1, HB2 of F2. Ik kijk altijd per foto welke filter het beste staat. Daarna kijk ik naar de belichting, contract, scherpte en high-light. Soms gebruik ik Afterlight voor een goede filter. Daarbij gebruik ik altijd een mix van Nico, Idaho en Russ.

Deze blogs zijn ook leuk:

Waarom is Instagram zo belangrijk voor mij?

Je bent echt nep

Stap 4.

Als ik mijn foto’s heb bewerkt, zet ik ze klaar in de planning. Deze handige app heet UNUM. Hierbij heb je een mooi overzicht van de foto’s die je geplaatst hebt en nog wilt plaatsen. Zo kan je makkelijk foto’s verplaatsen en kijken in welke volgorde je het mooi vind staan, om een perfecte feed te creëren.

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto's?

Meestal ben ik wel wat tijd kwijt aan het bewerken van foto’s, maar dat is ook iets wat ik echt leuk vind om te doen. Je merkt namelijk echt verschil in de hoeveelheid likes als je echt een toffe foto online hebt gezet. Het is ten slotte ook een parttime job, dus ik mag hier ook best wat tijd voor nemen om een goede, kwalitatieve foto neer te zetten.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad en zelf ook lekker gaat uitvogelen welke filter en apps goed werken bij jou! Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

X Dailydoseofdaph