Hoooray! De zomer is in volle gang en de leuke festivals, fijne muziek, het heerlijke weer en de mooie mensen vullen je zaterdag op! Ik kan erg genieten van zo een prachtige dag in de buitenlucht, maar natuurlijk let je ook op zo een dag op je eten! Hoe combineer je een festival met een gezonde levensstijl?  Let’s read on! Festivals combineren met een gezonde levensstijl!

Festivals combineren met een gezonde levensstijl!

Op 11 augustus mag ik het zelf ervaren op Dance Valley! Weer een heerlijk festival met de mooiste stages en tofste dj’s. Toch gaat er heel wat aan vooraf om een festival op een gezonde manier door te komen! Zo is het belangrijk om voldoende te blijven drinken en af en toe een tussendoortje te eten. Vergeet niet om af en toe wat te rusten, omdat zo een dag erg lang duurt.

Om een leuk festival als Dance Valley, op een leuke en vooral gezonde manier te ervaren, heb ik de volgende tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Drink voldoende water

    Zoals ik net al zei, is het erg belangrijk om voldoende water te drinken. Op een lange zomerdag verbrandt je al gauw meer dan 1.000 calorieën op een festival, mede dankzij de vele dansjes en stukken lopen.

Festivals combineren met een gezonde levensstijl!

  1. Ontbijt goed

    Probeer wat groter te ontbijten dan normaal. Je hebt een lange dag voor de boeg en voldoende energie is dan erg belangrijk! Daarnaast kun je op een festival meestal niet veel gezonde snacks halen. Een gezond en groot ontbijtje is dus echt aan te raden! PS. Een gezonde avondmaal haal je zeker wel bij Dance Valley. De salades en pasta’s staan al voor je klaar!

     3. Beweeg veel

Je kan een dagje festival al tellen als een workout, want je verbrandt super veel calorieen op een dagje dansen in de buitenlucht! Ga lekker dansen en rondlopen, maar vergeet niet af en toe je rust te pakken. Ook dit is erg belangrijk.

      4. Pak je herstel

De dag na een festival toch nog even krachttraining? Het is beter om the day-after een hersteldag in te plannen. Houdt hier dan ook rekening mee bij je weekplanning. Je kunt natuurlijk wel eventjes gaan cardio-en, maar krachttraining is af te raden op deze dag.

5. Doelen behouden!

Hoe veel verleidingen er ook voorbij komen tijdens deze lekkere zomerse dag, weersta ze! Na 1 wijntje zul je waarschijnlijk sneller de neiging hebben om een ongezonde snack te eten, maar ook op deze dagen is het aan te raden om juist echt goed op je eten te letten! Je verbrandt een hoop, dus die eiwitten moeten wel binnenkomen natuurlijk! No excuses! Haha, nee grapje, je mag natuurlijk echt wel een kleine snack nemen, maar denk wel aan je doelen en ga niet te ver!

You might like:

Gezonde levensstijl volhouden in de vakantie

Voedings-schema op maat

Voorbereiding Dance Valley!

Met in totaal zo’n 100 acts, was er vorig jaar voor 6240 minuten aan muziek te horen op Dance Valley. Om dit jaar dus op al deze liedjes te kunnen dansen, heb je veeeeeel energie nodig!

Om mij goed voor te bereiden voor het festival, duik ik meestal de dag ervoor wat vroeger mijn bed in om voldoende te slapen. In de ochtend ontbijt ik met een groot ontbijtje, zoals havermout, eiwitshake en lijnzaad.

Daarnaast houd ik me aan bovenstaande tips om mijn healthy lifestyle ook op het festival door te zetten.

Met namen als Girlslovedj’s, La fuente, Lil Kleine en Lucas&Steve wordt dit festival een knaller! Zie ik jou daar? Laat mij weten als je aanwezig bent en wie weet zie ik je!

PS. Heb jij nog geen kaartje? Koop dan hier je kaartje voor Dance Valley!  Festivals combineren met een gezonde levensstijl!

X Dailydoseofdph X Daphne Sonneveld

Instagram & Facebook