Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen. Dagelijks op je voeding letten, is nog een hele opgave. Je wilt het graag, maar de juiste voeding alsmaar weer klaarmaken en vooral de juiste hoeveelheden binnenkrijgen. Dat is niet gemakkelijk. Toch heb ik een makkelijke oplossing om hier iets aan te doen.

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen

Weten wat je moet eten en het ook daadwerkelijk doen, zijn twee verschillende zaken. Je hebt besloten om goed op je eten te letten en gaat hier voor de volle 100% voor. Toch lukt het je maar niet om de dagelijkse juiste voeding te bepalen en binnen te krijgen. Geen tijd? Geen zin? Of lukt het gewoon niet?

Belangrijk zijn de juiste voedingsstoffen, de tijden wanneer je bepaalde voeding moet eten en het schema dat je makkelijk vol kunt houden.

Wat is de juiste voeding voor fitness?

Allereerst is het belangrijk om een uitgebalanceerd eetpatroon aan te houden. Dit houdt in dat je het gehele jaar door de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Met natuurlijk af en toe wat lekkere cheat-meals.

Belangrijk voor het goed volhouden van een voedingsschema op maat, is de juiste hoeveelheden eiwitten vetten en koolhydraten.

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen

Eiwitten zijn belangrijk

Met name het nemen van voldoende eiwitten is erg belangrijk voor een actieve levensstijl. Wanneer je aan krachttraining doet, beschadig je spierweefsel (wat leidt tot spierpijn). Voor de spierherstel zijn eiwitten nodig. Wanneer je dagelijks zwaar traint maar niet genoeg eiwitten tot je neemt, zal dit het resultaat belemmeren. Voor voldoende eiwitten is het daarom belangrijk om elke maaltijd van de dag eiwitten te nemen. Voor de fanatiekelingen betekend dit 4 of 5 keer per dag eiwitten. Producten waarin veel eiwitten zitten zijn bijvoorbeeld: Vlees, melk, eieren en Eiwitshakes (My favorite).

De reden dat je 4 tot 5 keer per dag moet eten, is omdat het lichaam hard aan het werk moet om grote hoeveelheden eiwitten op te nemen. Om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen is het spreiden van de hoeveelheid eten die je nuttig erg handig. Op deze manier krijg je de gehele dag de benodigde eiwitten en andere voedingsstoffen binnen.

Vergeet de koolhydraten niet!

Koolhydraten zijn erg belangrijk voor de stofwisseling. Daarnaast worden ze ook wel de benzine van je lichaam genoemd. Zonder koolhydraten heeft je lichaam geen ‘ benzine’ of energie om door te werken.

Het advies is om gemiddeld 50% van je calorie-behoefte te nuttigen uit koolhydraten. Dit is ongeveer 150-200 gram per dag.

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen

Elke dag onverzadigde vetten

Naast het eten van voldoende eiwitten en koolhydraten, mag niet vergeten worden dat onverzadigde vetten nodig zijn voor het lichaam. Zo wordt vet in ons lichaam gebruikt als brandstof en voor de opname van vitamines. Ook verlagen onverzadigde vetten de kans op hart- en vaatziektes. Onverzadigde vetten kun je vinden in onder andere pindakaas, olie, margarine, vis, noten en mayonaise.

Variërend van het type persoon en zijn of haar doel moet een mens tussen de 15% en 40% vet binnen krijgen. Wat je niet zou verwachten is dat wanneer je wilt afvallen, het wordt aangeraden om extra vetten te eten in plaats van koolhydraten. Wil je echter snel spieren opbouwen dan moet je weer minder vetten eten en meer koolhydraten tot je nemen.

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen

  1. Eet altijd genoeg. Te weinig eten zorgt automatisch voor spierverlies.
  2. Eet genoeg koolhydraten voor een training. Hierdoor heb je genoeg energie voor je training
  3. Neem na je training voldoende eiwitten om je spierherstel te bevorderen.
  4. Eet gevarieerd en gezond.

Hoe pak ik het aan?

Om de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen, maak ik gebruik van de Myfitnesspal app. Daar vul ik mijn hele dag in en kijk ik of ik de juiste calorieën binnen krijg. Zo kan je op een overzichtelijke manier zien of alles klopt.

Mijn ontbijt maak ik meestal voor een aantal dagen klaar. Heerlijke overnight oats die ik in de koelkast zet en de volgende dag een paar minuten in de magnetron doe. Zo kan ik snel aan een lekker gezond ontbijt beginnen.

TIP TIP TIP -> Kcalculated food!

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen? Ik heb een belangrijke tip, waarmee je op een nog makkelijkere manier aan gezonde voeding komt. Ik heb de afgelopen maand de maaltijden van Kcalculated food mogen proberen en dit raad ik zeker aan. Een maaltijd kost ongeveer 7 euro en biedt alle calorieën en voedingsmiddelen die je nodig hebt voor een avondmaal.

Reken maar uit. Als jij gezond wilt koken voor twee personen, ben je gemiddeld 10 euro kwijt. Bestel je twee maaltijden van Kcalculated food, kost dit je 7 euro per maaltijd en het kost je niets van je tijd. Je hebt direct de juiste voeding binnen en hoeft niet meer na te denken over het afwegen en het koken van je maaltijd. De perfecte oplossing als je geen tijd hebt om te koken, of om ook maar na te denken over de juiste hoeveelheden en de juiste maaltijden.

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen

Voor mij en mijn vriend was dit een ideale uitkomst. We willen graag na het werk, gelijk door naar de sportschool en hebben dan geen zin meer om nog uren in de keuken te staan. Een maaltijd van Kcalculated food kan je zo uit de koelkast halen, een paar minuten in de magnetron en hij is klaar! Een lekkere, variërende maaltijd, inclusief sausjes!

Ben je van plan om meerdere maaltijden te bestellen? Dan kan je gebruikmaken van de voordeelboxen. Wil je de heerlijke maaltijden een keer uitproberen? Met de kortingscode ‘DAILYDOSE10’ krijg je 10% korting op je maaltijden.

Een goede, gezonde manier om echt de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen, zijn deze overheerlijke maaltijden.

Heb jij nog goede tips voor een makkelijke manier om aan je gezonde voeding te komen? Let me know!

 

X Dailydoseofdaph X Daphne Sonneveld

[socialpoll id=”2428835″]