De winter is net begonnen en zo ook de tijd van de griepjes, het snotteren en de verkoudheid. Hoe kun je ervoor zorgen dat jij goed voorbereid bent op de winter en jouw weerstand volledig hebt opgebouwd? Let’s read on. Deze supplementen kun je in de winter goed gebruiken!

Deze supplementen kun je in de winter goed gebruiken!

Het is je zeker niet ontgaan, de griepepidemie heeft weer een groot deel van Nederland getroffen. Veel mensen hebben een griepje te pakken en dit komt voornamelijk door het weer, de kou en een lage weerstand. Hoe zorg je ervoor dat jij je hier goed tegen hebt voorbereid en niet met griep op de bank ligt? Neem de juiste supplementen en ben de griep een stapje voor!

Welke supplementen gebruik ik?

Er zijn een aantal supplementen die je het gehele jaar goed kunt gebruiken, maar ook supplementen die zeker in de wintermaanden niet te missen zijn. Zo neem ik dagelijks:

Elk supplement heeft zijn eigen toegevoegde waarde aan het lichaam. Nu zul je denken; krijg ik dit niet genoeg binnen met mijn voeding? Tuurlijk krijg je vitamines en mineralen ook door middel van voeding binnen, maar dit is nooit voldoende voor wat je op een dag nodig hebt.

Visolie

Zo kun je bij jezelf nagaan: Eet ik elke dag vette vis? Zo niet, dan krijg je al niet voldoende omega 3 binnen, die je weer nodig hebt voor het optimaal functioneren van het lichaam en goed zijn tegen hart- en vaatziektes.

Deze supplementen kun je in de winter goed gebruiken!

Magnesium

Magnesium gebruik ik voor het feit dat je beter herstelt na het sporten en het goed is tegen krampen. Ook zorgt het voor een goede aanmaak van lichaamseigen eiwitten. Tevens werkt het tegen moeheid en dat is zeker iets waarvoor ik het in de wintermaanden zeker niet vergeet te nemen.

Deze supplementen kun je in de winter goed gebruiken!

Vitamine c1000

Weerstand opbouwen doe je door onder andere voldoende vitamine c binnen te krijgen. Het werkt bij aan een normale werking van het immuunsysteem en zorgt voor vermindering van vermoeidheid.

Deze supplementen kun je in de winter goed gebruiken!

Vitamine D3

Kom jij in de wintermaanden maar moeilijk in slaap? Dat komt onder andere door het tekort aan Vitamine D3. Met zo weinig zonlicht weet jouw lichaam op een gegeven moment niet meer wanneer het dag of nacht in en daarom kom je maar moeilijk in slaap. In zonlicht zit vitamine D3, die je dus zeker in de wintermaanden maar weinig binnenkrijgt. Door het nemen van deze vitamine, zorg jij voor een normale spierwerking, het behouden van soepele en sterke spieren en het helpt bij het natuurlijke immuunsysteem van de lichaamscellen.

Deze supplementen kun je in de winter goed gebruiken!

 

 

Deze supplementen kun je in de winter goed gebruiken!