Jaaa eindelijk was het zover. Op naar Australië, waar mijn tweelingzus nu al 6 maanden zit. De eerste zit er op en wat is het mooi! Naar de volgende week. Let’s read on. Diary week 16: De eerste week in Australië!

Diary week 16: De eerste week in Australië!

Ah wat een prachtige week, heerlijk dat ik dit aan het typen ben terwijl ik in de middle of nowhere in Australië ben. Dinsdag zijn we vertrokken naar Australië, waarna we op woensdagavond dan eindelijk waren aangekomen. Na een vlucht van 10,5 uur, 2 uur in China en vervolgens nog een vlucht van 8,5 uur naar Australie, kon ein-de-lijk mijn zus weer zien! Ahh zo blij mee, echt alsof we elkaar jaren niet hadden gezien. Doom was samen met Kelly gekomen om ons op te halen en naar het hotel te gaan. Met de auto van Doom en Kelly zijn we naar Sint Yarra gegaan, de plaats van ons hotel.

Next days in Australië

De volgende dag stond de wekker alweer vroeg, want je wilt veel uit je vakantie halen. Ik had een enorme jetlag en werd helaas ziek. De eerste dag hebben we door Chapel street gelopen en zijn we naar Melbourne gegaan. Omdat Doom hier al zolang zit, wist ze natuurlijk precies naar welke straatjes we moesten gaan en hoe we overal kwamen. Dit was zo fijn. Ondanks dat ik ziek was, hebben we een heerlijke eerste dag gehad. In de avond zouden we nog de South Melbourne markt bezoeken maar deze was al gesloten. Dan maar lekker uiteten en weer op naar het hotel.

Second day in Melbourne, deze dag werd ik al wat beter wakker en stond er weer een drukke dag voor de boeg. Doom heeft weer een mooie planning voor ons gemaakt voor hotspots en stadjes. Eerst zijn we dan toch deze ochtend naar de South Melbourne market gegaan en hebben we hierna de Victoria Market bezocht. Echt leuk om te zien.

Fitzroy en Brighton

Na de markten zijn we naar het stadje Fitzroy gegaan, echt zo schattig! Verschillende kleine boetieks en hotspots voor lunches. Hier hebben we geluncht bij Naked for Satan, een hotspot waar we graag heen wilden. Het concept was zo leuk. Er waren verschillende soorten stokbroodjes met beleg als zalm met ui, kaas en olijven, hummus en andere delicatessen. Voor elk hapje betaalde je 0,50 dollarcent. Hier kan je dus voor goedkoop lekker smullen van super goed eten.

De lunch hebben we afgesloten met een cocktail op de rooftop bar, ook echt een aanrader. We vervolgen onze tour. Op naar Brighton, dit stadje staat bekend om zijn mooie graffiti muren. Ook wilde we naar de Brighton Beach boxes, maar deze gaan we de laatste dag nog doen aangezien de zon weg was die dag.

Naar Andy en de kids!

Doom is nu al 3 maanden werkzaam als Au Pair bij een familie in Sint Kilda. Ze mag hierbij op drie schattige kindjes passen en helpt bij het huishouden van Andy. Hij vond het super als wij langs zouden komen dus hebben we die avond bij hem en de kids gegeten. Het was zo leuk om te zien waar Doom de afgelopen 3 maanden zit en waar ze woont. Ook echt een leuk gezin.

De camper ophalen

We hebben gekozen om 3 dagen in een hotel te slapen en daarna met de camper te touren. Vandaag mogen we de camper ophalen en wat een groot ding is het zeg! Een 6-persoons camper met 4 personen is ideaal, haha! De eerste paar uur zitten erop en nu staan we in de middle of nowhere te camperen. Gelukkig bevat onze camper alles wat we nodig hebben dus komen we de nacht wel door! We maken eerst de tour door naar Great Ocean Road en door naar Kangaroo Island. Vervolgens gaan we naar Adelaide en terug naar Melbourne. De vakantie is echt al heerlijk en ik ben benieuwd naar de verdere reis!

 

Keep you posted!

Diary week 16: De eerste week in Australië!