Afgelopen tijd ben ik veel bezig met experimenteren met voeding en daar hoort ook het kopje VEGAN bij. Ik heb dit een week volgehouden en dit is wat er gebeurde. Let’s read on. Dit gebeurt er als je een week veganistisch eet

Dit gebeurt er als je een week veganistisch eet

Omdat ik graag dingen uitprobeer en nergens een vooroordeel over wil hebben, is het de tijd voor ‘veganistisch eten’. Ik heb een week vegan gegeten en gekeken wat hier het resultaat van is. Natuurlijk merk je niet veel resultaat van iets als je het maar een week probeert, maar het was meer om te kijken of ik ook gewoon aan de juiste voedingswaarden kwam met vegan eten. Subway was mijn sponsor voor een week vegan eten.

Dit gebeurt er als je een week veganistisch eet

Wat is veganistisch eten?

Veganistisch eten is het ‘niet eten van dierlijke producten’. Dus je eet geen vlees, vis, zuivel, eieren en E-nummers van dierlijke oorsprong. Als je veganistisch gaat eten is het belangrijk dat je let op voldoende eiwit-inname, ijzer, vitamine B1, B2, B12 en calcium. Dit zit normaal altijd in dierlijke voeding en ga je nu dus uit andere producten halen. Producten die eiwitrijk en veganistisch zijn, vallen onder het volgende rijtje:

  • Peulvruchten, zoals bruine bonen, kikkererwten en linzen.
  • Tofu en tempé.
  • Noten, pinda’s, pitten of zaden.
  • Sommige kant-en-klare vegetarische stukjes, balletjes en burgers.

Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen is het aan te raden elke dag iets te kiezen uit dit rijtje. Noten worden sowieso geadviseerd om elke dag een handje van te nemen.

Hoe heb ik het volgehouden?

Om veganistisch te eten is het dus van belang om wel voldoende eiwitten binnen te krijgen uit andere dan dierlijke producten. Zo heb ik veel tofu, rijst en groenten gegeten en bestond mijn ontbijtje vaak uit soja yoghurt met fruit. Op zich is het veganistische leven niet heel moeilijk, maar moet je gewoon je draai erin vinden. Als je weet wat je mag eten, is het goed te doen! Ik voel mij er ook een stukje milieuvriendelijker door. Best leuk, weer is wat anders proberen!

Dit gebeurt er als je een week veganistisch eet

Kan je nog wel buiten de deur eten?

Er zijn genoeg restaurants die zich steeds meer aanpassen aan de mensheid en de vraag naar veganistische producten. Zo heeft Subway afgelopen week een nieuwe Vegan Sandwich uitgebracht; de Subway Supreme. Ik heb deze afgelopen week geproefd en ik moet zeggen dat hij erg lekker en fris smaakt! Met slechts 220 calorieën en bijna 10 gram eiwit, kom je goed aan de juiste voedingswaarden met dit broodje!

Dit gebeurt er als je een week veganistisch eet

Wat veranderd in 1 week tijd?

Natuurlijk ga je geen kilo’s afvallen door vegan te eten, maar je bent heel bewust met je eten bezig en daardoor val je toch stiekem ietsje af. Daarnaast ben ik een fanatieke sporter, dus deze levensstijl zorgt zeker voor wat centimeters minder. Daarnaast heb ik vaak wat last van mijn darmen en met deze producten heb ik een veel minder opgeblazen buik en minder last van mijn darmen. Zeker een aanrader om eens te proberen en wie weet is het wel een levensstijl die jij wilt hanteren!