Doe jij je boodschappen al online? Iets wat steeds normaler wordt en in alle gemakken voorziet. Online je boodschappen bestellen en dit later zelf ophalen of thuis laten bezorgen. Let’s read on! Doe jij je boodschappen al online?

Doe jij je boodschappen al online?

Heb jij al eens gehoord van online supermarkten als Albert Heijn (AH.nl), Jumbo (Jumbo.com) of PLUS (Plus.nl)? Een groeiende groep Nederlanders bestelt de boodschappen online. Volgens een recent onderzoek van het GFK bestelt 1 op de 6 huishoudens wel eens bij de online supermarkt. En experts verwachten dat dit de komende jaren sterk zal toenemen. Het past natuurlijk ook wel een beetje bij deze tijd waarin alles snel en makkelijk moet gaan.

Maar wat zijn nu precies de voordelen en nadelen van online boodschappen bestellen? En bij welke online supermarkten kun je tegenwoordig allemaal terecht?

De voor- en nadelen van online boodschappen bestellen

Allereerst noemen we eerst graag de belangrijkste pluspunten en minpunten van de online supermarkt. Zoals gezegd, een groeiende groep Nederlanders ontdekt het gemak van online boodschappen doen. Maar tegelijkertijd is er ook nog een hele grote groep die de voorkeur geeft aan de “ouderwetse” supermarkt.

Doe jij je boodschappen al online?

Top-5 voordelen van online boodschappen doen

 1. Boodschappen doen waar en wanneer je wil, ook als de supermarkt gesloten is
 2. Alle zware boodschappen worden tot in de keuken bezorgd
 3. Het bespaart een hoop tijd
 4. Online ben je een stuk bewuster over wat je koopt, en minder beïnvloedbaar voor reclameuitingen
 5. Online kun je eenvoudig prijzen vergelijken waardoor je eenvoudig geld kunt besparen

Top-5 redenen waarom mensen liever naar de supermarkt gaan

 1. De bezorgkosten zijn te hoog
 2. Een te hoog minimum bestelbedrag
 3. Je kunt niet zelf je (verse) boodschappen uitzoeken
 4. Online mis je het sociale contact
 5. Je moet alsnog thuis wachten tot de bezorger er is

Top-3 online supermarkten

Nu je weet wat de belangrijkste pluspunten en minpunten zijn, kun je een afweging maken of online boodschappen doen iets voor jou is. Durf jij het een kans te geven? Dan vind je hier onze top-3 online supermarkten waar je met een gerust hart kunt bestellen. Dit zijn supers die al in een groot deel van Nederland actief zijn. Op lokaal niveau zijn er vaak nog meer supermarkten die er bij jou bezorgen. Zo bezorgt Deen supermarkten met name in Noord-Holland.

 1. Albert Heijn – ah.nl

Bij Albert Heijn kun je al jaren online boodschappen bestellen. Het is veruit de meest populaire online supermarkt in Nederland. Er geldt een minimum bestelbedrag van €70. Bezorging is mogelijk vanaf €2,95, en afhalen bij een pick-up point kan vanaf €2,50.

+ Een enorm groot online assortiment + ruime keuze uit bezorgmomenten

Een hoog minimum bestelbedrag (€70)

Doe jij je boodschappen al online?

 1. Jumbo – jumbo.com

Jumbo is de tweede online supermarkt van Nederland. Jumbo werkt met een minimum orderbedrag van €50. Bezorging aan huis kost €6,00. Haal je de boodschappen af? Dan betaal je €2,50 aan servicekosten

+ Veel pick-up points + lage prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen

Bezorgservice nog niet landelijk actief

Doe jij je boodschappen al online?

 1. PLUS – plus.nl

De bezorgservice van PLUS is het afgelopen jaren sterk verbeterd. Steeds meer winkels doen mee dus het bezorggebied is enorm toegenomen. PLUS werkt met een minimum bestelbedrag van €25. De bezorgkosten bedragen €6,00 en afhalen kost €2,50.

+ Een laag minimum bestelbedrag, ook voor kleinere bestellingen

Een relatief klein assortiment

Doe jij je boodschappen al online?

 

Voor welke supermarkt kies jij? En ben jij meer van het zelf boodschappen doen of laten bezorgen? Zelf maak ik nog geen gebruik van de service, maar het lijkt mij wel heel handig als je wekelijks weet wat je nodig hebt en voor hoeveel personen er gekookt moet worden bijvoorbeeld.

Blogs die je wellicht ook leuk vind:

Gemakkelijkste manier om de juiste voeding binnen te krijgen

Combi-pakket: fitness/voeding

 

Gastblog van Hans Kisteman