Voordat ik naar Vietnam ging, was ik erg bang voor het feit dat ik misschien niet elke dag zou kunnen sporten. Nou niet elke dag was nog zacht gezegd. Ik heb maar 3 keer gesport in een maand. Maar wat is hiervan het gevolg? Read on!

 

Gevolgen?

Tijdens mijn reis merkte ik in het begin weinig verschil met het feit dat ik al een tijdje niet aan het sporten was. In Nederland sport ik 1 a 2 keer per dag. Ik dacht dat weinig sporten snel effect zou hebben op mijn lichaam. Maar wat zijn nou de gevolgen?

De eerste 2 weken merkte ik weinig verschil. Evenveel energie, evenveel honger als altijd en geen andere gevolgen. Na deze twee weken begon ik wat verschil te merken. Ik had veel minder honger, en weinig energie. Ook was ik al moe als ik een trap opliep.

Het blijkt dat je conditie al na 1 a 2 weken achteruit gaat als je niet sport. Dit gevolg merkte ik dus al snel op. Daarnaast kreeg ik minder energie en minder honger. Omdat ik minder verbrand op een dag, ging mijn hongergevoel ook achteruit.

After vietnam

Mijn gewicht is in de afgelopen maand met 1,5 kilo toegenomen. Dit zegt natuurlijk nog niks, omdat je niet weet hoeveel vocht je vasthoudt en je anders eet dan thuis.

jogha

Wat betreft spiermassa, zit er haast geen verschil in. Dit komt omdat je spiermassa niet snel afneemt, als het eenmaal is opgebouwd.

Ik hoop dat ik snel weer mijn conditie terugheb, en mijn energie! Dit zijn voor mij de meest vervelende gevolgen van een maandje niet sporten. Ik ga het ritme natuurlijk wel gelijk weer oppakken!

Toch heeft het me verbaasd dat een maand sporten zo weinig effect heeft op je lichaam. Dus probeer je niet teveel te focussen op het idee dat je een tijdje minder kan sporten, maar zorg ervoor dat je in die tijd nog redelijk gezond kan blijven eten en veel loopt. Ik denk dat de vele kilometers die ik gelopen heb, mee hebben geholpen bij de lage gewichtstoename.

Heb jij nog meer adviezen tijdens een maandje niet sporten? Hoe blijf jij fit? Tell me!

X DailyDoseofDaph.x

dailydoseofdaph@outlook.com

PS. Wil jij de toffe jogha outfit kopen van de tweede foto? Klik dan HIER!