Op vakantie gaan en een gezonde levensstijl blijven toepassen! Hoe doe je dit? Gezond eten gaat meestal niet samen met vakantie.  Zo dacht ik ook altijd! Ik vond het heel eng om op vakantie te gaan, met de gedachte dat het onmogelijk was om gezond te eten of om mijn work-outs te blijven doen! Gezonde levensstijl volhouden in de vakantie doe je zo!

Gezonde levensstijl volhouden in de vakantie

Tijdens mijn weekje Zuid-Afrika is dit ook niet heel goed gegaan. Ik at namelijk te weinig! Je zou denken dat dit geen slechte invloed heeft op je lichaam, maar dit is wel zo. Je houdt namelijk zoveel vocht vast op het moment dat je weinig eet, of als er een grote tijd tussen twee eetperiodes zit. Ook heb ik niet veel tijd gehad om te sporten, wat ervoor zorgde dat er wat spierafbraak ontstond.

Ik wilde hier wat meer onderzoek in doen, omdat ik wist dat ik een maandje later naar Amerika ging. Ik heb mij meer verdiept in de voeding en het vochtbehoud tijdens bijvoorbeeld de vlucht. Door wat research heb ik mij redelijk goed voorbereid op de vakantie, en is dit mij supergoed bevallen. Het is mogelijk om gezond te blijven leven tijdens een vakantie, als je maar discipline hebt om dit vol te houden!

Ga je dus ook op vakantie en wil je sportief en gezond blijven? Hou je dan aan de volgende tips! Gezonde levensstijl volhouden in de vakantie

Bereid je voor op het land van bestemming

Het is belangrijk om te weten wat voor eten te koop is in het land waar je naar toe gaat en of je zelf gaat koken of dagelijks buiten de deur eet. Bereid je hier op voor door hier wat onderzoek in te doen. Weet jij dat je bijvoorbeeld dat het ontbijt is inbegrepen? Neem dan een kijkje op de menukaart. Zo kan je alvast inschatten of je hier voldoende aan hebt en welke producten je dan moet eten. Mijn aanrader op vakantie, is het ontbijt wat lichter te starten met wat yoghurt en fruit. Probeer rekening te houden met de activiteiten die je op die dag gaat doen. Ga je in de middag wat actiefs doen? Eet dan als lunch wat meer koolhydraten.

Ga na of het hotel een fitnessruimte bezit  

Persoonlijk kijk ik altijd of het hotel een fitness heeft of op zijn minst in de buurt. Je kan altijd wel een uurtje vrijmaken voor een workout. Zo houdt je ook minder vocht vast. Zo niet, neem dan bijvoorbeeld een springtouw mee om je work-out buiten je hotelkamert te doen of doe je work-out in je kamer.

Zorg voor voldoende tussendoortjes!

Als je weet dat je veel gaat doen op een dag, is het verstandig om zelf je tussendoortjes mee te nemen. Ik heb de clean proteïne bar repen van body&fit ingeslagen om elke dag een reep te kunnen eten als tussendoortje! Ook ging ik dagelijks naar de supermarkt voor wat fruit als tussendoortje.

Neem genoeg sportkleding mee

Als je lekker veel sportkleding meeneemt, ben je sneller geneigd om te gaan sporten! En anders ga je lekker shoppen voor sportkleding (Amerika is bijvoorbeeld een sportshop valhalla! )

Zorg ervoor dat je je fitnessapp instelt ( MyFitnessPall ).        

Na een aantal dagen weet je wat je in het land kunt eten, en kan je je hierop voorbereiden. Als je weet dat je in de avond lekker uiteten gaat en misschien een wijntje gaat drinken, kun je dit van tevoren alvast inplannen in je schema. Zo kan je rekening houden tijdens de rest van de dag.

Gezonde levensstijl volhouden in de vakantie

Zorg ervoor dat je je work-out inplant op de dag  

Ik vond het heerlijk om voor het ontbijt even een uurtje te gaan sporten. Zo kon ik de dag goed beginnen en wist ik dat ik mijn work-out al gedaan had, dus hoefde ik hier de rest van de dag geen rekening meer mee te houden. een gezonde levensstijl volhouden in de vakantie doe je zo!

En het belangrijkste                                  

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de hele dag je eten bijhoudt en continue in de weer bent met sporten. De grootste diktemaker is stress! Dus probeer te ontspannen en te genieten, maar hou altijd dat sportfiguur in je achterhoofd. Je doet het niet voor niets! Je discipline wordt hoe dan ook beloont!

Gezonde levensstijl volhouden in de vakantie