Wat gaat het snel zeg, de tweede week in Australië is alweer bijna voorbij. De afgelopen week hebben we veel gezien van zuid Australië en genoten van het lekkere weer. Let’s read on. Diary week 17: Tweede week Australië!

Diary week 17: Tweede week Australië!

Samen met mams en Geert zijn we vanaf 4 april in Australië om Doom op te zoeken, die hier al 6 maanden rondreist! We zijn gestart vanuit Melbourne, langs de Great Ocean Road, naar Kangaroos Island, door naar Adelaide en vanuit Adelaide naar Grampians. Na Grampians gaan we weer terug naar Melbourne en vanaf daar vliegen we weer naar huis.

Diary week 17: Tweede week Australië!

Roadtrip van afgelopen week

Na Melbourne zijn we gestart aan de Great Ocean Road. Echt super mooi om te zien en prachtige uitzichten. Vanuit Melbourne maken we een rondje waar we beginnen bij Great Ocean Road en van daaruit door naar Kangaroo Island. 2 dagen doorrijden om op tijd te komen voor de ferry! Dit is trouwens de eerste keer dat ik reis met de camper en het bevalt nog best goed. Doom heeft al veel ervaring met het reizen van campingplaats naar campingplaats, dus die wijst ons de weg. Elke keer staan we weer op een unieke plek, midden op een tennisbaan of in the middle of nowhere. Onze camper is gelukkig best luxe omdat we het geluk hebben dat we een 6 persoons camper kregen in plaats van een 4 persoons. Hierdoor hebben doom en ik allebei een eigen bed en hebben we een wc douche en keuken in de camper. Hij is eigenlijk van alle gemakken voorzien, waardoor het niet echt uitmaakt op wat voor campingplaats je staat. In Australië maakt het trouwens bijna nooit echt uit waar je gaat staan, zolang er maar niet staat: no camping, kan je bijna overal terecht. Dus de plaats is zo gevonden.

Diary week 17: Tweede week Australië!

Kangaroo Island

Op Kangaroo Island aangekomen, hebben we eerst een stuk gereden om een strandje op te zoeken. Eindelijk het eerste bezoek aan een strand. We kwamen helaas wel laat aan dus hebben maar 1 uurtje van de zon genoten. Bij de trip naar Kangaroo Island kregen we een campingnacht cadeau en bij deze camping kon je Koala walks doen rondom het park. Tijdens deze walk zag ik eindelijk mijn eerste Kangaroo en Koala’s in de boom. Heel voorzichtig probeerde we dichterbij te komen, maar ze liepen toch weg haha. We zouden eigenlijk de dag ervoor een tour doen bij een sanctuary voor zeeleeuwen. Hier waren we 5… minuten te laat voor dus dit ging niet door. Maar de dag erna zijn we gestart met Remarkable Rocks en Amazing Arch, 2 hotspots van Kangaroo Island, waar we super veel wilde zeeleeuwen hebben gezien. Die tour was dus niet meer nodig . Remarkable Rocks was trouwens ook super mooi. Hier mocht je op lopen en van het uitzicht genieten, wat echt prachtig was.

Diary week 17: Tweede week Australië!

We hebben deze dag lekker volgepland en gaan door naar de sanctuary van wilde dieren. Hier mocht je kangaroo’s voeren! Toch grappig dat we die ochtend nog veel moeite deden om de Kangaroo op de foto te zetten en ze nu zelfs mochten aanraken. Helaas liep dit niet helemaal goed af en viel een van de kangaroo’s mij aan. Wat krassen en schrammen verder, maar wel een hele ervaring rijker. En daarnaast hebben we ook nog eens de Koala geaaid, dus mijn dag kon niet meer stuk.

Tweede dag Kangaroo Island

De tweede nacht op Kangaroo Island hebben we op een prachtige manier doorgebracht. Langs het mooie strand. De volgende dag zijn we weer vroeg op om veel van het eiland te zien. Als hotspot zijn we naar de Little Sahara gegaan. Ook dit was weer super om te zien. Je kon hier ook van af sandboarden of met een quad rijden! De sahara hebben we ingewisseld voor een prachtig strand en een paar uurtjes ontspanning. Ook weleens lekker. We hebben trouwens al 2 dagen geen verbinding dus dit was ook wel wennen voor mij haha, maar wel heerlijk om even nergens aan te denken en de ontspanmodus aan te zetten. Om 7 uur moeten we weer klaarstaan bij de ferry, op naar Adelaide.

Diary week 17: Tweede week Australië!

Adelaide; city strolling

Na een paar dagen redelijk onbewoond en in the middle of nowhere, zitten we in de tram naar Adelaide om de stad te verkennen. Ook de campingplaats van deze nacht is luxe! Lekker met sportschool en zwembad, de eerste keer dat ik heb kunnen sporten tijdens deze reis, heerlijk!! Natuurlijk doen we dit dan gelijk twee dagen achter elkaar. Maar eerst nog een dagje de stad in bij Adelaide. Finally een nieuwe Lululemon legging gekocht en een trui voor de koude avonden. Een heerlijke shopdag weer voldaan naar de camper terug. Samen met doom hebben we dus even de fitness-ruimte getest en hier was genoeg te doen. Vandaag bovenlichaam op de planning en morgen legday.

Diary week 17: Tweede week Australië!

Wake up, training!

Time for legday, vandaag hebben we de wekker uitgezet, maar toch word ik redelijk vroeg wakker. Doom en ik kleden ons om en gaan weer voor een legday naar de gym. Echt heerlijk om weer actief bezig te zijn. Na de training snel douchen en hop, weg met de camper. De next destination is Grampians, waar we eigenlijk 2 dagen over zouden doen. Maar het weer was vandaag niet geweldig dus hebben we maar in 1 stuk door gereden. Om 6 uur dan eindelijk weer aangekomen op een campingplaats, maar dit was toch niet wat we verwacht hadden. We hadden de camper neergezet, in een afgelegen bos, toen het plots echt keihard ging stormen! Hier durfde we eigenlijk niet langer te blijven dus zijn we maar verder gaan kijken voor een plaats. Toch maar terecht gekomen op een park, maar wel lekker beschermd en drukker bezocht.

Diary week 17: Tweede week Australië!

Next: Grampians

De hele nacht heeft het geregend, dus we waren blij dat we niet in de bossen stonden maar op een normale campingplaats. Eigenlijk hadden we wel wat langer de tijd om naar de Grampians te rijden, dus vandaag doen we lekker lang over alles en gaan we veel bezoeken.

Laatste twee dagen

Helaas is het weer omgeslagen en heeft dit ervoor gezorgd dat we sommige plannen niet uit konden voeren. Zo wilde we naar Wilsons Prom om van de zon te genieten, maar die was er niet.  Vandaag hebben we gezellig een dagje geshopt, om aan de regen te ontkomen. Ook niet verkeerd natuurlijk, haha! Na een overnachting en diner bij een vriendelijke man met een bistro, zijn we doorgereden naar Wilsons Prom. Het weer was niet geweldig maar anders vonden we het ook maar zonde.

Diary week 17: Tweede week Australië!

Morgen gaan we in de ochtend naar de Brighton Beach houses en de camper wegbrengen. Daarna hebben we nog een middagje om bij doom haar Australische famile te zijn en gaan we de volgende ochtend weer op weg naar het vliegveld. De vakantie zit erop. Het was super en we hebben veel gezien, het was echt een andere vakantie dan dat ik gewend ben, maar het was echt weer super om doom te zien en het land te ontdekken! Natuurlijk komt er ook een blog over het land online!