Je zal waarschijnlijk denken, weet jij nou nog niet hoe je moet trainen om gewicht te verliezen? Maar het juiste schema bestaat niet en iedereen heeft andere manieren om wel of geen gewicht te verliezen. Ik heb nu eindelijk iets gevonden wat wel werkt bij mij. Let’s read on! Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!

Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!

Gewicht verliezen? Waarom wil je dat? Ja dat hoor ik veel te vaak, maar er mag nog wel iets af. Zoals jullie weten wat ik voorheen 11 kilo afgevallen, maar merendeel van die 11 kilo zit er weer aan. Niet op een negatieve manier, want de helft is spier, maar toch wil ik wel weer wat meer richting mijn oude gewicht. Na het afvallen heb ik samen met mijn voedingscoach besloten om te gaan bulken. dit is ondertussen alweer een jaar en 3 maanden geleden dat we hiervoor kozen.

De Bulk-fase

Tijdens de bulk ben ik 6 kg aangekomen, waarbij de helft spier was. Dit is netjes, maar na de bulk wil je ook weer wat vet verliezen. En dit is tot op heden nog niet echt gelukt. Vanaf 2018 ben ik echt weer super goed gaan letten op mijn eten en sporten, en hierbij ben ik een 1 kg spier aangekomen en een 1 kg vet verloren. Netjes resultaat, maar de weegschaal gaat niet omlaag. En ik weet het, je moet niet alleen kijken naar de weegschaal, maar voor mijzelf is het toch een fijner gevoel als daar ook een lichte daling in zit.

Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!

Nieuw schema

Nu heb ik het afgelopen jaar goed contact met Jeroen van My Model Workout en hij heeft mij geholpen met een nieuw schema om weer wat afwisseling te krijgen en wellicht nog wat gewicht te verliezen. En het werkt! Ik ben in 1,5 week eindelijk 1 kg afgevallen en dat is weer zo een fijn gevoel, dat je eindelijk weer is wat meer resultaat behaalt.

Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!

Ik laat twee dagen zien uit het schema waar ik momenteel mee bezig ben. Ten eerste is het grote verschil met wat ik deed, het toevoegen van HIIT aan mijn training. Ik begin mijn work-out nu met 20 minuten HIIT, door 10 minuten op de loopband en 10 minuten op de crosstrainer. HIIT is bijvoorbeeld door 1 minuut op normaal niveau te lopen op de loopband en vervolgens 30 seconde te sprinten, dit doe je dan 10 minuten en vervolgens ga je nog 10 minuten op de crosstrainer. Qua trainen, is het de bedoeling dat je niet teveel rust tussendoor neemt en je hartslag hoog houdt. Ik vind het fijn om echt het gevoel te hebben dat ik hard aan het trainen ben, daarnaast begin ik op aanraden van Jeroen met mijn cardio, in plaats van eerst kracht en dan cardio.

Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!

Dit komt omdat ik best snel spier aankom en mijn doel momenteel is om echt wat te verliezen. Daarom geef ik alles tijdens de HIIT en richt ik mij tijdens de krachttraining wat meer op herhaling, dan op kracht. Natuurlijk doe ik geen langzame of makkelijke oefeningen, want als je dit schema volgt, merk je hoe goed de oefeningen op elkaar afgestemd zijn. Ik heb eindelijk weer eens spierpijn en ik heb het gevoel dat ik echt op de goede weg ben!

Deze blog vind je vast ook leuk:

Kont-oefeningen

Food diary

Hoeveel dagen trainen?

Ik train nu vier dagen in de week, waarbij ik twee dagen bovenlichaam en twee dagen onderlichaam train. Daarnaast tennis ik 1 keer in de week en Bodytec ik 1 keer in de week. Het is natuurlijk niet zo dat ik elke dag 1,5 uur in de sportschool sta, maar ik probeer minimaal 1 uur te sporten, met het doel om minimaal 500 kcal. te verbranden.

Verandering in eetpatroon

Naast het feit dat mijn fitness-schema is aangepast, eet ik ook net wat anders. Ik varieer meer wat betreft ontbijt en lunch. Deze waren altijd wat eentonig. Nu wissel ik af met havermout en yoghurt, en lunch met een salade of crackers. Ik merk dat mijn lichaam hier ook anders op reageert.

Ik ben benieuwd hoe het gaat over een aantal weken, ik zal jullie dan ook op de hoogte houden. Heb je meer vragen over het schema, let me know!

Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!

 

 

 

 

 

Fitness schema waarbij ik wel écht gewicht verlies!