Ik heb al eens een eetdagboek bijgehouden tijdens mijn bulkperiode. Momenteel ben ik alweer twee maanden bezig met cutten en hierbij eet ik natuurlijk net iets anders. Wat eet ik zoal op een dag? Ik laat het je zien! Eetdagboek Daphne Sonneveld

Eetdagboek Daphne Sonneveld

Tijdens mijn bulkperiode (aankomen in spier) at ik meer dan dat mijn lichaam nodig had. Dit deed ik om aan te kunnen komen in spier. Momenteel ben ik bezig met afvallen van mijn vetten, die er in die periode aan zijn gekomen.

Om maar even alles op tafel te gooien. Vanaf de start van mijn bulk begon ik op 61 kilo en eindigde ik op 66 kilo. (Ik ben 1,78 cm). Daarbij ben ik 3% gestegen in mijn vetpercentage en een aantal kilo aan spier aangekomen. Een goed resultaat, maar toch redelijk eng om opeens bijna even zwaar te wegen als 4 jaar geleden. Ik ben nu weer een tijd bezig om dit naar beneden te krijgen. Momenteel is mijn vetpercentage weer met 2% gedaald en mijn gewicht met 2 kilo, waarbij ik al mijn spier heb weten te behouden.

Om in mijn cut-fase niet teveel spier te verliezen, let ik erg goed op mijn calorie-inname. Ik wil niet te snel te laag zitten in mijn calorieën, want dan heb ik over een tijdje geen reserves meer om op terug te vallen als het afvallen niet meer lukt.

Hoe ziet zo een dag eten er nou uit?

Ten eerste, heel erg saai! Hoe komt dat? Puur gemak. Als ik weet wat ik mag eten, en ik weet wat voor calorieën ik mag, vind ik het makkelijk om bijna elke dag dezelfde producten te eten. Zo hoef ik niet elke dag te checken of mijn calorie-inname klopt en kan ik snel alles in mijn tas gooien om de dag voldoende voeding binnen te krijgen.

Puur gemak!

Ik heb sinds januari een andere baan, waarbij ik pas om half 9 hoef te beginnen (bij mijn vorige baan, om 7 uur!). Dat is voor mij een groot voordeel, want dan kan ik de dag later beginnen met eten. Zo is het voor mij makkelijker vol te houden en kan ik meer eten in een kortere periode.

It’s breakfast time

Mijn ontbijt neem ik om half 8. En zoals ik al zei, zit hier vrijwel geen variatie in. Het liefst ontbijt ik zes keer per dag, omdat ik mijn havermout ontbijt zo heerlijk vind. Zeg nou zelf, dit ziet er toch delicious uit!! Waar bestaat mijn ontbijt precies uit? 60 gram havermout, 15 gram gebroken lijnzaad, 25 gram eiwit-shake en een handje bosbessen en wat banaan. Oja en ik begin de dag altijd met thee en koffie.

Eetdagboek Daphne Sonneveld

 

Tussendoortje

Van mijn ontbijt zit ik meestal erg lang vol. Zeker omdat ik ook thee en koffie neem. Meestal neem ik mijn tussendoortje pas rond 11 uur. Dit varieert meestal wel, met wat ik in mijn tas heb gestopt. Op dit moment neem ik graag een chocolade snack-a-jack en een mandarijn. Of ik neem een appel-avocado-sap van Kcalculated Food.

7 tips om blijvend af te vallen, die je waarschijnlijk nog niet wist

 

Crackers, crackers, crackers

Mijn lunch is al-tijd hetzelfde. Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, neem ik altijd kipfilet op mijn crackers. 4 Wasa crackers met 6 plakjes kipfilet en een handje cashewnoten. Af en toe neem ik hier nog een mandarijn bij. Very boring, maar simpel en voldoende.

Eetdagboek Daphne Sonneveld

Tussendoortjes nummer 2,3 en 4

Ik ben heel erg van de tussendoortjes, omdat ik dan het idee krijg dat ik echt veel mag eten op een dag! Daarom is mijn lunch ook niet zo groot. Daarnaast plan ik wat meer eten rond het einde van de dag in, omdat ik meestal vanuit mijn werk al naar de sportschool ga.

Rond 4 uur neem ik nog 2 crackers met kipfilet, een appel en soms nog een snack-a-jack of plakje ontbijtkoek 0% suiker. Het ligt aan de dag hoe laat ik mijn eiwit-shake neem. Als ik gelijk naar de sportschool ga, neem ik mijn eiwit-shake rond 5 uur en anders na de training als ik eerst ga avond eten.

Diner is ready

De afgelopen tijd heb ik mogen genieten van de heerlijke maaltijden van Kcalculated food, waarbij ik helemaal niet hoef na te denken welke voeding ik binnenkrijg. Alles staat netjes vermeld op de verpakking en zo kan ik makkelijk zien of ik voldoende calorieën en macro’s binnenkrijg. Meer hierover vind je in mijn blog: Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen. 

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen

 

Before bed

Veel mensen vergeten dit, maar voordat je naar bed gaat is het verstandig om nog wat te eten. Gewoon iets kleins, maar zo blijft je lichaam ook in de nacht aan het werk.

Momenteel ben ik erg aan het variëren als het gaat om de nicht-snack. Voorheen heb ik al eens uitgelegd dat ik geen zuivelproducten meer mag. Ik nam daarom soja-producten, maar hier krijg ik ook erg last van, dus probeer ik op een andere manier aan mijn eiwitten te komen. Ik neem nu 4 rijstwafels met kipfilet of appelstroop voordat ik naar bed ga. Nog niet echt ideaal, maar ik probeer maar wat uit.

Als iemand nog tips heeft om op een andere manier dan zuivel, aan meer eiwitten te kunnen komen, let me know!

Dailydoseofdaph X Daphne Sonneveld