In 1,5 jaar ben ik compleet veranderd in mijn levensstijl en hierbij ben ik 11 kilo verloren. Tijdens deze periode heeft mijn zusje mij flink wat energie gegeven om door te zetten. Nu heeft dit niet alleen mij gemotiveerd, maar ook haar eigen wilskracht en doorzettingsvermogen. Het zit in de familie!

Het zit in de familie! Doorzettingsvermogen!

Haar verhaal : Dominique Sonneveld. Het zit in de familie!

Mijn naam is Dominique Sonneveld, 22 jaar en ik heb het roer omgegooid! Het ‘zusje van’ heeft ook een verhaal. Net als mijn healthy sister ben ik ook al mijn hele leven een grote fan van sporten. Vroeger heb ik al redelijk veel sporten uitgeprobeerd, maar ik heb toch voor tennis gekozen. Ik ben een echte sportliefhebber en ben obsessed met gezond eten. Mijn doel halen was niet het makkelijkste wat ik ooit heb gedaan.
Het zit in de familie! Doorzettingsvermogen!

Starten met een gezonde levensstijl

Het begon in 2013, dat jaar heb ik een tussenjaar gehad wat betreft school en in dat jaar heb ik het roer omgegooid. Ik lette heel erg op mijn eten en ongezond eten kwam er echt niet in! Fitness deed ik toen nog niet, maar ik deed thuis elke dag oefeningen. Ik moest minimaal drie keer in de week hardlopen en ongeveer 4 keer tennistraining in de week. Op een gegeven moment woog ik 57. Toen ik weer naar school ging was het moeilijker om het vol te houden en ik viel al snel in mijn oude slechte eetpatroon. De jaren erna heb ik wel veel gelet op mijn eten en ik sportte uiteraard nog regelmatig.
Helaas gingen de kilo’s er niet af, maar juist weer aan. Vorig jaar ben ik in september 3 maanden naar Zuid-Afrika geweest. Ik lette goed op mijn voeding, maar ik woog rond die tijd 64 kilo! Mijn shirtjes gingen strakker zitten en mijn familie en vrienden begonnen het te zien. Dit was het moment dat ik het roer echt omgooide!

Ik schrok heel erg

De eerste keer dat ik ging wegen, schrok ik heel erg. Ik woog bijna 66 kilo! Dit was meer dan ik ooit heb gewogen. Er moest iets gaan veranderen! Ik heb mijn zus gevraagd om een voedingsschema te maken en mijn vriend maakte een trainingsschema. Ik heb de keuze gemaakt om van sportschool te veranderen, zodat ik meer keuze had voor verschillende apparaten. Na een paar maanden was ik al snel een paar kilo kwijt. Op dat moment woog ik nog 62 kilo.
Het zit in de familie! Doorzettingsvermogen!
Het kon dus wel. Ik was serieus aan het afvallen. Dit kwam vooral, doordat ik weer elke dag kon sporten en kon eten wat er op mijn schema stond. Dit kon in Afrika natuurlijk niet met alle producten. Ik werk graag met doelen, zodat ik iets heb om naartoe te werken. Wat was mijn doel? Onder de 60 kilo komen. Dit is altijd een doel voor mij geweest en dat bleef het nu ook. Ik weet dat het cliché is om naar de cijfers op de weegschaal te kijken en dat je beter naar je vetpercentage en de centimeters kunt kijken. Toch bleef ik bij dit doel. Om dit te behalen keek ik naar wat mijn slechte gewoontes waren/zijn.
Ik houd heel erg van chocolade en van chai latte. Dit moest ik skippen. Ik nam mezelf voor om dit voor een maand te laten staan en dan te kijken wat er met mijn lichaam zou gebeuren. Uiteraard viel ik daarvan af, want dat waren eigenlijk de enige ongezonde dingen die ik nog at. Het jaar dat ik zoveel was afgevallen, liep ik vaak hard. Dit wilde ik ook weer oppakken om te kijken of dit nu ook weer voor mij zou werken. Ik liep regelmatig hard en ik at weer goed vond ik zelf.

Iets om trots op te zijn

Mijn doel was 100 kilometer hardlopen in 1 maand. Ik heb dit doel weten te behalen (mede dankzij dit ) en bijzaak was het niet eten van chocolade voor een maand. Dit is ook gelukt en dit was nog zwaarder dan ik dacht! Na deze maand had ik mijn 2e weeg- en meetmoment. Ik had ondertussen 2 maanden niks ongezonds gegeten of gedronken. Ik woog onder de 60 kilo! Als ik nu een doel heb die ik graag wil behalen, dan weet ik dat ik dit kan en dat ik er gewoon mijn best voor moet doen. Genieten van een cheatmeal is voor mij nog moeilijk, maar ik ga het zeker blijven proberen. Mijn hele leven zonder chocolade? Dat gaat niet werken haha.Het zit in de familie! Doorzettingsvermogen!
Ik ben natuurlijk super trots op mijn kleine (tweeling)zusje en dat doorzettingsvermogen is een echte tweelingeigenschap 😉 Loveyou! Ps. En natuurlijk kunnen we ook heerlijk genieten van sushi samen!
Het zit in de familie!
X DailydoseofDaph Daphne Sonneveld
[socialpoll id=”2428835″]